[]

sağlık bilgilerinin paylaşımı

çalıştığım devlet kurumunda doktora gitmek için izin istediğimizde, doktor ziyaretimizi kanıtlaması için hastane barkodu götürmemizi istiyorlar; bu barkodu imza defterimize yapıştırıyoruz.
ben senelerdir barkod üzerindeki doğum tarihi, tc ve tedavi görülen bölüm kısımlarını karalıyorum, çünkü kurumdaki x bir kişinin bu gibi bilgilerimi tesadüfen de olsa görmesini istemiyorum. müdürümüz bu karalama olayını yeni farketmiş ve bana resmi evrağı tahrif ettiğim, böyle bir hakkımın bulunmadı vd gerekçelerle ağzına geleni saydı...

şahsi fikrim sabit, tekrar böyle bir konu açılması durumunda itiraz için kullanabileceğim dayanaklara ihtiyacım var. daha ötesi, aile hekimi gibi barkod vermeyen yerlere gittiğimizde eczaneden alınan ilaç çıktısını götürüyoruz ki orada da teşhis, ilaçlar, ne varsa görünüyor yine, ama bunu özlük dosyasına koyuyorlar en azından. özel muayenehaneler için ise faturayı istiyorlar. bir keresinde bu türlü fatura ibraz ettikten bir süre sonra başka bir konuda "pahalı doktorlara giden sizsiniz, biz oraların işleyişini bilemiyoruz tabi" gibi bir çıkarım/laf sokmaya maruz kalmışlığım da oldu.

internette şöyle birşey buldum: www.yenicaggazetesi.com.tr
buna benzer somut ve bu konuyu huzur içinde çözmemim sağlayacak yönlendirmelere ihtiyacım var. şimdiden teşekkür ederim.

 
kvkk ya bir bakın, mutlaka siz haklısınız.


  • benaslinda  (04.12.18 13:18:07) 
Bugun Danıştay'ın kararı yayınlandı. Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi ve Mahremiyetinin Sağlanması Hakkındaki Yönetmeliğin, sağlık verilerinin Sağlık Bakanlıgı veritabanına işlenmesi için hastadan açık rıza alınması gerekmediğini düzenleyen bazı hükümleri (5/8, 7/1, 8/1) durduruldu. Artık açık rıza aranacak.

Demem o ki, hastayı tedavi eden kurum dahi bu kısıtlamalara tâbi. Sizin durumunuz bunun yanında çıtır çerez.

İş sözleşmenizin içeriğinde veya ekinde, kişisel verilerinizin istihdam ile ilişkili amaçlarla işvereniniz tarafından işlenmesine dair açık onam vermediyseniz, üstünüz haksız.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (04.12.18 14:36:33 ~ 14:41:14) 
kişisel verilerin korunması kanunu md. 6/1 hükmünce sağlık verileriniz özel nitelikli kişisel veri kapsamındadır. bu sebeple sizin rızanız olmadan kimse bu verilere erişemez.

Bu verilere izniniz dışında erişilmesi durumunda cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmanız halinde izinsiz erişen (görüntüleyen, kaydeden, fotoğrafını çeken, müdürünüz vs.) kişi hakkında cezai soruşturma yürütülür ve hapis cezası verilir.

kişisel verileri koruma kuruluna idari olarak şikayette bulunmanız halinde de izinsiz görüntüleyen kişi ve kuruluşlara 15.000 - 1.000.000 TL arasında idari para cezası verilir.
  • kosteklisaat  (04.12.18 22:48:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.