[]

Fransa’da başkasının yerine oy kullanma?

Selamlar,

Geçenlerde izlediğim bir Fransız dizisinde (Marseille), seçimlerde biri akrabası yerine oy kullandı. Gerçi akraba falan değildi de o bahaneyi kullandılar. Öyle kimlik ya da ne bileyim vekalet falan da sormadılar.

İnternette bakındım ama bununla ilgili bişey bulamadım. Böyle bi uygulama var mı gerçekten? Ya da buna benzer uygulamalar başka ülkelerde de var mı?

 
var evet Fransada böyle bir uygulama. Bizzat en yakın arkadaşlarımdan biri için ailesi bu şekilde oyunu kullandı konuştuk hatta bu konuyu ben de şaşırdım sordum hatta.

"proxy voting" deniyor araştırabilirsiniz.

şurdan -->www.service-public.fr form dolduruluyor ve ikamet ettiği yerdeki adliyeye gidip başvuruyor . Fransan dışında yaşayanlar ise konsolosluğa başvuruyor. Kimliğini ve bu konuda vekaletini verdiğini belirtlmesi gerekiyor. bir kişi en fazla 2 kişi adına proxy olabiliyor.


Fazla ülkede yok benim bildiğim Hindistanda da var sanırım bu uygulama.
  • AlsterWasser  (02.10.18 11:37:46 ~ 12:10:59) 
Evet Fransa'da var bu durum. AlsterWasser baya açıklamış, ben de bizzat şahit olduğumdan var diyeyim dedim.


  • noluyo yaa  (02.10.18 12:18:00) 
İngiltere'de de var, Ama bir mazaretiniz olması lazım, ben şu tarihler arasında ülke dışındayım, tatildeyim, hastanedeyim, sağlık durumum müsaade etmiyor gibisinden bir neden belirterek form dolduruyosunuz. www.gov.uk Bir çok Avrupa ülkesinde de vardır.


  • neck_and_neck  (02.10.18 12:32:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.