[]

Annesi olmayan "minik kus"a nasil yardim ederiz?

Arkadaşlar evimizin balkonunda güvercin iki yavru yapmıştı, yavrulardan birisi ölmüş, şimdi de ikinci yavru için anne ortalarda gözükmüyor. Uçamıyor da olması lazım buralardaysa.
Yavru kuş ürkek, kapıyı kapatsak korkuyor. En önemlisi başka büyük güvercinler geliyor kendisini tartaklıyorlar anladığım kadarıyla. Az önce dört koca güvercin buradayken bağırıyordu yavru kuş, ben balkon kapısını açınca kaçtı büyükler, yavru da sustu.
Acaba annesi geliyor da biz mi görmüyoruz? Eve alsak daha büyük bir facia yaşanmasından korkuyoruz.
Ne yapmak gerekiyor? Yavruyu eve alıp besleyelim mi? Nasıl beslenir, ne yer ne içer fikir sahibi olan var mı?
Şimdiden teşekkür ederiz.

 
Valla bu güvercinler ilginç yaratıklar. Sanırım, güçsüz olduklarına inandıkları yavruyu ölüme terkediyorlar. Bizim balkona yuva yapan bir tanesi,daha uçmak için çok küçük olan yavruyu aşağı itti, hayvancağız öldü. Biz de bu hain anneye sinirlenip, yuvalarını kaldırdık. 3-4 gün sonra, bu evlat katili güvercin, balkonun başka bir köşesine, kocasıyla birlikte yerleşip, yeni yavru yapma çabasına girişti. Tabii, izin vermedik.

Sonuç olarak, annesi gelmiyordur. Bence siz besleseniz iyi olur. Suyla ekmek için yumuşatıp, büyük bir şırıngayla verebilirsiniz belki.
  • agluna  (19.08.18 20:11:40) 
durun! ekmek falan olmaz yavru güvercine. aşağı yukarı 3 aydır ben de terk edilmiş bir yavru güvercin besliyorum. taze taze anlatayım ne yapılacağını.

arı marka bebek maması+galeta unu+mısır unu üçünü eşit oranda karıştırın. suyla güzel bir kıvama getirin. güvercine şırıngayla günde 5-6 kez verin. miktar olarak tamamen deneme yanılma, kuşun kursağının büyüklüğüyle alakalı. korkmayın kursak esnektir ama 5-6 ml civarı olursa idealdir diye düşünüyorum. kursak dolmazsa arttırın. 1-2 ml'de su verin.

bu şekilde en az 2 ay beslenmesi lazım. sonra yavaş yavaş yeme alıştırırsınız. kafanıza bir şey takılırsa özelden mesaj atın, seve seve cevaplarım sorularınızı.

ha bir de açıkta bırakmayın, karga veya martı kapabilir.

kolay gelsin.
  • dergus  (20.08.18 02:22:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.