[]

yeniden üni okumak/başlamak?

çok samimi bir şekilde soruyorum ve yardıma ihtiyacım var. o yüzden lütfen elinizden geldiği kadar az alay ederek yazın. yaşım 29. lisans düzeyinde turizm işletmeciliği bitirdim ve iyi sayılabilecek bir ingilizce ile sektörde çalışıyorum. meslek lisesi çıkışlı olduğum için zamanında alan dışı tercih yapamıyordum ya da çok puanım kırılıyordu. benim aklımda hep sosyoloji ya da psikoloji okumak vardı ve şimdi de bu arzum devam ediyor.

şu anda ayda minimum 3000 Tl gibi bir rakam kazanıyorum. şimdi diyorum ki ben şimdiden hazırlanıp seneye sınava girsem bu dediğim bölümleri ya da bunların dışında ingilizce öğretmenliğini kazanabilir miyim? bu yaştan sonra çok mu geç olur? sosyoloji alanında zaten sürekli okumalar yapıyorum ama sanki üni okumak bambaşka bir şey. ingilizce öğretmenliğini de iyi ingilizce bildiğim için istiyorum. ya da ingilizce sosyoloji de olabilir.

hadi beni cesaretlendirin ya da tamamen vazgeçirin :)

hepinizi seviyorum.

 
istiyorsan oku da bu bolumleri neden universitede okumak istiyorsun? yani bir konuya ilgili olmakla o konuyu akademik olarak okumak arasinda buyuk bir fark var, sirf ilgin var diye sosyolojiyi universitede okumanin cok bir anlami yok mesela, sosyolojinin ilgilendigin kesimleriyle ilgili sayisiz kitap yazilmistir onlari acip okur daha cok verim alabilirsin.

ha ama profesyonel anlamda bu islerle alakali bir seyde calismak istiyorsan akademik egitim almis olmanin faydasi olur tartismasiz. sosyoloji, psikoloji vs. okuyup ne olmayi amacliyorsun? yani entelektuel acligini doyurmak haricinde ne isine yarayacak? neden sosyoloji psikoloji okumak istiyordun en basta? simdi neden okumak istiyorsun? sadece entelektuel bir acliksa soz konusu olan bunu universite'de okumaktan daha verimli bir sekilde doyurmanin yollari var.
  • robokot  (03.08.18 02:04:12) 
ingilizce öğretmenliği yapmak için dil sınavı + formasyon alman yeterli olabilir mi? bir araştır istersen. ayrıca, ingilizcen gerçekten iyi ise özel okullarda stajyer olarak çalışarak lisans okumaktan daha büyük yetkinlik kazanabilirsin.

sosyoloji alanında sürekli okuma yapmak muhtmelen sana lisanstan daha çok şey katıyordur. açık öğretim sosyoloji okuyabilirsin, rahatlıkla geçersin sınavları. hiç okula gitmeden de mis gibi lisans diploman olur.

yani bence sırf öğrenme hevesi ile tekrar lisans okuyacaksan açık öğretim tarafını zorla derim. keza baştan lisans okumak -konu dışı derslerin de çokluğu sebebiyle- çok can sıkıcı olabilir senin için.

ya da daha da ötesi, ünversite sınavına çalışacağına ales çalış, çok daha kolay bir sınav. iyi bir ales ve dil sınavı puanı ile bu alanlarda yüksek lisans yapabilirsin. lisansın alakasız bir bölümden ise ekstra 1 sene bilimsel hazırlık okuyarak bambaşka bir alanda yüksek lisans yapabiliyorsun.
  • lordoz  (03.08.18 02:09:52 ~ 02:11:39) 
amaç tabi öncelikli bu alandaki birikimimi disiplinli bir şekilde yükseltmek ve tabi bu alanlarla alakalı iş bulup çalışırsam benim için olabilecek en sonuç olur. genel anlamda bu sektörden sıkıldım. bunun da etkisi çok fazla. ingilizce öğretmenliğini de alakam olmamasına rağmen sıkıldığım için yazıyorum. ama tabi yanılmıyorsam sosyoloji/psikoloji alanında iş bulmak çok zor. devlet memurluğu hariç kendi başıma mezun olduktan sonra iş yapma şansım var mı?


  • everythingok  (03.08.18 02:14:01) 
Eğitimin boku çıkmış durumda ülkede. Kaliteli eğitim olmayınca gereksiz zaman kaybı. Bişeyler öğrenmek için okuyorsan aöf'den oku. Türkiye'de üniversitelerin %90'ı kokuşmuş çürümüş bir ortam.


  • gölgede aynı  (03.08.18 02:14:58) 
İngilzice öğretmeni olmak için eğitim/edb fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak (eğitim fak. çıkışlı değilsen de) formasyon almak gerek. Bu yatırımın sonunda alacağın kazanç da şu anda alacağın kazanç kadar olacak. Dört yıl ona yatırma. gerek yok.

Yapacaksan git Turizm İşletmeciliği/İşletme yüksek lisansı yap, sırf öğrenci havası hoşuma gidiyor diyorsan.
  • idonthaveatvset  (03.08.18 07:38:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.