[]

iftira sorusu

kamuda memurum. öncesinde üniversitede çalışıyordum fakat şehir değiştirme isteğim nedeniyle sınavla şimdi çalıştığım kuruma geçtim. şimdiki iş arkadaşlarımdan biri, katıldığı akademik bir toplantıda üniversite görevim döneminde orada öğrenci olan biriyle karşılaşmış. o zamanki öğrenci/şimdi kendisi de üniversite personeli olan bu kişi, ortak tanıdıklarını konuşurken iş arkadaşıma benim için "evet onu tanıyorum, göreve girerken sunduğu puanlardaki uyumsuzluk nedeniyle sayıştay denetlemesi geçirdi ve sonra da işten atıldı" demiş. böyle birşey benim başıma gelmedi; yıllar sonra eski görev arkadaşlarımdan birinin başına geldi ama. belli ki adam kişileri karıştırdı. fakat iş arkadaşım oldukça şüpheci şekilde bana bu olayı anlattı, haliyle ben de çok sinirlendim. zira iş arkadaşım bunu yayma potansiyeli olan birisi. bu işin arkasını arayıp bi şekilde hesap sorma isteğim var. biraz araştırırsam ilgili kişinin numarasını bulup konuşabilirim ama iş arkadaşım "büyütme, basit bi sohbet sırasında geçen basit bi konuydu" diyor. sanıyorum olayı biraz abartarak anlattı ve yüzleşme durumunda kalmaktan çekiniyor.
siz olsaydınız ne yapardınız, nasıl yapardınız? teşekkürler.



 
lafı söyleyenle yüzleşirdim önce, numarayı bulmak kolaysa direkt yüzleşin. En azından bunu başkalarına da söylemeye devam etmesin.


  • alaimisema  (19.11.18 10:24:44) 
olay kendi içinde tutarsız zaten. böyle bir durum yaşansaydı şu an çalıştığınız kurumda işe başlayamazdınız. devlet daireleri laçkalaştı ama o kadar da değil. ben umursamazdım yoluma devam ederdim. çalıştığınız kurumda herkes şunu bilir eğer bir adam memuriyetten çıkartıldıysa bir daha memur olamaz.


  • undertaker  (19.11.18 10:30:53) 
yüzleş. yüzleşmessen içinde kalır.


  • mikahakkinen  (19.11.18 10:39:33) 
Undertaker +1
Buna inanmak icin mal olmak lazim.
İs arkadasin tam bir embesil, atilsaniz orda nasil calisacaktiniz ki. Bence bosverin manasiz bir diyalog
  • red g  (19.11.18 10:41:55) 
ben arayıp sorardım.


  • xvyz  (19.11.18 10:49:38) 
Kendi amirine anlat durumu sıkıntı olmaz. Adamada gelsinler araştırsınlar o zaman de, fazla siklemez tavırla.


  • [GODDARD]  (19.11.18 12:01:33) 
Undertaker +2


  • alicandan  (19.11.18 16:33:34) 
amaaan deyip geçersen her dinleyen 1'i 5 yapıp bir diğerine anlatır. sonra hiç ummadığın bir zamanda karşında bulursun mevzuyu. başıma geldi ordan biliyorum.

ona ayıp olur, buna ayıp olur demeden eski iş yerinizdeki elemanı arayıp benim hakkımda böyle böyle demişsin. ulan dümbelek kafalı beni böyle mevzudan atmış olsalar başka bir kuruma nasıl girdim. hiç mi kafa yok sende diye sağlam bir paylayın. sonra sana bunu kim söyledi diye sorun. kırın mırın ederse söyleyemediğine göre bunu sen başlatmışsın diye blöf yapın. bana iftira atmandan dolayı suç duyurusunda bulunacam, manevi tazminat davası açacam, idari soruşturma açtıracam, milletin izzeti nefsiyle oynamak öyle kolay mı lan diye sert çıkın. biraz tutuşsun lavuk. dedikodunun kaynağına ulaşırsanız yukarda söylediklerimi dava açma mevzusu hariç herif saydırın. ayaklarını denk alsınlar.

ne yazık ki şimdi kimseyi kırmayayım dedikçe onlar ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyorlar.
  • yemrem  (19.11.18 16:55:15) 
iftira önemli bişey. afedersin söyleyenin ağzına sıçardım. söylediğini ispatlaması ve belgelendirmesi gerekir. o kişiyi bulur ve iftirayı anlattığı kişi ile yüzleştirir ve olayı büyütürdüm.


  • naksidil  (19.11.18 17:08:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.