[]

İyi üniversitelerin ingilizce hazırlığı

Nasıl oluyor da öğrenciyi ingilizcede iyi bir noktaya getiriyor? Ortaokuldan itibaren gördüğün ingilizce senin konuşabilmeni sağlamazken o bir yıllık eğitim nasıl sağlıyor? Ayrıca bir yöntem mi kullanılıyor öğretirken?




 
Kolejde, prestijli okulda okumuyorsan orta okul kademesinde doğru düzgün İngilizce öğretilmiyor ki. Şu an ikinci sınıftan itibaren İngilizce dersleri var ama sonuç ortada.

O bir yıllık eğitimde öğrenci daha önce hiç kullanmadığı kaliteli yayınlara erişebiliyor. Yabancı hocalardan ders alabiliyor, konuşma pratiği yapabiliyor. Yıl boyunca hocalar ile birlikte öz değerlendirmesini yaparak eksiklerini görebiliyor vs.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (16.06.18 12:19:18) 
çünkü ilk ve orta oğretimde detay olan ingilizce dersi hazırlıkta tek ders oluyor. reading, listening, grammar, writing ve speaking olmak üzere beş ayrı koldan beş farklı ders şeklinde öğretiliyor. öğrencilere mutad olarak her hafta proje ödevleri verilip her ay yahut ayda iki kez sınav yapılıyor... odaklanma meselesi yani...


  • dilemma of subscribtionability  (16.06.18 12:21:21) 
çünkü eğer zor ingilizceyi geçemezsen üniversite yanıyor. bye bye. sınavları ciddiye alıyorlar. kayırmaca vs yok. sınavlar zor.


  • dedim dedim de kime dedim  (16.06.18 12:23:20) 
Sonuçta o bir yıl boyunca sadece İngilizce alıyorsun ve ona odaklanıyorsun. Zaten her öğrenci seviyesine göre kurlara ayrılıyor; beginner öğrenci ile intermediate öğrenci aynı noktadan başlamıyor. Amaç tüm öğrencileri bölüme geçtiğinde yetkin bir hale getirmek çünkü eğitim dili bölümde de İngilizce.

Ancak yıl sonu proficiency sınavını geçecek yeterlilikte değilse öğrenci, o durumda hazırlıgı tekrar ediyor.
  • cymbelina  (16.06.18 12:27:45) 
lisede yabancı dil okudum, şimdi de bir devlet üniversitesinde rusça hazırlık bölümünü bitirmek üzereyim. benim gördüğüm en büyük fark işin çok daha sıkı tutulması ve tüm senenin SADECE dil öğrenmeye ayrılması. örneğin bizim birinci sınıfta fakültede sadece üç gün dersimiz var ki bunlardan biri 2 saat falan... hazırlık senesindeyse haftanın 5 günü, toplamda 23 saat ders var. sorsan iki kelimeyi bir araya getiremeyecek adamlar (mesela ben) rusça sunum yapıyor, çehov hikayesi falan çeviriyor daha hazırlıkta. başka şansın yok çünkü. fakülteden bize "günde en az 5 saat ders çalışmalısınız" diyorlar. bir keresinde "hocam uyuyamıyorum gece, ödevleri bitiremiyorum" diyen bir arkadaşa hocamız "uyuma o zaman" demişti sjkfsjsl.

velhasıl hazırlık senesi tamamen o dili öğrenmeye ayrılmış bir sene ve takdir edersin ki hocaların düzeyi lisedekilerden farklı oluyor. zaten o bir yıllık eğitimin de konuşmanı sağladığı falan yok çoğunlukla, sadece yoğun bir şekilde ingilizce görüp temelini sağlamlaştırmış oluyorsun. biz döneme 33 kişi başladık. şu an 22 kişiyiz. fakülteye de 15 kişiden fazla geçemeyecek gibi duruyor.

bir yıl oldukça uzun bir süre dil öğrenmek için. ayrıca benim gördüğüm kadarıyla çok daha ciddi ve tavizsiz bir eğitim anlayışı var, kendi okulum için konuşacak olursam. acımaları yok. öğrenmek istiyorsan uğraşacaksın, alternatifin yok. lisedeki gibi değil ki.
  • der meister  (16.06.18 13:35:13) 
Ogrenci iyiyse zaten okul fazla bir sey yapmiyor. Durum da genelde boyle oluyor. Iyi okullarda Ingilizce okutmani arkadaslarim var, Ingilizcelerinin iyi oldugunu dusunmuyorum. Cogu yalnizca lisans mezunu ve ALES'ten yuksek puan aldiklarindan iyi universitelerde Ingilizce ogretiyorlar. O okutmanlar cok iyi sananlar buyuk saflik icindeler.


  • Traveller  (16.06.18 15:08:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.