[]

"Benzin param çıkmadı 7 TL verir misin?"

Dün eli yüzü düzgün bir adam durdurup "heey bakar mısın" diye yanıma koşa koşa geldi. Benzin param çıkmadı 7 TL verir misin dedi. "Olmaz maykıl bende de yok" diye geri püskürttüm. En yakın benzin istasyonu oraya 800-900 mt.

SORU: Arabam olmadığı için bilmiyorum. Benzin yüklerken "X TL kadar yükle" dediğinde o miktara ulaşınca pompa benzin pompalamayı kesmiyor mu otomatikman?

Yani cebimde 100 TL varsa 107 TL'lik benzin yüklemezler heralde "abi pompanın ayarı yok biraz kaçmış kusura bakma" diye?

O kadar insan arasında beni durdurdu. Başka yerlerde daha başıma geliyor. 1000 kişi olsa da caddede cımbız gibi beni seçiyorlar aralarından. Dün de bakkala gider gibi evden çıkmıştım oysa, zengine de benzemiyorum.

Suratımda çok "yardımsever" ya da "keriz, keklenmesi kolay" bir ifade var da o yüzden mi onlarca insan arasında gelip millet benden para istiyor?

Halbuki "parasını verim akbil bas metrobüse" diyeni bile geri çeviren bir insanım anasını satayım, insan sarrafı olsalar yanıma 1 km yaklaşmamaları gerek yani.

 
Benzini fulleyebilen birinin kredi kartının olmaması ihtimali bence imkansıza yakın.


  • himmet dayi  (06.07.18 14:43:33) 
bi ifşa yap. sende ne tipi var dürüstçe söyleyelim.


  • ykyt  (06.07.18 14:59:20) 
bunlar yeni türedi. moturcu arkadaşlardan istiyorlar daha çok


  • dieselsingle2  (06.07.18 15:10:36) 
Yirmi lira demiş olmasın? Yedi lira çok saçma.

Ben de benzer durumlarda para vermem. Hatta kimseye para vermediğimi bile söyleyebilirim :) vermemekle iyi etmişsin. Benzin pompası dediğin gibi istediğin ayarda durur ama yine bir şekilde benzin alıp parası çıkışmayan adam bunu pompacıyla konuşur, müdürle konuşur falan bir şey yapar, yoldan geçen adamdan para istemez mantıken. Kaldı ki istasyonun önünden de geçmiyormuşsun.

Herkes bir diğerinden bir şeyler tırtıklamanın derdinde. Yalanın dolanın bini bir para işte.

Neden sen sorusuna gelince, ben de sürekli bana sorduklarını düşünüyorum. Belki herkes öyle hissediyordur belki de gerçekten tipimizde bir şey vardır. Ben biraz saf göründüğümü kabul ediyorum :)

(Sait Faik’in Dört Zait diye bir hikayesi vardı. İlgini çekerse onu okumanı tavsiye ederim. Kendisi de benzer bir sorunun cevabını arıyordu.)
  • lazor  (06.07.18 19:00:10) 
zengin gösteriyorsundur. swh bir gün mahallenin önde gelen birkaç kişisiyle aynı mekanda otururken adamın biri gelip direkt benden para istedi. arkadaşa, "bak o da zengini görür görmez tanıyor" dedim güldük.

temiz yüzlüsündür. evet bu saf, alırım ben bunun parasını diye düşünüyorlar muhtemelen.

ama akbil isteyenleri reddetmeyin lütfen, hele de elinde bozuk bozuk liraları hazırlamışsa. çok defa kartımı dolduracak fırsatım olmadığından insanlardan isteyeceğime minibüse binmek zorunda kalıyorum.
  • runagain  (07.07.18 00:24:29) 
aklıma şöyle bişey geliyor. bazı şerefsiz benzinlikçiler 5-10 tl'lik benzin vermiyor. mesela adamın cebinde 3 tl vardır. senden 7 tl alıp 10 tl'ye tamamlayacaktı. yapamadı.

arabası olup kredi kartsız gezeni hiç görmedim. hadi onu geçtim. kimliğini rehin isteyip benzin veren benzinliklerde var.
  • false pretension  (07.07.18 01:03:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.