[]

Bilgisayar Programcılıgı (bilgi üniversitesi ve diğer okullar)

arkadaşlar kardeşim için bakıyorum ama maalesef bilgi'de bu bolumde okuyan/okumuş kimseyi bulamıyorum, sizlerden fikir isteyeceğim umarım vardır bilgisi tecrubesi olan birileri.
bir önlisans programı bu, tam burslusu da var ama tutması pek mumkun görünmüyor. Yuzde 75 burslusu ise 10 bin liraya yakın bir ücrette. Ders programını ekleyecektim ama bakıma girmiş su an site.
Yurtdısı olanakları en fazla olan okullardan biri ve henuz netlestiremedim ama sanırım önlisansı lisansa tamamlama şansı olabiliyor dısarıdaki okullarla.
sizler ne dersiniz, bu bolumun niteliği ve olanakları en iyi nerede karşılanıyordur? baska okulları da yazacagız tabii ama arastırıyorum hala.
dgs de bir seçenek ama gerek açılan kontenjanlar gerekse de intibak meselesi yuzunden yurtdısında tamamlama olabilirse cok daha iyi olacak.

 
Bilgisayar programlamaya yani yazılıma ilgili var mıdır kardeşinizin? Eğer bu alana ilgisi yoksa bırakın dışarda okumayı, okulunu bitirmekte bile zorlanabilir. Bilgi ne kadar zorlar bilmiyorum. Bitirdi diyelim DGS var. Lisansa tamamlayabilir ama bu bile ayrı bir sektör YGS gibi. Yine en önemli soruya geri döneyim.

Bilgisayar programlamaya yani yazılıma ilgisi var mıdır kardeşinizin? cevaplamanız gereken şey bu. Kesinlikle "bütün gün bilgisayar başında vakit geçiriyor" gibi bir şey demeyin lütfen. Yoksa bu ülkeden iki tane Apple gibi bir şirket çıkması gerekiyordu o zaman.
  • phonex  (12.08.18 23:43:49) 
cevabınız için tesekkur ederim. evet tek dileği yazılımcı olmak bile diyebilirim.
dgs'yi de çok araştırdık lisansa tamamlamak istiyor ama önce şu önlisans aşamasına bi geçmemiz lazım. okullarla ilgili bilginiz varsa, ya da okul farketmez her sey cabasına bağlı derseniz (böyle söyleniyor genel olarak) beklerim yorumunuzu.

  • denne  (13.08.18 00:04:26) 
2002 anadolu teknik yazılım, 2005-2007 sakarya adapazarı myo bilgisar programlama uzaktan eğitim mezunuyum. bu süreçte özel sektörde çalıştım internet tabanlı yazılımlar, projelerde görev aldım. 2014 yılında dgs ile ege üni. eğitim fak. böte'ye girdim. 2017 mezun oldum. 35 ders gördüm önlisansta sadece 9'unu muaf ettiler. tabi aradan yıllar geçmişti. krediler ve ders içerikleri değişmişti.

Bilgi üniversitesi yurtdışı imkanlarıyla bilinen bir okul. Bence yapmanız gereken okula bir uğrayın sitesini inceleyin yaz okulu falan varsa okula gelen öğrenci olacaktır. Birebir onlarla irtibata geçin. Üniversite MYO müdürlüğüne gidip birebir bilgi almya çalışın derim.

Çünkü dersi veren hocalar da önemli. 3 yıl okuduğum eğitim fakültesinde halen görüştüğüm saygı duyduğum çok şey öğrendiğim çok iyi, nitelikli hocalarım var. Üşenmez isem (ki üşeniyorum) Ege UBE -Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü- yükseklisans başvurusu yapmayı düşünüyorum. (Bir kere yaptım tezli programa 5 kişi alacakları 125 kişi başvurdu. Şimdi ki düşüncem tezsiz sonrasında hocalarımı devreye sokup tezliye geçmek. ki bu da çok zor.)
  • phonex  (13.08.18 00:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.