[]

1.0 araba alınır?

araç dizel. alırsak ne eksisi vardır? 2015 model.

edit: polo 75


 
araba ne? kaç beygir? torku kaç vs vs


  • prasinos  (12.10.18 17:02:49) 
beklentiye bağlı. şehir içi kullanım içinse alınabilinir.


  • mikahakkinen  (12.10.18 17:09:59) 
Yokuşlu bir şehir ise zulüm olur, 1.0 olmasının da yakıta avantajı olmaz.


  • John Bloor  (12.10.18 17:26:42) 
1.0 araç yapıyolar, turboyla motorun gücünü yükseltiyolar. 116 ps olanlar falan varmış diye konuşuryordu arkadaşlar aralarında.

iyi de , 1.0 motorlu araç alan insan ekonomi için alır bunu.

ee senn 1.0 motorlu araba, sürekli turboyla ve yüksek devirle beslendiği için 1.5 zaman zaman 2.0 motorlu araç kadar yaktıktan sonra bunun ekonomisi nerede kaldı?

kaldı ki yüksek devir de turboya özellikle yaramaz pek.
  • killerbee  (12.10.18 17:29:12) 
Killerbee
Düşündüğün gibi değil. Evvela bu araçlar Avrupa pazarında emisyon vergisinden yırtmak için yapılan araçlar. Birinci amaç bu üretimde.

Ekonomik mi? Evet. Çünkü yeni nesil turbo araçların olayı bu. Basarsan yakar da gider de. Basmazsan da koklar.

Hiçbir düzgün çalışan modern araba yokuşta tıkanıp kalmaz. 3'te çıkamazsa 2'de çıkar dert değil. Eski arabaların, balatası bitmiş arabaların, silindirin biri bozulmuş, kompresyonu bitmiş arabaların cirit attığı ülkemizde bu araçlar hayli hayli gider merak etmeyin. Binin sürün zaten kararınızı verirsiniz.

Tek eksisi vardır bu arada. Ömrü az olur teorik olarak. Kanıtlanmış bir şey yok. Çünkü çevirdiği devir başına aldığı iş hacim dışında özdeş motordan daha azdır. Bu da daha çok yıpranma daha az iş demek. 300 bin yapan motor bloğu 275 bin yapar 250 bin yapar demek. Dediğim gibi teoride, özdeş motorlarda böyle. Bu nedenle gemiler dünyayı 40 kere dolaşabiliyor, tırlar milyon km yapabiliyor ama otomobiller yapamıyor.
  • bos gezenin bos ustasi  (12.10.18 18:05:54) 
gemi makinaları çok ağır bir bakım klavuzuna sahip, saati geldiği an hatta gelmeden aklına gelebelecek herşeyi değiştiriyoruz biz.

düşün abi koca gemi makinasının pistonunu değiştiriyoruz, laynerini değiştiriyoruz. enjektör, yakıt pompaları falan bunlar iş değil zaten, tabi bi enjektör en ufak gemide kolumdan uzun oluyor.

bu kadar ağır bakım altında gemilerin o kadar yol katetmesi bence normal. bir de özellikle aşırı sağlam yaparlar kaliteli markaları, man burmeister, mak gibi markalar çok iyidir. bunların arasında da tasarım farkları ortaya çıkar, yakın yol ya da continant çalışan ölçek olarka küçük gemiler, yüksek devirli makina kullanır 600-900 devir arası. uzak yol gemileri ve büyük makinalı gemiler düşük devirli makinalar kullanır 100 devir gibi. yüksek devirli makinalarda stroke mesafesi kısa olur ama düşük devirli makinalarda storke mesafesi bayağı bi uzun olur. bin tane detayı var yani.

