[]

İlk kez mahkemeye çıkacağım, ne yapmalıyım? "Kamu davası"

Geçen sene bir alışveriş sitesine üye olurken rastgele cep numarası girmem sonucu site numara sahibine sms göndermiş "ürünü kargolayın vs. diye" numara sahibi savcılığa başvurmuş ve soruşturma başlamış.

Karakola ifade verip olayı hatırlamadığımı bilgim bulunmadığımı bildirmiştim. İfade sonrası eve gelip kontrol ettiğimde öğrendim ki üye olurken o numarayı yazmışım.

Soruşturma aşaması bitti ve olay kamu davasına dönüştü. Mahkeme tarihi vermişler. Suçlama "Kişisel verilerin izin dışında ele geçirilmesi" olarak gözüküyor.

Şimdi ben ne yapmalıyım? avukat tutmam şart mı? sonuç ne olur?

Şuana kadar mahkeme vs. hiç işim olmadı. Olayla ilgili endişeliyim ve stres yaptım biraz.

Lütfen konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse memnun olurum. Konu ciddidir. Teşekkürler.

 
Hemen karar verilmez, mahkemenin araştıracağı hususlar vardır. ilk celseye çık, aynı bu şekilde olduğu gibi anlat.
Ondan sonra karar verirsin avukat gerekip gerekmediğine.

  • megalomaniac  (30.06.18 17:51:51) 
@megalomaniac

Mahkemenin araştıracağı husus nedir ki? Zaten soruşturma aşaması bitmiş ve araştırma işlemleri yapılmış görünüyor?
  • mr.goodcat  (30.06.18 18:32:38) 
Burada hatayı yapan alışveriş sitesi. Sen rastgele bir numara veriyorsun ( bu yanlışlıkla, dalgınlıkla yada kasıtlı bir şekilde olabilir ) direk verilen numaraya gitmesi sitenin sorumluluğu. Hepsiburada.com gibi websiteleri herhangi bir telefon numarası gerektiğindedoğrulama işlemi gerçekleştiriyor. Diğer türlü her önüne gelene farklı farklı sitelerden sms gelirdi. Bence bu noktadan kendini savunabilirsin. Sitenin açığı şeklinde. Tabi sitenin şuan ki sözleşmelerinin bir yedeğini ( ekran görüntüsü vs. ) almanda fayda var. Dikkatle incele.

Umarım herhangi bir sorun olmaz ( avukat değilim sadece mantık çerçevesinde bakan bir göz ile bunları yazıyorum. )
  • emreorhan  (30.06.18 20:08:04) 
Ürünü kargolayın derken ne demek oluyor tam anlayamadım ona göre cevap vermeye çalışayım


  • mabesa  (30.06.18 21:36:38) 
@mabesa

o hesapla bir ilan açmıştım, gittigidiyorda otomatik bir sms atmış ürünü kargolayın diye.
  • mr.goodcat  (30.06.18 21:51:23) 
O zaman ürün satıldı ve ürünü kargolayın mesajı geldi öyle mi? Ve numara tamamen mi sallamasyon yoksa sizin veya tanıdığınız birisinin telefonuna benziyor mu?


  • mabesa  (30.06.18 22:29:14) 
KVKK ciddi bir konu, 2016'da yasa geçmişti. Bir kaç öncede devreye girdi. Hatırlarsanız firmalar hep SMS attı.

Bir avukatla görüşmenizde ve avukat tutmanızda fayda var. Çok ciddi hapis ve para cezaları var. Karşı tarafın rızasıyla dava düşecekse, anlaşmayı deneyin...


.
  • kartallar yuksek ucar  (30.06.18 22:55:14) 
Ben de anlamadım. Ürün satmak için ürün koyuyorsun ve alıcının ya da sitenin satıcı olarak sana ulaşabileceği telefon numarasını sallıyor musun? Neden böyle bir şey yaptın ki? Numara sahibini takdir ettim yalniz. Avukat tut bence.


  • velvetmorning  (30.06.18 23:07:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.