[]

Meali: "Kredi kartınız odanızı tutmak için garanti gibi kullanılacaktır"?

Otel rezervasyon sorusu.

Genel standart zaten bu değil mi? Rezervasyon iptali seçeneğinin belli bir tarihe kadar mümkün olduğu yazılmış, yani?

Teşekkürler

 
Meali: "Rezervasyonunuzu son x güne kadar iptal etmezseniz gelmeseniz de parayı kartınızdan çekeceğiz.


  • monogram  (27.10.18 23:42:13) 
Evet, o zaman vaaay iz there deposit opşın?
Ceza ve oda bedelinin daha fazla olduğu bir seçenek sunulmuş:

---

Seçenek 1:
Room Only Non-Refundable
Depozito
Kahvaltı Büfesi Dahil
Room Only Refundable Rate. VAT is not included.

İptal etme politikası: İptal cezasını ödemeden iptal gerçekleştirmek mümkün değildir. İptal cezasının tutarı konaklamanın 100 değeridir.
---

Anlamıyor ben?

Büdüt:

Chicken translate ibretlik örneği için İngilizce versiyonunu da ekleyerek kendi sorumu cevaplayıp gelecek nesillere ışık tutuyorum:

Seçenek 1:
Room Only Non-Refundable
Deposit
Breakfast Included
Room Only Refundable Rate. VAT is not included.

Cancellation policy: Cancellations are not possible without incurring a charge. Penalty charge for cancellation is 100 percent of stay.

Seçenek 2: Delightful Turkey
Rate includes , breakfast,WIFI, bottle of water, a turkish special treat and late c-out upon availability. rate is subject to sales Tax.Collect Peakpoints or Miles with eligible booking channels.

Cancellation policy: A cancellation is free of charge if done by November xx, 2018 at 2:00 PM (hotel local time). Penalty charge for late cancellation is 1 night.

Hangi oda daha ucuzdur bulunuz.
  • hana bi  (27.10.18 23:46:26 ~ 23:53:54) 
Depozito odada bir zarara yol açarsanız diyedir.

Bir edit de benden:

Anlamadım. Ama benim gittiğim hostellerde deposit diye ön ödeme yaptığım miktar oluyordu. Belki odur. Belki siz sorunun cevabını zaten bulmuşsunuzdur... Hayat çok tuhaf, kuşlar, böcekler...
  • monogram  (27.10.18 23:50:01 ~ 23:52:40) 
Ne kadar rahatsız edici bi otel bu ya, konaklamanın 100 katı ceza mı olur?
Depozito alması da çok çirkin, direkt hırsız gözüyle bakıyor misafire. Nerenin oteli bilmiyorum ama şikayet ederdim ben olsam ilgili yerlere.

Yani diyor ki elini verirsen kolunu kaptırırsın. Alternatifin varsa değerlendir bence, ben kalmazdım bu otelde.
Büdütüne büdüt: tabii ki bu cingözler daha ucuz. Delightful Turkey standart bir uygulama yapıyor.
  • Bruce  (27.10.18 23:56:13 ~ 28.10.18 00:00:05) 
@Bruce

Teşekkürler.

Yanıt: Delightful Turkey. En ucuz :)

Oteli arayıp sormak dışında seçenek görünmüyor.
  • hana bi  (28.10.18 00:16:03) 
Bir keresinde yurt dışı otel rezervasyonu için aynı sebeple benden de kredi kartı bilgisi istediler, "kredi kartı bilgimi vermekten rahatsızlık duyuyorum, vermesem olmaz mı?" dedim, tamam o halde dediler. Bu seçeneği de deneyebilirsiniz.


  • gonion  (28.10.18 01:09:39) 
Sektörün içinden biri olarak ben yanıtlayayım madem. :)

100 değeri derken nasıl bir translate olmuş o hiç bir fikrim yok ama, kast edilen şu;

Non-refundable yaparsan, o karttan o parayı rezervasyonu yaptığın gibi alırım, iade de alamazsın kardeşim diyor.

2. seçenek olan bizim flexible dediğimiz tipte ise belirttiği saatten öncesine kadar iptal edersen para alınmaz. Eğer iptali süre dolduktan sonra edersen ya da gelmezsen de ilk geceni alırlar.

Girişte otellerde genelde oda ücretinin %150'si kadar bir para provizyon olarak çekilir karttan, çıkışta da bu provizyon kapatılır ne kadar harcamanız olduğuna bağlı.

Odadaki zarar vs konusu geçtiği için söylüyorum, sizin girişte imzaladığınız o registration card'da bu yazar zaten, sunduğunuz karttan odaya verdiğiniz bir hasar olursa ya da atıyorum sigara içilmeyen odada sigara içtiğiniz tespit edilirse kartınızdan tak diye çekilir.
  • ozzpwnz  (28.10.18 04:05:59) 
Teşekkürler yanıtlar için.

Bu otele kayıt yaptırmazdım diyen arkadaşlar ++ sonsuz :)

Az önce sitesinde ve acentalarda tüm kategorilerde yer görünmesine rağmen, teyit etmek için aradım: Ve müsaitlik görünmediğini, Salı günü tekrar ararsam belki olabileceğini ilettiler :) Ayrıca saat 16:00'a kadar check-in yapılmazsa oda kalmayabiliyormuş :)

İlk kez böyle bir durumla karşılaştım, benzer durumla karşılaşanlar olursa belki işlerine yarar bu başlık.

Yer: Ankara'nın göbeği :)
  • hana bi  (28.10.18 19:03:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.