[]

Bilgisayar kullanıcıları için gözün sağlığı

şu tür uygulamalar

eyeleo.com

gerçekten işe yarıyor mu, bilimsel bir şey göremiyorum bu tür şeylerde,, ya ni bilimsel kaynaklarla destekli iddialar.

bu arada bu eye strain için. parlaklığı vs azalmıyor flux gibi. öyle uygulamalar da işe yarıyor mu?
bazı kaynaklar çok parlak bazıları çok düşük çalışmayı öneriyor.

 
f.lux çok yarar sağlıyor. Mavi ışık filtresi. Gözü inanilmaz rahatlatiyo ve uyumayı kolaylaştırıyor.


  • lata  (19.06.18 18:20:52) 
Flux benim gözlerimin uzun vadede ağzına etmiş olabilir. Benim mallığım da var tabii. En düşük parlaklıkta ve karanlıkta okuyup izliyordum her şeyi. Hipermetrop oldum.


  • taktikmaktikyokbambambam  (19.06.18 20:56:16) 
f.lux'ı çok severek kullanıyorum, tavsiye ederim. özellikle uykuya geçebilmemde çok işe yarıyor -ha diyeceksin ki bilgisayarla yatağa girme, eğer ekranı f.lux ve en düşük parlaklıkla kullanarak saçma sapan birşeyler okuyarak beynimin çalışmasını yavaşlatmazsam sabaha kadar uyuyamıyorum :( o da benim mallığım-


  • pasp  (19.06.18 21:29:15) 
Göz sağlığına pozitif/negatif kanıtlanmış hiçbir direkt etkisi yok bu tarz uygulamaların veya koyu renkli temaların. Ancak dolaylı yoldan sağlığını etkileyebilir iki türlüsü de.

Parlak ışık diğer cevaplarda değindikleri gibi uykuya dalışını zorlaştırır, uykusuzluk problemlere yol açabilir. Tam tersi az parlak ışık daha uzun süre konsantren bozulmadan ekrana bakmaya devam ettiğin için mola vermeyi unutturabilir. İki ucu enteresan değnek yani.

Ben yazılımcıyım, f.lux kullanıyorum ama ekrana bakmak işinle alakalı falan değilse tavsiye etmiyorum.
  • gencay  (20.06.18 00:55:51) 
Ben de yqazılımcıyım da. ubuntu konsol arka plan, yazı rengi. intelji editör arka plan rentgi vs. Bir sürü şey var bakılacak.

Attığım linkteki de 20 dakikada bir uzağa bakman için uyarıyor. adını unuttuğum bir rahatsızlığı önlemek için.

ya da o linki atmadım sanırım.

birden çok göz sağlığı konusu var yani ama açıklayamadım hepsini sanırım.
  • Cursed Chico  (26.06.18 00:24:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.