[]

Yazılım Geliştime hk.

merhabalar.

deneyimli developerlara bir sey danısmak istiyorum;

gecmiste java ile orta seviye hasır nesir olmustum, universitedeyken kodlama derslerinden hep cok yuksek notlar aldım, bu konuda yetenekli oldugumu ve hızlı ögrendiğimi düşünüyorum. lisedeyken falan da hobi olarak uğraşırdım.

ama ben universiteden mezun olalı yaklasık 7-8 sene oldu ve o zamandan bu yana neredeyse hic kod yazmadım, farklı sektörlerde çalıştım. 1-2 sene önce hobi olsun diye bir iki akşam android ide ile bir iki ufak dört işlem uygulaması yazmıştım o kadar.

geçtiğimiz ay ingiltereye taşındık ve gördüm ki burada developerlar çok iyi paralar kazanıyorlar ve remote çalışabiliyorlar. bu yüzden burada sıfırdan developer olarak kariyer yapmaya karar verdim.

kurumsal deneyimim olmadığı için, yeni çıkmış dillerde çok deneyim aramazlar gibi geliyor. atıyorum 5 yıllık R ya da Go tecrübesi istenmez ama 10 yıllık Java tecrübesi istenebiliyor. O yüzden yeni diller bana daha uygun gibi geliyor. bu konuda öneriniz ne olur?

birkaç gündür araştırıyorum, henüz netleştirmemiş olsam da mobil tarafa ağırlık vermek istiyorum. (aslında pyhton da aklımı kurcalayan diğer bir opsiyon.) direkt kurumsal bir işe giremeyeceğim açık olduğundan, kendimi geliştirirken yaptığım uygulamaları da markete atarım, belki ufak da olsa gelir olur diye umuyorum.

daha önce hiç mac ya da ios kullanmadığım için android tarafı da benim için düşük başlangıç maliyeti demek, ama ios geliştirmenin hem daha kolay hem de ios uygulama mağazasından gelir elde etmenin daha yüksek olasılıklı olduğunu okudum.

35 yaşında developer olarak kariyer yapmak isteyen biri olarak deneyimli olanların her türlü tavsiyesine açığım.

Şimdiden çok teşekkürler.

 
udemyde harika türkçe kurslar var. indirim dönemleri çok sık ve fiyatlar çok ucuz oluyor.

Ios dediğin gibi önü açık ama React Native veya Ionic gibi bir platform öğrenirsen hem Android hem Ios uygulaması yapabilirsin. Piyasada yükselişte diye biliyorum.

"yeni çıkmış dillerde çok deneyim aramazlar gibi geliyor." yeni çıkmış dil değil de yeni yaygınlaşan platform çabuk iş buldurur bence de
  • amusan  (18.07.18 19:39:29) 
yeni yaygınlaşan platformlar tarafında öneriler ne olur?


  • lordoz  (18.07.18 21:41:18) 
mobil gelistirme taraindan android icin kotlin, ios icin swift diger koklu dillere nazaran yeni sayilir ve gelecek vaadediyor.

backend tarafda da go dili gelecekte guclenecek. Yine bu alanda scala da bir alternatif olabilir. pyhton zaten kendine cok yer buluyor.

mobil tarafta gelistirme yapmak icin birden cok dile ihtiyac olabilir cunku serverda (web service) kullanacagin dil ile uygulama gelistirecegin dil farkli olacaktir.

android icin yeni teknolojilere girmek istiyorsan kotlin senin icin cok iyi. server tarafinda da amazon web services teknolojilerine hakim olman senin icin buyuk avantaj olabilir. ayrica web service yazman, bu servisi aws uzerine atip mobil uygulamaya baglman onemli bir adimdir. web service yazman icin pratiklik acisindan go veya node.js oneririm.
  • emrahday  (19.07.18 10:26:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.