[]

dil yeterliliği ve master

arkadaşlar kardeşim için soruyorum,
yurtdışına yüksek lisansa gitmek istiyor, göndereceğiz. zaten birikmiş parası var annemlerde destekleyecek.

şimdi problem ingilizce, ielts'ten 6 aldı. bu dil seviyesindeki birinin master derslerine uyum sağlaması nasıl olur?
ve yurt dışı dil kursuna mı gönderelim 6 ay falan? yoksa yurt içinde iyi üniversitelerin dil kursları oluyor ya onlara mı gönderelim? ya da direkt olarak gitsin mi?

yüksek lisans olayı da şu, okulu 1 yıl geç bitirdi çalıştığı için, ve bu sürede bir hocasıyla lab.da çalıştı, o da yüksek lisans için gitmek isterse, yurtdışında postdoc yaptığı lab.a gönderebileceğini söylemiş.

 
bence gidebiliyorsa dil kurslarıyla falan uğraşmayın. gittiği yerde yabancı dile maruz kalacağı için kurslardan 3-4 kat daha hızlı dilini geliştirir.
biraz zoru yaşamak, uyum sağlamak gerekiyor.

  • necron  (01.07.18 11:50:14) 
Katıllyorum, halihazırda ingilizce temeli var. Gittiği yerde buradakinden çok daha hızlı ve verimli şekilde zaten geliştirecek. Türkiyedeki dil kursları sadece sınavlara hazırlar, dil öğretmez.


  • hz emreyiz  (01.07.18 11:55:13) 
6 dusuk bir puan sayilmaz bu durum icin, direkt giderse kisa surede beyni alisacaktir.


  • jedilance  (01.07.18 13:35:12) 
Direkt gitsin +1 gidene kadar online veya fiziki, yabancı hocanın olduğu konuşma sınıfına katılabilir. Yabancı hoca da anadili ingilizce biri olsun.


  • senolll  (01.07.18 14:13:22) 
Kursa para kaptirmayin.. adapte olur


  • chezsoi  (01.07.18 20:34:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.