[]

VPS üzerinde Web Hosting

Merhaba,

İşin sunucu tarafını da öğrenmek amacıyla bir web sunucusu kurmak ve çok trafik almayan 1-2 önemsiz wordpress websitemi bu sunucuda çalıştırmak istiyorum.

Bunun icin Azure üzerinde ücretsiz bir hesap açtım ve CentOS 7 işletim sistemi ile bir VPS oluşturdum. Sonra da ssh ile sunucuya bağlanıp ücretsiz olan CentOS Control Web Panel'i yükledim. Kurulumda herhangi bir sorunla da karşılaşmadım.

Ancak bir türlü Control Web Panel'e login olamadım. Kullanıcı adımı ve parolamı yazıp Login'e bastığımda Login butonu "Please Wait" e dönüşüyor ve yanında kum saati gibi bir şey dönüp duruyor. Herhangi bir hata mesajı da yok, öylece bekliyor.

Bu sorunu nasıl çözebileceğimi bilen var mı?

Bu arada, Azure üzerinde kurduğum CentOS VPS'in root şifresini asla bulamıyorum. Sanal makine oluştururken benden bir kullanıcı adı ve parola istedi, sunucuyu bu şekilde oluşturdum. Sonra ssh üzerinden bu kullanıcıya root yetkisi verebiliyorum oluşturduğum parola ile. Ama sunucuya root olarak giriş yapamıyorum. Bunu değiştirmenin ve root kullanıcısının şifresini öğrenmenin ya da değiştirmenin bir yolu var mı?

Genel olarak tavsiyelere de açığım. Ücretsiz cPanel alternatifi olarak ne önerirsiniz? Web sunucusu olarak kullanılacak bir VPS için hangi işletim sistemini önerirsiniz? MS Azure'dan daha iyi bir alternatif var mı? (En az 1 sene ücretsiz kısıtlı kaynak kullanımı sunabilmeli)

Dediğim gibi amacım cloud üzerindeki sanal bir sunucuda basit birkaç wordpress sitesi çalıştırarak işin sunucu tarafını ve web panel detaylarını öğrenmek.

 
centos wp neden öyle sıkıntı yapmış anlamadım ama vestacp'den uzak durun. son 6 ayda sanırım 2 kez hacklendi.


  • rosencruz  (07.11.18 16:46:53) 
internette de aradım, forumlara da yazdım ama sonuç bulamadım henüz.

sanırım vps'i silip her şeyi baştan yapacağım.

vps için işletim sistemi önerisine açığım, tabii panel önerisi de gerekiyor.
  • lordoz  (08.11.18 13:13:00) 
CWP bana biraz fazla kaynak tüketiyor gibi geldi. Geçmişte ISPConfig, Ajenti, VestaCP ve Webuzo kullandım. Ücretsiz panellerin işlevsellikleri genelde aynı ama görünüm değişiyor. CWP burada güzel ve detaylı arayüzü ile sıyrılıyor. Ben de beğeniyorum. Bir de CyberPanel var denemek isterseniz. OpenLitespeed lazım ama.

cyberpanel.net
  • rosencruz  (08.11.18 14:28:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.