[]

Excel sorusu

Suradaki tablo 4 excelini indirebilirsiniz.

www.osym.gov.tr

Burada üniversite adı ve alt satırlarda fakülte ile bölüm adları yazılı. Benim istediğim üniversite adı o üniversite altındaki tüm bölüm satırlarında ayrı bir sütun olarak yazsın. Yani a sütununda Ankara üniversitesi yazsın, b sütununda tıp fakültesi yazsın ve gerisi gelsin gibi.
Bunu yapmanın bir yolu var mı acaba?
Teşekkürler.

 
tek tek yapmanız lazım.


  • garaser  (16.10.18 10:26:02) 
Böyle bir şey mi?

s3.eksiup.com

edit: tek tek falan yapmana gerek yok :)
  • himmet dayi  (16.10.18 10:28:28 ~ 10:28:41) 
Himmet dayı, evet tam olarak oyle. Nasıl yaptın? :)


  • sckxyss  (16.10.18 10:29:37) 
evet nasıl yaptın ?


  • mmmtarantino  (16.10.18 10:34:24) 
Bu işin iki yolu var: Our way, or the highway...

Yok lan o başkaydı.

İki yol var: 1-) Aşağıda anlatacağım basit yöntem. 2-) Makro yazmak.

1'i anlatıyorum sıkı durun.

1) B sütünunu komple seçip (B harfine tıklayarak) kopyalıyoruz ve tekrar B'nin üzrine sağ tıklayarak 'Kopyalanan Hücreleri Ekle'yi seçiyoruz. Böylece B ve C sütunları aynı oluyor.

2) 3 numaralı satırı komple seçip Veri menüsünün altından Filtre'ye tıklıyoruz. Ardından B sütunundaki beliren küçük oka tıklayarak 'Renge Göre Filtre' seçeneği altındaki Siyah rengi seçiyoruz. Böylece kırmızı renkli üniversite adları kaybolmuş oluyor.

3) Filtre uyguladıktan sonra B sütununu komple seçip klavyedeki Del tuşuna basarak tüm içeriği temizliyoruz. Bu işlemi yaptıktan sonra Veri menüsünün altındaki Filtre butonuna tekrar basıp filtreyi kaldırıyoruz. Böylece B sütunda sadece üniversite isimleri ve altlarında boş hücreler kalıyor.

4) B sütununa 1. adımdaki işlemi tekrarlayıp bu sütunu tekrar çoğaltıyoruz.

5) C5 hücresine gelip şu formülü yazıyoruz: =EĞER(B5="";C4;B5)

6) C5 hücresinde Abdullah gül üniversitesi ibaresi belirdikten sonra bu hücreyi Ctrl+C ile kopyalıyoruz.

7) C6 hücresini fare yardımıyla seçiyoruz. Ardından En sağda bulunan kaydırma çubuğunu tutup en alta çekiyoruz ve 13649 numaralı satıra kadar gelmiş oluyor. Buradayken (bu kısım önemli) Shift tuşuna basılı tutarak C13649 numaralı hücreye fare yardımıyla tıklıyoruz. Böylece C6:C13649 arasını komple seçmiş oluyoruz.

8) Ctrl+V kombinasyonu ile kopyaladığımız hücreyi yapıştırıyoruz. Böylece tüm hücrelere formül otomatik gelmiş oluyor.

9) C sütununu komple seçip Ctrl+C ile kopyalıyoruz. Tekrar C harfine sağ tıklayıp 'Özel Yapıştır' seçeneğine tıklayıp gelen pencerenin sol üst tarafında bulunan Değerleri seçeneğini seçip onaylıyoruz.

10) B sütununu tepeden sağ tıklayıp siliyoruz.

Gerisi kozmetik.

Kozmetik kısmı da şu: Eğer B ve C sütununun ikisinde de üniversite isimleri yazan satılar da silinsin dersen. 10. adımı uygulamadan önce B sütununu kırmızı renkli yazıya göre filtreleyip, satırları sağdaki rakamlardan tutup aşağı çekerek seçtikten sonra silebilirsin. Sonra filtreyi kaldırdığında siyah yazılar geri gelecektir.
  • himmet dayi  (16.10.18 10:50:43 ~ 10:53:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.