[]

ulkece telefona neden sesli mesaj birakmiyoruz?

yabanci bir ulkede bulunmadim. ama baya bir yabanci film-dizi izledim/izliyorum. cekilen diziler o ulkenin toplumundn izler tasir. ve gordugum uzere yabancilar, cogunluk abd oluyor, telefonlarini acmadiklarinda veya ulasilamadiginda sesli mesaj birakin diyorlar, ve birakiyorlar da.

simdi ben dahil, cevremde bunu yapani hic gormedim. benim yapmama nedenim, "merhaba, ben leonardo, su an mesgulum, sesli mesaj birakin." diye bir kayit olusturamiyorum. hadi ben olusturmadim boyle bir karsilama mesaji, arayan kisi neden operator hatunu dinleyip bana sesli mesaj birakmiyor?

bende ve cevremde yok diye bunu tum ulke uzerine soylemem tabii ki yanlis. ancak, tahminime gore ulke geneli boyle.

bunun sebebi nedir? kultur mu? cok mu issiziz?

 
Ev telefonuna bile sms atilabilen, whatsapp gercekliginin kabul gördüğü, arayanibil ve smartphone kayit ozelliklerinin oldugu bir teknolojik ortamda sesli mesaji kim bekleyecek kim ugrasacak niye ugrasacak?


  • her giriste sifresini unutan adam  (17.08.18 22:02:47) 
Çünkü sesli mesaj da ücretli bir şey. Örneğin yurt dışında birçok yerde şehir içi telefon konuşması ücretsiz. Bu nedenle insanlar bu alışkanlığı 90'li yıllarda edindi. Türkiye'de böyle bir durum olsaydı ortalık telefon sapigindan gecilmezdi sanırım.


  • Traveller  (17.08.18 22:03:46) 
ben dedeler gibi bırakıyorum sesli mesaj. beni ara falan diyorum sdaufhsg


  • Tears of Devil  (17.08.18 22:08:08) 
hep bu aklıma geliyor :)

youtu.be
  • Northern Mariner  (17.08.18 22:42:37) 
Bizim filmlerde yok öyle şeyler ondandır belki ^^


  • dafaisss  (18.08.18 00:06:04) 
Tembellik, umursamazlik


  • baldur2  (18.08.18 08:35:46) 
Bir çok sebebi var bana göre;

Telefonu kullanmaya başladıkları tarihlerde numara gösteren yada sms alan cihazlar henüz yok, büyük bir kısmı yanlız ya da ev arkadaşıyla yaşayan insanlar olduğu için mesai saatlerinde evde telefona bakacak kimse yok ve bu yüzden gün içinde kimlerin aradığı bilgisi önemli.

Akşam işten ya da gezmeden gelince tuşa basıyor kim aramış kim ne demiş bakıyor.

Bizde telefonun yaygınlaşması 80'li yıllar, kalabalık aile evleri. Ev asla boş kalmıyor ki kimin aradığı bilgisine ihtiyaç duyulsun, çalan telefona bakmak için üzerndeki dantelin kaldırıldığı yıllar.

Telesekreter sisteminin yaygınlaşması da Türkiye gazetesinin dağıttığı aletlerle oldu ama alışmayan götte don durmadı.
  • John Bloor  (27.08.18 14:21:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.