[]

teknoloji bazlı pasif gelir elde edebilmiş birileri var mı aramızda?

soru başlıkta ama detaylandıracak olursam;

youtube videoları yüklemek, mobil uygulamalar ya da oyunlar geliştirip markete koymak, ekitap yazıp amazonda satmak, dropshipping yapmak gibi internet ve teknoloji tabanlı uğraşlar ile pasif gelir yaratabilmiş kimse var mı aramızda?

var ise ne yapıyor? ne kadar zaman ayırıyor? ne kadar kazanıyor?

 
her bir sorunuz panel konusu :)
ben bu saydıklarınızın bazısını yapmaktayım

amazon da parakende satış
alibaba da toptan satış
hitli site
android ve ios a oyun koyup gelir elde etme (her ikisindende kaldırdım şu an)
youtube video kanalı (reklam değil satış amaçlı)

ve daha fazlası
ne kadar zaman dersen çok fazla
ne kazandırıyor dersen çalışmana baglı
  • ahtingir  (03.08.18 02:12:40) 
benim var mobil uygulama. anonim hesap kusura bakma direk detay veremem ama dunyada viral olacak oyun / uygulama yaratip app olarak satmak + reklamlar seklinde. 3 tane projem var boyle, 2012 yilindan beri yaklasik 40 bin dolar civari getirmistir toplamda, ama bu appler uzerinden benimle iletisim kuran ve freelance is veren kisilerden direk isler aldigim oldu bu islerden daha fazla kazandim (yukaridaki toplama dahil degil, o toplam pasif gelen sadece). o kadar seneden sonra (son proje 2015 de hayata gecti) gelen para ayda 70 dolar kadar. giderek dusuyor tabii, getiri grafigine bakarsan her gecen gun azaliyor, bir gun sifir olacak. bu projeleri hayata gecirdikten sonra bir daha uzerlerinde hic calismadim. ilk iki projem android uzerinde de olsaydi bunun 1.5 katini kazanirdim sanirim.

bunu neden daha fazla yapmadim? cunku dogru fikri bulmak cok cok zor. yoksa her gun yaparim. bu arada benimkiler buyuk resimde cok kucuk balik. ben 1 viral olduysam 10 olup 100 olup daha fazla caba gosterip daha iyi bir fikri hayata gecirip tek projeden milyon dolar kaldiranlar var. giderek zorlasiyor tabii ama iyi / dogru fikir para hala kazandiriyor market sature olmus olsa da. o fikir altin degerinde ve bulmasi zor. yapmasi kolay. bu projelerin programlamasi 2'şer ay falan surdu akla geldikten sonra yoksa.
  • robokot  (03.08.18 02:12:49 ~ 02:14:20) 
@ahtingir : oyunları neden kaldırdın?

@robokot : ios mu android mi geliştirmiştin projeleri? yoksa her ikisi mi?
  • lordoz  (03.08.18 02:18:27) 
yukaridakine ek: aslinda fikir cok cok zor dedim ya, fikir kolay da marketing zor ve cok masrafli, masrafi dolayisiyla da riskli. yoksa sayisiz fikir var, iyi bir marketing butcesi, internetin her yerinde boy boy reklamlar ile traction elde edebilecek, ama o riski almak mesele. yaniliyorsan o para cope gitti cunku.

zor olan fikir dedigim kendi kendine organik olarak viral olabilecek, 0 marketing butcesiyle tutabilecek fikirler. yani kendi kendine hem iyi orta hem gol atman gerekiyor.
  • robokot  (03.08.18 02:20:10 ~ 02:23:38) 
ilk ikisi sadece ios, sonuncusu ios + android.

ilk ikisi icin android versiyonunu isteyen binlerce kisi oldu ama yapmadim (platformdaki teknolojik engellerden dolayi cok mumkun degildi) son proje zamaninda mumkun oldu ucundan, son projeyi android icin de yaptim. getirisi ios'un yarisi kadar falan oldu. kalitesi ios kadar iyi olmadi.
  • robokot  (03.08.18 02:20:25 ~ 02:21:39) 
streamer arkadaşım var. iyi para kaldırıyor. evini geçindirecek kadar sanırım. ortalama 3bin 4bin.

drone çekimi yapan arkadaşım var. videolarını kendi düzenliyor. acayip para kazanıyor. valla geçenlerde tek bir iş için 5bin tl ödemişler. daha da alıyordur. (yarı zamanlı diyelim. her zaman iş olmuyor)

mobil uygulama (ios) geliştirici bi tanıdık var. o da eh işte sanırım.
  • false pretension  (03.08.18 03:07:00) 
Pasif gelirin tanımını iyi yapmak gerek. Günümüzde iki türlü anlayış var. Birincisi sen gece uyurken de sana para kazandıran işler, ikincisi ise az çaba ile çok kazandıran işler. İki tanım arasında çok büyük fark var çünkü birincisi tanım için bir beyaz yakalının iki katı çalışmalısın. Örnek vermek gerekirse Dropshipping olabilir. Birinci tanıma en iyi uyan örnek bu alan bence. Şimdi kendi çevremden ikinci tanıma uyan bir örnek vereceğim. Arkadaşım işten kovuldu ve kovulma evresinde yaşadığı gerginliklerden sonra bir inzivaya çekilme süreci yaşadı. Bunun sonucunda çocuk bir ay falan kapattı kendini ve bir ay sonra anlamadığım bir şekilde envatomarkete deli gibi ürün basmaya başladı. 10 tanesinden belki 2 tanesi kabul alıyordu ama bir portfolyo yaratmayı başardı. Şimdilerde aylık kazancı 3000 Dolar civarlarına ulaştı. Artık ayda 2 ürün çıkarıyor. 15-20 gün planlıyor 10 günde çıkartıyor.


  • bir peynir kutusu kibrit  (03.08.18 08:43:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.