[]

"Index Of" - Websitesindeki Klasörün İçeriğini Görüntülemek

Hani index.* dosyası olmayan web klasörlerinde (emin değilim bundan) "index of" hadisesi çıkıyor da klasörün içeriğini gösteriyor ya... Hah, ben de bir web sitesindeki bir klasörün içinde hangi dosyaların bulunduğunu görmek istiyorum (tamamen yasal). O "Index Of"u göstertmenin bir yolu var mıdır?




 
sanırım yoktur, çünkü öyle bişey olsaydı sitenin bütün tasarımı, kodlaması vs. indirilebilir olurdu ki böyle bir durumda ne güvenlik kalır ne bişey


  • reeper redeemer  (17.09.07 03:21:29) 
herhangi bir index.* dosyasi koymadan chmod'u 755 olarak ayarlarsan istedigine kavu$ursun.

9saat sonra edit: ayik kafayla okuyunca anladim soruyu. benim cevabim site sahibi olursan gecerli oluyor bu durumda. o yuzden nolur nolmaz silmiyorum yine de.
  • sourlemonade  (17.09.07 04:07:10) 
intitle:"index.of" bunu google'da arama bosluguna ekliyorsun (yaziyorsun), ama sanirim bunlarin gosterilip gosterilmemesi website sahibinin insiyatifine bagli.


  • turkish tekila  (17.09.07 10:39:31) 
yamulmuyorsam böyle tüm siteyi download eden falan programlar vardı ya da flashget getright tarzı şeylerle tüm klasörü indirebilirsin site sahibi htaccess vs. gibi bir olay ile deny etmediyse erişimi.


  • alwaysdrunk  (17.09.07 21:06:45) 
index.* varken indexOf görünemez.

Tüm siteyi download eden programlar, sadece linkler veya adresi olan resimler aracılığıyla indiriyor. Yani bir klasörde hede.zip diye bir dosya varsa ama sitede o dosyaya link yoksa, o dosyanın orada olduğunu öğrenmenin tek yolu siteyi hacklemek.
  • harzem  (17.09.07 21:24:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.