[]

Yabancı ülkelerde de "Amerika oyunu" muhabbeti var mı?

Türkiye benzeri ülkeleri gezmiş ve oralardaki insanları az çok tanımış birileri o ülkelerde de "bunlar Amerika İsrail oyunları" muhabbetinin olup olmadığını söyleyebilir mi?




 
ABD'de var ama aktorler degisik. Bunlar Rus, komunist vb seyler var.


  • Traveller  (02.08.18 20:36:35) 
Internette konustugum Yunanlardan Yunan medyasinda Turkiye ile ilgili haberlerin surekli gosterildigini duydum kac kere. Surekli bir Turkiye korkusu pompalaniyormus, bu kardak meselesi falan (eskisi degil de en sonuncusu bu yaz olan) 2-3 ay her turlu haberde acik oturumda konu olmus, iste Turkiye'nin Ege ihlalleri, bu adamlar ne yapmaya calisiyor vs. vs. Ekonomik olarak falan da kotu durumdalar ya medya Turkiye haberleriylse hedef saptiriyormus orada da. Ne kadar dogru bilmiyorum ama bu konuyu farkli zamanlarda 4-5 farkli Yunan vatandasina sordum hepsinden benzer cevaplar aldim. Turkiye'de Yunanistan ile iliskilerin pek haber konusu olmadigini soyledigimde baya sasirdilar.


  • robokot  (02.08.18 21:04:53) 
Evrensel olaylari Amerika uzerinden yorumlama var genel anlamda.

Ama “soganin fiyati artti amerihanin oyunu bunlar hep” tarzinda yaslilar haricinde pek rastgelmedim.
  • brkylmz  (02.08.18 21:05:21) 
Evet var, cunku her ne kadar kahvehaneperde tr ekonomisi buyuyor muhabbeti yapan kesimin agzinda dolasan bir arguman olsa da amerikanin oyunu muhabbetinin gerceklik payi var. Tr ozelinde de degil. Haliyle dünyada da bu muhabbet dönüyor. Bu muhabbet Amerika icerisinde de var.

Allahin Nikaragua'sindaki gerillalari silahlandiran, Kuveytli ilkokul cocuguna kamera karsisinda "irakli askerler geldi bebekleri tek tek oldurdu" dedirten bir ulkeden bahsediyoruz.
  • stavro  (02.08.18 21:09:51) 
muhtemelen çoğu ülke yakınıyordur çünkü böyle bir şey var. tamam biz komplo teorilerini biraz abartıyoruz ama tamamen uydurulmuş bir olay değil bu.

çünkü adamlar güney amerika'dan, asya, oradan ortadoğu, avrupa, afrika her yere karışıyorlar kısacası. her yerde olayları var. dünyanın şerifi olarak görüyorlar kendilerini.

buna da bir ad veriyorlar da şimdi aklımda değil. kutsal misyon mu öyle bir şey.
  • Neill  (02.08.18 21:40:11) 
1999 da İngiltere'ye gittğimde homoseksüellik yaşı 16 indirilsin mi falan diye tartışıyorlardı , bilemedim :)


  • ahtingir  (03.08.18 01:25:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.