[]

Yatırımlık, Unutmalık Coin Sepeti

Selamlar Coin uzmanları.

Şu an alıp bir daha hiç bakmayacağım, 10 yıllık 20 yıllık, 5 coinden oluşan bir Coin yatırım sepeti yapacağım. Bu iş için 5.000tl ayırdım. Kademeli alım yapmayacağım. 5 coin’e 1.000tl ayırıp, bir sefer alım yapıp unutacağım.

Sorularım şunlar:

1. Siz olsanız bu 5 coini hangi coinlerden seçerdiniz?
2. Karar verdiğimde nereden hangi siteden hangi yolla alım yapabilirim?

 
Btc, Npxs, hot
Binance

  • sta  (05.08.18 12:21:13) 
Tezos ve consentium a yatırdım ben


  • mirty  (05.08.18 12:39:33) 
5 tane coin alacaksanız bunu çeşitli risk gruplarına dağıtmak mantıklı olacaktır.

Benim size tavsiyem iki düşük risk, iki orta risk, bir tane de yüksek risk seviyesinde yatırım yapmanız olacaktır.

Düşük risk grubunda sırasıyla önerilerim: ETH, XTZ, BTC, IOTA, ADA
Orta risk grubunda sırasıyla önerilerim: QASH, NANO, LINK, REQ, ARK
Yüksek risk grubunda sırasıyla önerilerim: 0xBTC, JNT, IOTX, BBN, BLT

Bu yazdığım coinlerin hepsinin farklı bir altyapısı ve amacı var tabiki. Hepsinin önde olması için kendimce bir sebei var. Aralarından en çok yükseleceğine güvendiğim ve büyük bir oranda yatırımım olan coin QASH.
  • synthetic a priori  (05.08.18 12:40:50) 
kripto paralar henuz 10-20yillik yatirim yapilacak olgunlukta degil. 5 yil oncesinin top20 coin'i ne bak(eksiup.com). bunlardan sadece btc ve ltc su anda hala hayatta. geri kalan hepsi cop. 1-2 yillik yatirim dusunsen daha mantikli olur. 1-2 yil bile kripto icin uzun bir sure o yuzden gercekten saglam olan ve kendini ispatlamis coin'leri almalisin, benim tercihlerim BTC, ETH, NEO, ZRX ve yuksek risk yuksek getiri icin ZIL olurdu. hatta NEO'dan bile supheliyim burada. onun yerine BNB daha mantikli bir tercih olabilir. su an icin BNB rakipsiz gozukse de 1 yil once bnb yoktu. 15 ay once poloniex liderdi, 2 ayda bittrex poloniex'i yerle bir etti top market oldu. binance geldi 4 ayda bittrex'in butun hacmini caldi lider oldu. iki ay sonra baska bir exchange'in cikip binance'in butun hacmini almayacaginin garantisi yok. ama su anda onu acik gozukuyor.


  • crucio  (05.08.18 14:36:42 ~ 14:37:02) 
Bu çok zor bir soru. O gördüğünüz coin'lerin neredeyse tamamı hiçbir işe yaramayan pump-dump organizasyonları. Yani 5 tane birden önerebilir miyim ondan bile emin değilim.

1) Tabi ki Bitcoin. Kağıt paralara ve sorumsuz hükümetlere karşı paranızı en iyi şekilde koruyabileceğiniz "hedge" şekli. Ben "Altın 2.0" olarak görüyorum. Tüm özellikleri altına ya eşit ya da altından daha iyi. Bitcoin'siz bir kripto portföyü düşünülemez, bence en az %50 olmalı. Özellikle Mart 2020 ve sonrası fiyatlanmaya başladığı zaman müthiş yerlere gelecek. Bu fiyatlar çok aranacak.

2) Dignity (DIG). Altına endeksli ve madencilik ile desteklenen bir kripto para çeşiti. Yeni bir Tether olabilir ama risk seviyesi halen yüksek. Her bir DIG token karşılığı 1 $'lık altın tutacaklarını iddia ediyorlar ve fiyat istikrarını kendi kurdukları madencilik tesislerinin kazancı ile sağlayacaklarını belirtiyorlar. Böyle bir iş modeli var. Fırsat şu ki; fiyatı şu an 10 cent. 1 $ ve üstü şeklinde bir beklenti var. Scam çıkabilir ama somut birşeyler yapılıyor gibime geliyor. Az miktar tutulabilir.

Üçüncü bir öneri çıkartamıyorum.

Diğer soruna gelirsek, alacağın coin/token çeşitine göre değişkenlik gösterir hepsi her borsada yok. Çok uzun vadeli tutacaksan kendi cüzdanına çekmen ve yedekleme mekanizmanı çok sağlam 1-2 yerde tutman en uygunu olur.

Adetten düzeltme: YTD :)
  • Lethe  (05.08.18 15:24:30 ~ 15:29:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.