[]

Fantastik Roman - İsim Karmaşası

Diyelim ki fantastik bir roman yazıyoruz. Harry Potter, Narnia, Lotr gibi. Ama karakterlerimizin türk isimli olmalarını istiyoruz, sonuçta roman Türkçe. Peki bu karakterlere nasıl bir isim verilmelidir? Şu an kullandığımız isimleri kullansak biraz basit kaçıyor, eski türkçe kullansak sanki biraz garip duruyor. Fikri olan var mı?




 
aklıma kardeşan gibi bi isim geldi , şimdi uydurdum sanırım ,türkçe mi değil mi bilemiyorum ama fantastik bi romana uygun gibi ^_^

bu tarz şeyler olabilir belki . . .
  • busuta  (06.03.10 14:37:57) 
narnia'da bildigimiz isimlerle birlikte uydurma isimler vardir. lotr'da ise artik bize normal gelen ama cogu uydurma olan isimler var.

"Sauron's original name was probably Mairon (the Admirable), but this name was changed to Sauron after he was suborned by Melkor. However, during the First Age Sauron continued to call himself Mairon.[14]"

harry potter'da ise bildigimiz normal isimlerle birlikte yine uydurma (genelde sifatlara veya isimlere benzer) isimler kullaniliyor.

ben sececek olsam, karakterlerin ozelliklerine gore eskiden kullanilan isimlerden secerdim (eski tarihlerde gectigini varsayarak)
orn en basitinden (bkz: eski türk isimleri)
  • entrapmen  (06.03.10 14:49:47) 
mesela Zebercet olabilir birinin ismi.


  • demre  (06.03.10 18:54:08) 
Bol bol İhsan Oktay Anar okuyun. Söylediğiniz işi çok güzel bir şekilde yapıyor.


  • sourlemonade  (06.03.10 21:32:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.