[]

decathlon'dan nabız ölçer saat?

nasıl sizce? ucuz etin yahnisi pek mi olur yoksa?

www.decathlon.com.tr


 
mi band 2 +1.

hatta mi band 3 çıkacak diyorlar...
  • babilbaligi  (21.06.18 13:16:58) 
Bende ikisinden de var miband hızlı nabız aralığını doğru ölçmüyor; ama decathlonun göğüs bandlı olan doğru. Amaç spor yaparken nabız aralığı kontrolü ise decathlon; günlük aktivite kontrolü ise miband. Tek sıkıntı şu; göğüs bandı koşu bandı ile senkronize olurken kodlanmamış sinyal aldığı için hemen yanında koşan başka göğüs bantlı biri ya da telefon vs varsa sinyal iletimi etkilenip ufak hatalara yol açabiliyor. Yanındakinde decathlon saati yoksa bişi olmaz


  • neferkitty  (21.06.18 13:45:57 ~ 13:52:40) 
Aktif spor esnasında ölçüm istiyorsanız göğüs bantsız modeller tırt, yok keyfe keder ise ölçümler bantlar watchlar da iş görür.


  • crostata  (21.06.18 14:52:55) 
spor esnasında ölçmek istiyorum anladığım kadarıyla decathlon daha uygun mi'den


  • hononu  (21.06.18 14:54:56) 
miband 2 kullanıyorum 1 yılı aşkın süredir sanırım.
nabız ölçümü ne yazık ki kötü çalışıyor. spor esnasında güvenilir bir sistemi yok.
@acemi'nin dediği gibi sessiz ve sabit durunca doğru ölçüyor. bu sebeple uyku düzeni takibinde işe yarıyor sadece. o da ne kadar gerekliyse tabi.
  • teritori  (21.06.18 15:27:45) 
Yağ yakma nabzı efsanesi çürütüleli yıllar oluyor. Olay tamamen kalori dengesinden ibaret. O yüzden nabzını ölçecek bir şeye para vermene gerek yok. Egzersizi, yaparken nefes nefese kalmadan bir konuşmayı sürdürebilecek bir tempoda yap; tabi yavaş da olmayacak.


  • hümanist tabutçu  (21.06.18 15:31:38) 
İkisini de sürekli kullanmakta olan biri olarak @neferkitty güzel özetlemiş diyorum.


  • oguz altun  (21.06.18 16:05:13) 
@hümanist tabutçu kaynak belirtebilir misin?


  • hononu  (21.06.18 16:27:42) 
Sadece bir kaynak: Amerikan Egzersiz Konseyi

www.acefitness.org
  • hümanist tabutçu  (21.06.18 19:52:33) 
@hümanist tabutçu

verdiğin linkte " If the goal is weight loss, a higher-intensity activity is desirable. The overall goal should be to increase the heart rate and burn off a significant number of calories." diyor. ben buradan söylediğin sonucun tam tersini anlıyorum
  • hononu  (21.06.18 20:03:01) 
koldan ölçen bilekliklerin bunun gibi göğüsten ölçenler kadar isabetli nabız ölçmesi imkansız, hele spor yapacaksan mi band hiçbir işine yaramaz. bende bu saatten var, nabız konusunda başarılı. hatta göğüs bandından saate bilgi akışını sağlayan teknoloji spor salonundaki aletlere uyuyorsa o alette de görüyorsun nabzını.

@hümanist tabutçu,
"The overall goal should be to increase the heart rate and burn off a significant number of calories."
heart rate'in ne kadar increase edileceğini anlamak için nabzını kontrol etmen lazım, yoksa kalp krizinden ölürsün. "nefes nefese kalmayacak kadar koş" çok afaki bir tabir; yaşa-kiloya göre herkesin maksimum nabız atımı, aerobik-anaerobik solunum bölgesi değişiyor. yani yağ yakmak için nabzı kontrol etmeye hala devam ediyoruz. ayrıca verdiğin link bilimsellikten uzak, "doğru bilinen yanlışlar" yazıları yazarak tık kovalayan klişe üslup içeriyor; ki başlıkta söylediği tezi tam olarak kendi de savunmuyor, "yarı doğru" diye yan çiziyor.
  • Bruce  (21.06.18 20:04:47 ~ 20:06:15) 
@Bruce
Yağ yakımı için nabzı hiç kontrol etmem. Edeni de görmedim ve hepsi başarılı sonuçlar alıyor. Kardio yapmazsan yağ yakamazsın demek oluyor o zaman senin bu dediğin resmen. Hiç kardiyo yapmadan da yağ yakabilirsin. Yani yağ yakımı nabız aralığı diye bir şey yok. Ayrıca kaynak da bir forum sitesi veya pazarlama sitesi değil. Amerikan Egzersiz Konseyi. Neresinin bilimsellikten uzak olduğunu anlamadım.

"The overall goal should be to increase the heart rate and burn off a significant number of calories" ifadesiyle benim söylediğimin çeliştiği bir yan yok :) Nihai amaç, nabzı arttırıp kayda değer miktarda kalori yakmak diyor. Yani olay kalori dengesinden ibaret.

Yarı doğru diye yan çizmiyor ki. Yağ hücresinin yakımıyla kilo vermek farklı şeyler diyor. Pratikte evet daha çok yağ yakarsın ama senin istediğin aslında bu değil ki diyor. İstersen "Yağ yakımı nabız aralığı" dediğin aralıkta her gün 1 saat kardiyo yap, sonra da günde 2500 kalori tüket (kilonu koruma kalori miktarının 2000 olduğunu varsayıyorum), yağ mı yakıyorsun yoksa depoluyor musun gör.
  • hümanist tabutçu  (21.06.18 20:31:51) 
yağ yakımının tek bir yolu yok, arkadaş anladığım kadarıyla hiit yapacak, o durumda nabzını kontrol etmek zorundasın, yoksa gereksiz yormuş olursun kendini. ağırlık kaldırırken ya da bisiklete binerken tabii ki nabzını sürekli kontrol etmek zorunda değilsin ama bu demek değil ki yağ yakmanın yolları arasında nabız kontrol etmek yok. kaldı ki en etkili kardiyo egzersizlerinden biridir hiit, yağ yakma amacında olan insana ağırlık kaldır denmeyeceğine göre amaca uygun, kısa ama etkili egzersiz için gerekli olan nabız ölçüm konusu hakkında çürütüleli yıllar oluyor demek doğru olmuyor.

ortalama bir insan sürekli 180 nabızda 1 saat koşarsa(ki ilk başta koşamaz zaten, ölür) hücre anaerobik solunum yapmaya başlar, yağ yakımı azalır. anaerobik bölgenin hemen altında intervallerle çalışırsa yağ yakım performansı artar. yani nabzının hangi bölgede olduğuna göre yağ yakımın değişir, yani yağ yakımı bölgesi diye bir şey pratikte olmuş oluyor.

2500 kalori tüketme konusuna niye girdin anlamadım, beslenme düzeninin tartıştığımız şeyle alakası yok. nihai amaç kalori yakmaksa ve kalori yakmayı en kısa sürede olabilecek en yüksek oranda yapmak için nabız aralığını kontrol etmek işe yarıyorsa konu açıklığa kavuşmuş oluyor benim için. yağ yakmanın tek yolu bu değil ama senin cümlenden "nabız kontrol etmek gereksiz" anlamı çıkıyor, gereksiz olmadığını anlatmaya çalıştım. saygılar sevgiler...
  • Bruce  (21.06.18 20:47:53 ~ 20:48:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.