[]

Profesör ile ilgili detaylı bilgiler vs

Yurtdışından 4 ayrı profesörden kabul aldım. Aralarından birini seçmem gerekiyor. Haliyle o alanda en iyisi olanı seçmek istiyorum. Bunun için hangi unsurlara bakayım?

Bir de bu profesörlerin eserlerinin başkaları tarafından referans olarak kullanılıp kullanılmadığını bulabileceğim bir site var mıdır?


 
Hocalarin arastirma grubunda Türk birileri varsa, onlara sor hocanin veya grubun nasil oldugunu.

O disaridan cok afilli gözüken hocalarin gercekte 30 sene geriden geldigini gördü bu gözler. Tamamen networking'e dayanarak, doktora ögrencilerinin calismalarinda makalelerin sonuna isimlerini koyarak hala üniversitede yer ediniyorlar.
  • chitosan  (12.09.18 14:31:20) 
@chitosan Türklerle tamamen alakasızlar. Muhtemelen ilk Türk öğrencileri de ben olacağım. Hocaların bazılarına doğrudan ulaşma şansım dahi olmadı. Bulundukları üniversitenin yabancı öğrenci birimi üzerinden başvurdum (belli bir ulusal burs programı dahilinde gidiyorum). Haliyle elimdeki tek referans internetteki researchmap gibi sitelerde veya üniversitelerin sayfasında bulunan bilgileri. Araştırma grubundaki kişilere ulaşma şansım da pek yok. Hemen hemen hepsi masters phd gibi dereceleri ülkedeki prestijli üniversitelerden almış vs. Yani dışarıdan bakınca gerçekten de hepsi afilli gözüküyor. O yüzden yazdıkları eserler ve ne oranda referans olarak kullanıldıklarına bakmak iyi bir fikir olabilir gibi geldi.


  • kozmosta bir nokta  (12.09.18 14:43:26) 
Bi de 5. bir profesörden daha yanıt bekliyorum yarın öbürgün belli olacak. Bu kişi ise ülkenin en iyi üniversitesinde (dünyada ilk 50'de). Bu üniversitede masters yapmış olmak da her kapıyı açan bir anahtar gibi olacağı için bazı noktalar çok içime sinmese de kabul gelirse orayı tercih edeceğim ama ne kadar sağlıklı olacak bilemiyorum şimdi.


  • kozmosta bir nokta  (12.09.18 14:46:28) 
Bu hocalardan hangileri size vakit ayirip, gercekten ilerlemenize yardim edecek, o onemli. Sizin ilerlemenize yardimci olamadiktan, odasinda bir gün bile bulunmadiktan sonra, alaninda ilk onda olsun, ne yazar? Sadece CV icin iyi bir etiket olarak kalir eger gittiginiz üniversite bilinen bir üniversite ise.

En iyiye degil o nedenle, size en ulasilabilir olana bakin derim.

Sizin calisma alaninizda yazilmis son birkac yilin doktora, master calismalarina bakin. Ogrenciler ne kadar alintilamis diye... scholar´da da basilmis eserler arasindan kabaca arama yapabilirsiniz.

Ek: Master sonrasi akademik hayat düsünüyorsaniz sadece üniversitenin adiyla yola cikmayin. Hoca ve bolumun sagladigi sartlar her kriterden onemli. Yok, calisma hayatina atilacaksaniz sonrasinda, üniversite adi bir tik daha onemli bence.
  • buf-e kür  (12.09.18 14:51:26 ~ 14:57:20) 
@buf-e kür katılıyorum. Aynı mantıkla başvuru sürecinde tek cümlelik mail atan (ve beni kabul eden) ve kabul mektubunun bir kısmını benim yazmamı isteyen proflardan birini eleme niyetindeydim. Bu kişi son mailinde ülkedeki national museum'dan biriyle ortak yürüttüğü ve benim konumla da ucundan alakalı olan bir konuda yaptıkları çalışma için "beni seçersen bize yardımcı olursun" dedi. Bölümdeki profesörüme bunu anlatınca ise "adamın zamanı yok gayet normal ve yardım etmeni istediği araştırma meselesi ise çok iyi bir fırsat" diyince iyiden kafam karıştı.


  • kozmosta bir nokta  (12.09.18 14:58:15) 
linkteki yazı belki işine yarayabilir
ingilizcerevizyon.home.blog

  • acetaminophen  (12.09.18 17:03:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.