[]

30 yaşından sonra Avrupa'da dil okuluna gitmek çok mu saçma olur?

yüksek lisans mezunuyum ve doktora yapmayı düşünüyorum ancak ingilizcem oldukça kötü. türkiye'de bir iki kursa gittim ama randıman alamadım.

sizce avrupa'da 6 aylık ya da 1 yıllık ingilizce kursuna gitmek için çok mu geç kaldım ve böyle bir şey mümkün mü? orada bir kursa gitmek istediğimde "yaşın olmuş 30, üniversiteyi de bitirmişsin biz sadece öğrencilere kurs veriyoruz" gibi şeyler derler mi? ya da ilk kez yurt dışına çıkacak biri için vize açısından sorun çıkarırlar mı?

bir de aklımda polonya var orada speak up diye bir kurs buldum hem fiyatı uygun hem de iyi deniliyor ancak anadili ingilizce olmayan bir ülkede ingilizce kursuna gitmek ne kadar mantıklı? polonya-almanya-hollanda gibi ülkelere gitmek çok mu saçma olur, ingiltere-irlanda-iskoçya gibi ülkelere mi gitmeli?

genel olarak bu konuda tavsiye ve yorumlarınıza ihtiyacım var.

 
saçma olmaz tabi,


  • ravenudon  (05.09.18 09:02:11) 
hayir yas ile ilgili hic sorun olmaz, 40-50 yasinda insanlar bile gidiyor dil kursuna. ama dil gunluk hayatta kullanarak ogrenilir, ingilizce ogreneceksen dili ingilizce olan bir yere gitmelisin. obur turlu turkiyede gittigin kurstan bir farki olmaz. hayatin ingilizce olmali. boyle bir yerde seviyene gore hic kursa bile gitmeden gelistirebilirsin belki. eger ingiltere cok pahali dersen gunluk hayatta en cok, rahat ingilizce konusabilecegin yer Amsterdam olur. sokakta 5 yasindaki cocuktan 80 yasindaki teyzeye kadar herkesle ingilizce konusabilirsin. ama kulak dolgunlugu yine yeterli seviyede olmaz. imkanlari zorlayip adaya gitmek en iyisi.


  • crucio  (05.09.18 09:05:57) 
Öncelikle evet geç kalmışsın, yüksek lisans mezuniyetinden sonra İngilizce öğreniyor olmak son derece geç kalınmış bir adım. İngilizce öğrenmek için son şans üniversite hazırlık sınıfıdır. Tabi bu tam konumuz değil, bu durum dil öğrenmene tabi ki engel değil, saçma hiç değil.

Gerekli evrakları sağlarsan, maddi koşulların da makul seviyede ise vize sorun olmaz. "Sadece öğrenciler dil öğrenebilir" gerekçesi ile vize reddi olmaz yani. Benim arkadaşımın babası dil kursuna gitti muhtemelen 50-55 yaşında adam.

Tabi ki İngilizce'yi anadili İngilizce olan ülkelerde öğrenmek en sağlıklısı, özellikle İngiltere. Günümüz koşullarını düşününce tabi maliyetin aşırı yüksek olduğu da bir gerçek. Dolayısıyla alternatif ülkeler düşünülebilir.

Polonya ekonomik anlamda makul bir ülke, yabancı öğrencisi-çalışanı çoktur. Genel olarak gençleri İngilizce konuşur. Sosyal hayatta çok sorun yaşamazsın, Rusya gibi değildir. Her ne kadar Lehçe anadil olsa da, sen iletişimini İngilizce kuracaksın. Türkiye'de İngilizce öğrenmekten iyidir.

Hollanda'da kötü konuşanı geçtim, İngilizce konuşamayan yok neredeyse, gidilebilir. Kozmopolit ülke. Yine de Hollanda ve Almanya'dansa İngiltere'ye gitmek daha sağlıklı.

Maddi durumunu bilmediğimiz için tavsiye vermek zor. Durumun uygunsa İngiltere, değilse Polonya uygun olur diyerek tamamlayayım. İskoçya ve İrlanda da düşünülebilir ama aksanları biraz tuhaf. İkinci planda olmalı diye düşünüyorum.
  • Lethe  (05.09.18 09:20:48 ~ 09:25:25) 
+40 yaşındayım ve ingilizcem hiç fena değil. Buna rağmen yurtdışında (kurumsal profesyonel) ingilizce kursuna gitmeyi planlarımın içine aldım.


  • SiyamkedisiZorro  (05.09.18 09:30:38) 
Biz ülke ve millet olarak kalıplaşmış hayatı yaşıyoruz. Mimar Sinan 40-50 yaşından sonra mimar oldu, daha birçok ornek var yurtdışında 30 lu yaşlarından sonra meslek değiştirebiliyor ama bizde hep acaba. Geçen okuduğum yazıyı paylaşayim 40 yaşında kadın piyano öğrenmek ister vazgeçer 90 yaşına gelince keşke öğrenseydim simdi 50 yıldır piyano çalıyor olurdum. Sanırım mesajı aldınız


  • Fritz-X  (05.09.18 11:10:53) 
bence öğrenmenin yaşı yok o yüzden yaşını kendi içinde sıkıntı edip çevreye öyle enerji verme.
2 arkadaşım var ylsy ile gitti, 30-31 yaşında düşün
bu yaşlarına kadar da aktif ingilizceleri yoktu :)

benim de yok :(
  • antik depresan  (05.09.18 11:18:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.