[]

Hiç dijital detoks yaptınız mı?

1) Ortalama kaç saatiniz telefon ya da internette geçiyor?
2) Dijital detoksa neden ihtiyaç duydunuz? Ne kadar sürdü?
3) Ne gibi sonuçları olduğunu gördünüz?
4) Bir şeylerden geri kaldığınızı hissettiniz mi?
5) Sosyal medya ve internet bağını azaltan biri bir şey kaybeder mi?

 
Çok fazla saatim telefonda ve internette geçiyor (4 saat çalışırken internetteyim, sonra gün içinde 4 saat daha bence yine bakıyorumdur)

Detoks olarak 1 ay boyunca Instagram'da hiçbir şey postlamamıştım, story ve post olarak (sürekli paylaşım yapan biri için kişisel bir çelinç oldu) O süre içinde ne zaman fotoğraf çekip paylaşmasam kendimi garip hissettim ve Instagram'ı insanlara ne kadar eğlendiğimizi ve mutlu olduğumuzu göstermek için ne denli kullandığımızı fark ettim.

Azaltan biri bir şey kaybetmez bence,önemli olan bağımlılık aşamasına getirmemek. Ben de dahil çoğumuzda bağımlılık bence. Bknz: ifi/ data kaybedince kendini dünyadan soyutlanmış hissetmek.
  • EyLüL Kizi  (17.10.18 22:40:32) 
askere gidince mecburen yaptım.

1-şu aralar internette 12 saatten fazladır.
2-ihtiyaç duymadım. zorunluluktan yaptım. fena değildi. bir süre sonra alıştım.
3-internetsiz de yapılabiliyormuş ama hayat biraz daha zorlaşıyor. özellikle uçak bileti alırken zorlandım baya. adres bulmakta sorun yaşadım. (yaşasın gps!)
4-başlarda evet. sonra düşünmedim bile.
5-arkadaşlarıyla iletişimini koparmadıkca birşey kaybetmez. birde askerde olduğum için tv izleyemedim fazla. internet de olmadığı için gündemden geri kaldım. endonezyada deprem olmuştu 1 hafta sonra haberim oldu mesela.
  • false pretension  (18.10.18 01:04:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.