[]

Muhalif olan AKPye hic oy vermemis ama baraj icin HDP oyu vermem diyenler

Bugune kadar hic AKP oyu vermemis, vermeyi dusunmemis ama baraji gecsin diye HDPye asla oy vermem diyenler cevaplarsa sevinirim. Iki secenek olsa onunuzde:

1) HDP %10 barajini gecip mecliste olacak

veya

2) AKP meclis cogunlugu + baskanligi alacak

hangisini tercih edersiniz? ikisi ayni anda olamiyor. biri olmazsa digeri oluyor.

Yani HDP %10 almasin da, AKP hem meclis hem baskanlik hepsini alsin raziyim diye mi dusunuyorsunuz?

Yoksa "ben HDP oyu vermem baraji zaten gecerler ben vermesem de, ama gecmezlerse hakkaten cok kotu olur onlari hic sevmesem de ben oy vermesem de baraji gecmelerini isterim" diye mi dusunuyorsunuz?

Bir sey destekledigimden degil aklinizdan gecenleri merak ediyorum.

Sonuc olarak 2 tur secimler bittikten sonra hangisi sizi daha cok mutlu eder:

A) AKP meclis cogunlugu, RTE baskan, ikisi beraber ulkenin yonetimiyle ilgili her seyi tek basina yapabilir

B) HDP mecliste, Millet ittifaki + HDP meclis cogunlugu var, AKP cogunlugu yok, RTE baskan, meclisin RTE onunu kesme veto etme yetkisi var

hangisi daha mutlu eder? edit: (veya hangisi daha az rahatsiz eder sizi?)

ONEMLI EDIT: HDPye neden oy vermezsiniz diye sormuyorum. Yukaridaki senaryolardan hangisini tercih ediyorsunuz diye soruyorum. HDP ye oy vermeyeceginizi bastan sabitledik zaten vermeyenlere soruyorum ve sebeplerini biliyorum.

simdi ciktim tikler gelecek.

 
2. hdpye asla oy vermem.


  • valentinov  (17.06.18 14:11:29) 
@valentinov, acik olmasi icin soruyorum: AKP'ye muhalifim ama HDP %10 barajini gececegine AKP meclis + baskanlik her seyi alsin mi diyorsun? Yoksa oy vermem ama baraji gecmelerini ve AKP cogunlugunu bastirmalarini (yani meclisin baskani veto etme yetkisini korumak) isterim mi diyorsun? Yoksa oy vermem, baraji da gecmelerini istemem, oyle olacagina AKP tum yonetimi alsin, ulke ile ilgili her karari her degisikligi tek basina yapacak guce sahip olsun mu diyorsun? bunlar arasindan hangisi onu merak ediyorum daha cok.


  • robokot  (17.06.18 14:13:23 ~ 14:17:37) 
hdp'ye oy vermem. siyaset sahnesinden silinmelerinin, partilerinin kapatılması gerektiğini düşünüyorum. parti yöneticilerinin ve üyelerinin hareketlerinin sürekli takip altında tutulması gerektiğini zira her an bu memlekete ihanet edebileceklerini düşünüyorum. hoş hali hazırda ihanet içindeler.

Birazcık anlayarak Nutuk okusak tüm sorun çözülecek.
  • giovanne  (17.06.18 14:18:12) 
abi hdpye neden oy vermezsiniz diye sormuyorum, yukaridaki senaryolardan hangisi daha mutlu eder diyorum.


  • robokot  (17.06.18 14:20:26) 
Hdpye oy vermemem akpyi çoğunluğa getirecekse getirsin. İşin diğer kısmından bağımsız bir şekilde ne olursa olsun hdpye oy vermem. Kendi seçmenleriyle de barajı geçmelerini istemem.

Ben CHP'liyim. Ama bu seçimde saçma sapan milletvekili adayları yüzünden parlementoda iyi parti cb de ise ince diyeceğim.
  • valentinov  (17.06.18 14:21:31) 
teröristlerin meclise girebildiği ülke batsın zaten, seninleyim reyis.


  • g7mor  (17.06.18 14:22:56) 
Bu ulkeyi dinciler degil sabit fikirliler batiracak :D


  • bruceandwayne  (17.06.18 14:26:32) 
Söylemekten utanıyorum ama 1.


  • apdulera  (17.06.18 14:28:29) 
Hdp geleceğine akp gelsin daha iyi. Teröristin işi yok mecliste.


  • Boris  (17.06.18 14:31:37) 
Hdp geleceğine akp gelsin daha iyi. Teröristin işi yok mecliste.


