[]

Yabancı dil

Halihazırda c1 düzeyinde ingilizcesi olan bir hukuk öğrencisinin hangi dili öğrenmesi meslek hayatında daha büyük katkı sağlar?
Arapça iyi bir fikir mi mesela? Veya fransızca.

Seçeceğim dilde bir sonraki seneye kadar iyi bir temel atmak istiyorum. Çalışmalara yakın zamanda başlayacağım. Ancak fikirlerinize ihtiyacım var.

 
Kürtçe veya Arapça. Türkiye'de kalacağını varsayarsak minority dilleri iş görür en çok.


  • bos gezenin bos ustasi  (20.06.18 23:48:54) 
Hukuk hakkında çok fazla bilgim yok. Bunu baştan söyleyeyim. Minority yorumuna katılmıyorum. Ben Türkiye'de Türkçe bilmeyen Kürt görmedim. Pratikte somut bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum Türkiye için. Ben Almanca ya da Fransızca derim. Türk hukuku zaten batı hukukunun bir kopyası olduğu için mesleki ya da akademik araştırmalarda bu dilleri bilmek avantaj sağlayabilir. Onun dışında avukatlık yapmak istediğiniz ülkeye göre dil öğrenmek de bir seçenek. Herhangi bir Afrika ülkesinde avukatlık yapma düşünceniz varsa o ülkenin dilini de öğrenebilirsiniz.


  • dissendium  (21.06.18 00:04:35 ~ 00:05:26) 
Ingilizce bilmek size sadece mesleğinizde değil hayatınızda da birçok alanda pozitif ayrımcılıklar katacaktır. kasap dahi olsanız Ingilizce sizi rakiplerinizin 1 adım önüne taşıyacaktır hep. Hukukçu bir arkadaşım ingilizcesi sayesinde yurtdışı ticaret ile ilgili konularda çok iyi bir şirkette çalışıyordu. Hülasa, Ingilizce öğrenin. güzel öğrenin.


  • giovanne  (21.06.18 00:09:08) 
şu ara doktora yapan avukat arkadaşım almanca öğrenmeye başladı, bu doğrultuda önerim almanca.


  • bokmuhendisi  (21.06.18 01:05:37) 
Ne ogrenirsen öğren turkiyede olacaksin, diyebilir miyiz?

E öyleyse sana burdaki yabancı sermayeden ekstra iş çıkarsa çıkar. E bunlar da firmalarında kendi dilini önemseyen alman ve fransız şirketleri. Tabi bunu isin icindeki hukukçulara sormak en mantiklisi. Ya da aç mercedese mail at sizde almanca bilen hukukçu direkt ya da taşeron olarak lazım oluyo mu deyu..
  • klar  (21.06.18 01:28:56) 
Akademi açısından
Fransızca: idare hukuku/anayasa hukuku
İtalyanca: ceza hukuku*
Almanca: genel olarak özel hukuk
*ikinci yabancı dili Almanca olan ceza hukukçuları da var.
  • ganbatte  (21.06.18 02:04:53 ~ 02:06:23) 
Hangi alanda calisacaginiz onemli degil mi bu konuda? Ingilizce ticaret hukuku icin iyidir diye duymustum. Hukuk Sosyolojisi calisan arkadasim Almanca ogrendi literatur okumalarinda cok faydasini gordu. Calisacaginiz alani belirledikten sonra karar vermeniz gereken bir sey degil mi bu?


  • buf-e kür  (21.06.18 02:14:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.