[]

tercih ettiginiz okuma fontu var mi?

uzun metinleri bilgisayarda okuyamiyorum. ciktisini alip okuyorum.

siz de boyle yapiyorsaniz, hangi fontu tercih ediyorsunuz?
windowsa gömülü olmayan fontlar da olur.

 
Garamond severim. Kağıt'ta okunabilirliği en iyilerden birisi.


  • battal gemalmaz  (13.06.18 11:57:24) 
calibri'ye son yıllarda gözüm çok alıştı. hiç düşünmeden calibri seçiyorum.


  • sir gawain  (13.06.18 12:04:21) 
georgia


  • superb  (13.06.18 12:07:29) 
benimki minion pro.


  • puc  (13.06.18 13:08:22) 
calibri ya da georgia


  • pitjantjatjara  (13.06.18 13:09:52) 
times new roman, düz.


  • nice tnetennba  (13.06.18 13:14:55) 
helvetica.


  • brakgn  (13.06.18 14:28:32) 
Genel bilgi: Uzun metinler ve bilgisayarda yapılan okumalar için genelde tırnaklı(serif) fontlar tercih ediliyor. Bir de lcd ekranlar için yaratılan calibri, cambria, candara, consolas, constantia ve corbel var. Microsoft word'ün default fontu daha önce times new roman(serif) iken daha sonra calibri(sans serif(tırnaksız))'ye geçildi.
Default olmaları, ödev ya da tezlerde en çok tercih edilen seçenekler olmaları sebebiyle alışkanlıktan calibri veya times new roman kullanıyoruz. Ben de calibri kullanıyorum, times new romanda harfler çok bitişik geliyor. Bir hocam ise ısrarla cambria(serif) ile ödev hazırlamamı istiyordu.
Özet: Alıştığınız bir font varsa onu tercih edin. Yoksa serif olan fontlara bakın.
Ek: bu güzide oyunu tüm font severlere öneriyorum: store.steampowered.com
  • ganbatte  (13.06.18 15:12:44 ~ 15:15:50) 
ibooks'ta iowan


  • neverlose  (14.06.18 09:44:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.