[]

İslamiyet / Dünya / Sınav

İyi geceler arkadaşlar.
Ortaya bir top atıp kaçacağım ama sabah buradayım mutlaka cevaplarınız okunacak ve tikleriniz verilecek.

Bir sorum var;
1; Kuranda dünyanın yaratılışı ile ilgili tam olarak nasıl bir cümle var.
Mesela ben bugün şöyle bir şey duydum kendinden oldukça emin bir şekilde söylenmiş bir cümle biraz şaşırdım açıkçası, kişi kendisine gelen “madem allah insanları sınava tabii tutmak için yarattı neden dünyanın var oluşu ile insanlığın ortaya çıkışı arasında milyarlarca yıl var?” sorusuna diyor ki;
Hayır öyle yapmadı dünya önceden yaratılmıştı halihazırda vardı insanları sınava tabii tutmak için dünyada yarattı.
Yani yaratılmış bir sürü gezegen vardı da o geldi dünyayı seçti. Bu yüzden zaman farkı var.

Böyle bir şey okuyanınız duyanınız var mıdır?
Ben bunca yıldır müslümanların çoğunluklu olduğu bir ülkede (ailesi, arkadaşları dahil) yaşayıp ilkokuldan liseye kadar din dersi görmüş biri olarak duymadım böyle bir şey.

Ya da Kuran’da bu konuyla ilgili bir şey yazıyor mu?
Bilgisi olanlar aydınlatırsa çok sevinirim.

Yanıt verenlere şimdiden teşekkürler.

 
  • benaslindayohum  (28.08.18 23:44:25) 
  • benaslindayohum  (28.08.18 23:44:41) 
Dünya hayatı oyun ve eğlenceden ibarettir, diye bir ayet var. Aynı anda hem sınav hem oyun eğlence olur mu? Sınav diyenler içlerinde fetöcü zihniyet taşıyorlar, linki verilen site de öyle bir zihniyet.


  • dafaisss  (29.08.18 00:02:39) 
Zamanı düşünerek yaradanı anlamaya çalışmak çok zor. Zaman kavramı olmayan bir yaratıcıdan bahsediyoruz.


  • buzutku  (29.08.18 05:41:15) 
“madem allah insanları sınava tabii tutmak için yarattı neden dünyanın var oluşu ile insanlığın ortaya çıkışı arasında milyarlarca yıl var?”

Dünyada insanlardan önce cinler vardı, cinler insanlardan önce sorumluluk sahibi canlılardı.

Yani dünya insanlar için özel yaratılmış bir gezegen değil, kaldı ki cinlerden önce de başka bir şeyler yaratmış olabilir Allah, bize bahsetmek zorunda değil.
  • John Bloor  (29.08.18 09:14:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.