[]

ethernet kablosundan wireless ve kablolu internet

selamlar,

simdi benim bir kablonet fiber modemim var 100 megabit internetli. evde dogru duzgun cekmiyor bu meret. bu modemin oldugu yerden salona ethernet kablosu cektim. oradan bu interneti kablolu bir sekilde hem playstation'a, hem steam link'e hem nintendo switch'e baglayabilecegim bir sey ariyorum. bi de wireless'a donusturebilirsem ayni zamanda tadindan yenmez. biraz arastirdim ama router access point hepsi birbirine girdi. ne yapmam lazim benim?


 
powerline lazım sana.


  • sutlu nescafe  (01.10.18 23:45:44) 
@acemi valla yok ama sirkette olabilir bi seyler. yarin bi bakayim ne var olmadi.


  • cilgin fantezilerin adami  (01.10.18 23:50:38) 
Bi access point alıyosun.
Arkasında 4 çıkışı olsun.
Ayrıca kablosuz dağıtımı (antenleri) olsun.

Bunun wan girişine gelen internet kablosunu sokuyosun.

Kalan 4 çıkıştan + kablosuz olarak internet alabilirsin.

Tabii kablosuz internet için sifre falan belirleyeceksin bastan ap'yi direkt bilgisayarina kablo ile bağlayıp.
  • işimdeyim gücümdeyim  (01.10.18 23:51:31) 
Isimdeyin gücümdeyim +1
Sorun olursa yarın mesaj atabilirsin.

  • kisa  (02.10.18 00:08:10) 
selam,
öncelikle çok basit olan ama wifi ye dönüştürme olanağı vermeyen yöntem olarak. bağlayacağınız cihaz sayısına göre bir swith / hub alabilirsiniz.
www.hepsiburada.com
şunun gibi. bunlar tamamen basit elektrik prizi mantığıyla çalışır. 1 porta modemden gelen kabloyu bağlarsınız. diğer portlara pc, konsol, tv vs. bağlarsınız. hiçbir ayar gerektirmeden bağladığınız cihazlar internete çıkar.

ikinci yöntem size wifi olanağı sunuyor fakat biraz temel network bilgisi gerektiriyor, çeşitli ayarları yapmak için.
bu yöntemde ihtiyacınız olan router yada eski kullanmadığınız wifisi olan bir adsl modem de olabilir. routerların 1. yöntemdeki switchlerden farklı çeşitli çalışma modelleri ve yönetimsel arayüzleri olması diye basitçe açıklanabilir.
ap access point modu (erişim noktası), bridge modu (köprüleme) vs.
eğer router veya eski modeminiz köprüleme modunu destekliyorsa işiniz daha da kolay. router ayar sayfasına girip çalışma modunu köprüleme olarak seçtikten sonra router ın wifi ayarlarını düzenledikten sonra balka bir ayar gerekmeden switch gibi kullanabilirsiniz.
diğer yöntem ap modu biraz daha fazla ayar gerektirir.
örnek olarak şu an modeminizin ip sinin 192.168.1.1 olduğunu varsayıyorum. bu durumda router ın ayar sayfasına girip lan ayarlarını evin içinde farklı bir ip grubu yaratmamak için (farklı ip grubu olması durumunda atıyorum modeme bağlı cihazlar ile routera bağlı cihazlar ev içinde birbirini göremez. yani ağ yazıcınız modeme bağlıyken, pc den router bağlanmanız durumunda çıktı alamazsınız gibi) router ip adresini 192.168.1.2 ağ maskesini 255.255.255.0 ağ geçidini de 192.168.1.1 olarak ayarladıktan sonra wifi adı wifi şifresi ayarlarını yapıp sorunsuzca kullanabilirsiniz.
biraz karışık anlatmış olabilirim. net olamadığım yerler varsa söyleyin daha anlaşılır anlatmaya çalışayım.
  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (02.10.18 10:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.