[]

Oy verme - (TR'de Sag & Avrupa'da Sol) vs (TR'de Sol & ABD'de Sag)

Basliga sigdirabilmek icin duz adam modumu acip sag/sol yazip gectim. Sormak istedigim soru su,

Hani biz TR'de muhalif kesim, gozunu kirpmadan Muharrem Ince-CHP-HDP'ye oy veren tayfa, Avrupa'da ki Turk vatandaslar AKP'ye oy veriyor diye "oh ne ala, orda sosyal demokrat partilere oy ver burda akp'ye, bu ne ikiyuzluluk" diyoruz ya su anda ABD vatandasi olsam tak diye oyu Demokratlarin adayina verebilir miydim emin degilim. Hatta Trump faktoru olmasa Cumhuriyetciler %51 onde bile diyebilirim.

E bu durumda ben de elestirdigimiz kesim gibi ikiyuzlu oluyor muyum?

Kacirdigim, yanlis dusundugum bi yer var mi?

 
Tercih meselesi. Fakat cumhuriyetçilere oy vermek veya Avrupa'da sağ partiye oy vermek orada yaşayan bir Türk olarak mallıktan başka bir şey değil. Bu konuyu tartışmam kimseyle, gidip oranın ırkçı white trash'lerine baksınlar.

Türkiye'de kime oy verdiği ise tamamen kişiyi ilgilendirir. Akp'ye de oy verse diyecek bir şeyim yok. Adamın kendi ülkesi kendi politik görüşü.
  • bos gezenin bos ustasi  (21.07.18 20:21:41) 
ben bu durumu iki yüzlülük olarak düşünmüyorum ne olursa olsun canlılar kendileri için faydalı olduklarını düşündükleri tercihleri yaparlar, almanya'da sol partiye oy vermek ile türkiye'de sol partiye oy vermek aynı değil ki, bunu yapmasını beklemek de mantıklı değil. Ayrıca sağ-sol diye bir şey kaldı mı ki, hala bu düzlemde düşünmek saçma.


  • gezegen olan pluton  (21.07.18 20:27:30 ~ 20:28:11) 
iki yüzlü oluyor musun evet. çünkü kendine yapılmasın diye uğraştığın şey başkalarının başına gelsin istiyorsun.

çünkü biliyorsun ki sen orda göçmensin ve sağ partinin seçilmesi göçmenlerin zararına. ama kendi ülkende göçmen değilsin ve göçmenlerin başına iş açıyorsun.
  • kljgslsdkjsd  (21.07.18 20:31:05) 
@Traveller, hocam anlatamadim sanirim.

Diyelim ki CHP secmeni olan ben 5 sene sonra ABD vatandasi olunca Cumhuriyetcilere oy versem ikiyuzlu davranmis oluyor muyum? ("Sen gocmensin, Cumhuriyetci partiye oy veren gocmen = maldir" kismi bu soru kapsami disinda, ve sacma bir dusunce bicimi)
  • elon  (21.07.18 20:43:39) 
Bence bu soylenilenler Avrupa icin gecerli cunku sol sag ayrimi Avrupada daha cok var. ABD'de demokratlar da cumhuriyetciler de Avrupa standartlarina gore oldukca sagda kaliyorlar. Yani Almanya'da sosyal demokratlara oy veren biri yesillere veya SDP'ye oy veriyordur muhtemelen ki bunlar gayet de sol fraksiyonlar. Almanya'da bence gocmen olup da AfD'ye oy veren maldir. Ama aynisini ABD icin diyemeyiz. Almanya'daki SDP -ki merkez sol-, ABD'de siyaset yapmaya calissa komunist damgasi yerler, veyahut Amerika'da komunist damgasi yiyen Bernie Sanders Almanya'ya gelse merkez sol anca olur.


  • Haldamir  (21.07.18 21:22:27 ~ 21:25:42) 
Hillary Clinton nasıl solcu oluyor?

Sonra demokrasi oy verme özgürlüğüdür. Kimin kime oy verdiği kişinin kendini bağlar. Toplum da yanlış kararlar veriyorsa bu da toplumu toptan bağlar. Sonuçlarına toplum toptan katlanır. Yani ülke batsa yalnızca akp'liler batmaz, ülke çıksa yalnızca akp'liler çıkmaz... (Elbette bazı bireyler toplumun batmasından kâr edebilir veya toplumun yükselişinden aynı oranda faydalanamayabilir)

Makro verilerle mikroyu, mikro verilerle makroyu eleştirmek yanlış bir yöntem.

Kişisel düzeyde oy tercihlerini yargılamaksa daha ziyade ahlaki bir sorun. Ahlak konusu da çok büyük bir konu. Kime göre neye göre...
  • idexo  (21.07.18 21:35:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.