  • giggs  (17.06.18 14:47:24) 
Hdp'ye oy vermem, milliyetçiyim. Meclis çoğunluğunun bir olayı yok mevcut düzende. İnce'ye oy verecem. İnce seçildiği sürece isterse akp full çeksin sandalyede farketmiyor. KHK yapıştır geç durumu zaten an itibariyle, bundan kötüsü olamaz. Kaldı ki hdp barajı geçer kendi kürt oylarıyla.


  • bos gezenin bos ustasi  (17.06.18 15:26:37) 
Hdp’ye oy vereceğime %100’ü akp olan meclis tarafından yönetilirim.

Canlı bomba taziyelerini, pkk kucaklaşmalarını, heykel dikeceğiz iddialarını unutacak halimiz yok. Gidin bilinçsizlere kesin bu rolleri.
  • catch the arrow  (17.06.18 15:30:32) 
üstteki kendisini üstün gören bireye hitaben:

Kürt milliyetçiliği yapan partiye oy verince bir b.k mu oldun? Gidin başkalarından oy dilenin. Hdp baraj altı kalmasın ve tatava yapma bas geçten ibaret işte sizin demokrasi anlayışınız.
  • catch the arrow  (17.06.18 16:18:46) 
Ben vermem, benim oyum kıymetli valla öyle biri baraj geçsin öbürü bilmem ne yapsın diye ziyan edemem. Paşa keyfim ne isterse oraya atarım oyumu. O dediğiniz partide çalışsın geçsin barajı bana ne. Elin adamı diyar diyar geziyor valla memleketi


  • top_secret  (17.06.18 17:34:48) 
Baraj ya da başka bir sebep, hiçbir şey hdp ye oy vermemi sağlayamaz


  • gazozailacatmauzmani  (17.06.18 18:12:42) 
okudugunu anlama guclugu cekenler icin tekrar:

neden vermeyeceginizi sormuyorum / bununla ilgilenmiyorum, seceneklerden 1 mi 2 mi veya A mı B mi tercihiniz onu soruyorum, 2. tur secimleri sonrasi hangisi daha mutlu eder?
  • robokot  (17.06.18 18:13:19 ~ 18:17:09) 
hdp ye oy vermeyecek olmam sabit + hdp nin barajı geçmesini tercih ederim + iki seçenek de mutlu etmez.

bir de sorunun muhatabı olan insanlar açısından sorunun olması gereken şeklinin, iki seçenekten hangisi mutlu eder yerine hangisi daha az rahatsız eder olması gerekir diye düşünüyorum.
  • wilhelmwasmuss  (17.06.18 18:32:34 ~ 18:41:19) 
@wilhelmwasmuss, haklisin "hangisi daha az rahatsiz eder" desem daha iyi ifade etmis olurdum. hatta editleyeyim.


  • robokot  (17.06.18 19:05:53) 
o zaman şöyle cevap vereyim. İki durumda umurumda olmaz ama 2. sini tercih ederim. Zaten diğerleri dövüyor hdp yi mecliste. Hem ne kadar çok parti o kadar iyi


  • top_secret  (17.06.18 19:16:28) 
Vekil secimlerinde niye bir bagnaz gibi dusunulmemesi gerektigini meral aksener aciklamis

eksisozluk.com
  • bruceandwayne  (18.06.18 02:08:58) 
ben şimdiye kadar söyledikleri doğur olduğu zaman MHP, CHP ve HDP'ye oy verdim. bu seçimde de HDP'ye oy vermeyi düşünüyorum.

beni bu kararımdan döndürürse bu "biz mecliste olmazsak şöyle olur böyle olur" üslubu döndürür. bu tarz propagandadan o derece nefret ediyorum.
  • babilbaligi  (18.06.18 10:45:30) 
hdp'ye oy vermem, ömrümün geri kalanında da oy vermeyi düşünmüyorum.
her iki durum beni mutlu eder diyemem. 1. ve 2. seçenek arasında ciddi fark yok. hdp seçmenini yok sayacak değilim. ancak benim için iki taraf da aynı.
hdp siyasi olarak bana güven vermiyor, akp ile istedikleri için anlaşırsa her an her şeyden vazgeçeceklermiş gibi. iddialarını aksine tüm ülkenin partisi olduklarını düşünmüyorum çünkü.
  • damla sakızlı dondurma  (18.06.18 11:12:07 ~ 11:12:41) 
"ben HDP oyu vermem baraji zaten gecerler ben vermesem de, ama gecmezlerse hakkaten cok kotu olur onlari hic sevmesem de ben oy vermesem de baraji gecmelerini isterim"


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (18.06.18 11:24:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.