[]

"mehh" tepkisi ne anlama geliyor?

SB




 
Eh işte, fark etmez.
Yemeği beğendin mi? Meh
Akşam ne yapmak istersin? Meh
Hayat nasıl gidiyor? Meh
  • glamdr1ng  (20.10.18 09:40:33 ~ 09:41:48) 
benim bildiğim 2 anlamı var. bir tanesi bir şeye üzülmek, hayal kırıklığına uğramak ama içinde bulunduğun durumdan dolayı tepkini çok da dile getirememek. mesela hevesle hoşlandığın ama flört bile edemediğin kadına bir yere gitmeyi teklif edersin, onun o güne başka bir işi vardır planlanmış; mehh olursun. sevgilin-arkadaşın olsa trip atarsın ya da üzüntünü dile getirirsin; bu durumda çok bişey söyleme hakkın yok çünkü senden önce planı olabilir, doğal. ama bi yandan çok da heves etmiştin, içine oturdu bişeyler.

bi de buna benzer bi hoşnutsuzlukta, "beğenmedim ama hadi öyle olsun" anlamı da var bence.

genel bir hoşnutsuzluk ifadesi diyebiliriz.
  • Bruce  (20.10.18 09:41:59) 
"omuz silkmek"


  • nice tnetennba  (20.10.18 09:57:45) 
Eskiden orta anadoluda anneler çocuklarına bi lokma bir şey uzatırken meh derlermiş. Ağzını aç, şunu ye gibi.


  • [GODDARD]  (20.10.18 10:08:57) 
goddard +1


  • six packsiz  (20.10.18 10:33:38) 
“Vasat”


  • fever  (20.10.18 11:33:44) 
"Yani"


  • angelus  (20.10.18 11:43:07) 
iyi değil ama kötü de değil.


  • belkider  (20.10.18 12:09:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.