ayrıca bir gemi türkiyeden yola açık denize çıktı, pitch atıyorum yüzde 80 e sabitlenir, dolayısıyla motor devri de sabitlenir, buradan norveçe 15 günde devir ve pitch değişmeden sabit tempoda gider.deniz durumuna göre isterse 12 mille gider, isterse 3 mille. yani güç sabittir hız değişken. bunda da pitch e müdahele edilmez, dolayısıyla motor devride yüzde 2 bilemedin 3 den fazla değişmez. devrin değişmesi için müdahale gerekir.bunun için de ya fırtına gibi bir hava olayının olması gerekir ya da çatışma gibi bişey olması. gemi makinasının sıcaklık değerleri de değişmez, sürekli aynı sıcaklıkta durur. çalışmıyorken 65 derecede pre heater vasıtasıyla sıcak tutulur, çalışıyorken makina modeline göre 85 88 derece arası. eğer 89 a çıkarsa alarm çalar ve gider müdahele edersin, cooler pompasını açarsın, yedek cooleri devreye alırsın gibi gibi. ayrıca gemi makinalarının yağ pompaları haricidir, sürekli sabit basınçla yağlanır, kullanılan yağ da sürekli seperatörde temizlenir, sump tanktaki yağ değerleri saat başı kontrol edilir,her hafta çok detaylı bir kit ile yağın vizikozitesi ve kimyasal durumu test edilir, bunun dışında layner üzerindeki valflerden de her hafta sıcaklık ve kompresyon değerleri ölçülür ona göre saati gelmemişse bile müdahale edilir veya valf ayarı yapılır.yani konular bence çok farklı.

arkadaşım sıfır audi a3 ya da a4 aldı geçensene 1000 motor muydu 1.1 miydi neydi, ps olaraka yüksek, çok feci yaktığını ve pişman olduğunu söyledi mesela.
  • killerbee  (12.10.18 18:47:07 ~ 19:06:23) 
1.0 turbo kullanıyorum 110 beygir ,200 tork. basınca gidiyor ama yakıtta gidiyor.(burada geniş ve düz bir yol var , canımın sıkkın olduğu bir sabah 5.30 gibi 195-200 hız yapmıştım)

basmazsan uzun yolda çok ekonomik gerçi o zamanda yol bitmiyor ama ben zaten hızlı kullanan biri değilimşehir içi 6.5 7 litre benzin yakıyor (klima sürekli açık- antalya). şehir dışı 4.2 gördüm bir kere ama yol bilgisayarı ne kadar güvenilir bilmem , hiç hesaplamadım da bir depo ne kadr gitti ne kadar gitmedi falan.

arkadaşta da yaris var 1 motor atmosferik benzinli. onla da 175 falan gördük.

ben pişman olmadım biraz beklentiyle alakalı bir şey sanırım.
  • ketcapli dondurma  (12.10.18 19:46:16) 
Dediğim gibi özdeş motor farklı hacim dediğim şeydi. Velhasıl mantık olarak çok devir az iş=düşük km yüksek yıpranma demek ama bunun pratikte çooook büyük farklar yaratacağını düşünmüyorum.

1.0 motor bu kesin koklar mantığı doğru değil ayrıca. 1.0 63 beygir araç da var 110 beygir araç da var.

Ve elbette düşük hızda ekonomik kullanımda 1.0 turbo araçlar(downsized araçların tamamı) eski tip 1.6 1.4 atmosferiklere nazaran az yakacaktır. Gerek teknoloji, gerek ağırlık Bu yöne itiyor üreticileri.

Basarsan her araç yakar. Yakmıyorsa bastığında zaten gitmiyordur da mantık olarak.
  • bos gezenin bos ustasi  (12.10.18 20:02:41) 
1.0 dizel olmaz arkadaşım. 1.0 benzinlidir o bahsettiğin araç ama dizele bakarak artısı olur eksisi olmaz bu araçların. mesela dizeller pololarda içeri çok fazla ses alırken benzinlilerde arabanın çalıştığını bile duyamazsın sonra bunlar ufak araçlar olduğu için eğer çok fazla yüklü binmeyeceksen zaten dizelin torkuna da ihtiyacın olmaz.

bende 1.2 benzinlisi var ve hem yakıt hem çekiş olarak gayet mutluyum. en az 80 kilodan 5 kişi dik köy yoluna tırmandım gayet aldı yürüdü ki seninki 75 beygir ve daha yeni bi motor olacak.
  • johnnie w lker  (12.10.18 23:09:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.