[]

100 KM Kullanılmış "Sıfır" Araç?

Uzun yıllar boyunca "Trafik keşmekeşine bir araç da ben eklemeyeceğim" dedim. "Gerçekten ihtiyacım olmadığı sürece araba almayacağım" diye ekledim ve sırf bu yüzden hep iş yerine yakın bir yerde ev tuttum.

Gelin görün ki, gerçekten ihtiyaç hasıl oldu ve kendimi malum sitede araba ilanlarına bakarken buldum.

İki farklı uçtan örnek ilan vererek sormak istiyorum: 100 KM kullanılmış olmasına rağmen "Hiç Kullanılmadı, Bayi Çıkışlı, Fatura Kesilmiş" gibi ifadelerle SIFIR ARAÇ olarak satılan araçların olayı nedir? 15-60-100 KM kullanılan 2018 MODEL araçlar bu KM'leri nasıl yapıyorlar? Sene başında veya bir önceki yılın sonunda ucuza alıp, daha sonra küçük bir kârla satışa mı sunuluyor?

www.sahibinden.com
www.sahibinden.com

 
filo indirimiyle falan ucuza kapatılan ya da model eski olduğu için ucuza alınan araçlardan biri.
bunu (c200d) geçen sene aldılarsa karları muazzam olacaktır. iyi görmüş kim gördüyse.

  • ozdek  (27.10.18 22:45:08) 
Bayiden satın alıp veya kendisi ithal edip satıyor. Bir miktar yol yapıyor araba evet. Zaten senin bayiden "0" km satın aldığın araba da "0" değil. O da örneğin gemiye yüklenirken falan gayet de sürülüyor, bunla ilgili bir video da olacak:

youtu.be

Ek: İlanlardaki "doğuş çıkışlı, borusan çıkışlı" ibarelerinin olması "paralel ithal değil, kendi bayisinden alınma!" anlamını taşıyor. Galerilerdeki sıfırlar paralel ithalat sanırım büyük çoğunlukla, veya orijinal distrübitör çıkışlı oluyor ama alıp galeriye koyma niyeti kur artışına göre fiyatının artacağını sezerek ticaret yapmak diyebiliriz. dolar, euro alıp satmak gibi.
  • jamiro  (27.10.18 22:47:39 ~ 22:53:47) 
bir de şu oluyor.

sen gidiyorsun mercedes alacaksın mesela 300 500 neyse paran var ya da başka marka alacaksın.

yüzde 80 istediğin araç galeride olmuyor, olsa da iç paketi uymuyor ne bileyim motoru istediğin gibi olmuyor şanzımanı istediğin gibi olmuyor, sonuçta 3 ila 6 ay arası araç bekleme olayın oluyor. bazen bazı markalarda hiç bir model olmuyor, kesinlikle beklemek durumunda kalıyorsun.

durum böyle olunca bu adamlar da kupon olarak gördüğü hemen satılabilecek araçları önceden alıp, galeriye koyup, sağda solda 3 ay 6 ay beklemek istemeyen insanlara satmak için sipariş veriyolar.

zaten dolar ve euro sürekli tırmanışta olduğu ve kesinlikle bir gerileme olmadığı için adam 2 defa kar etmiş oluyor.


evet araçlar fabrikadan limana taşınır, sonra limandan gemiye taşınır. gemiden türkiyedeki limana iner, limandan da antrepoya taşınır oradan da bayilere götürülür.

bu taşıma olayı liman içinde sürerek ama bayilere kamyon tepesinde gider sanırım.
  • killerbee  (27.10.18 23:02:09 ~ 23:02:41) 
arac fabrikadan bayiye gelene kadar ucan hali uzerinde tasinmiyor. arti bayiye geldikten sonra bir seri teste giriyor, haliyle tur atmalari gerekebiliyor. 100km'ye kadar OK'yim ben. simdiye kadar birkac tane sifir arac aldim, hepsi 50-60km civarinda idi.


  • cooperr  (28.10.18 06:15:38) 
Anlatılanlara ek olarak bu tür önceden ucuza alıp sonra satarımcı galericiler bayiden kendi galerisine kadar aracı sürerek getirirler.

Fakat bence bu ilanlarda km kısmına 100 yazılmasının sahibinden.com ile bir alakası olabilir.

İlan 2. el kategorisinde açıldığı için km kısmı 3 haneden az yazmaya izin vermiyor olabilir.

Yoksa açıklamaya 0 yazan adam km kısmına da 0 yazardı.
  • John Bloor  (29.10.18 09:34:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.