[]

" deveye binmek" zulmü

bugun yaşadığım şehirde bir iftar cadirina gittim. panayır gibi bir şey kurmuşlar. bir köşede onca insanın arasında o karmaşada iki deve bir tay bir at vardi. insanlar para verip biniyorlar. ve onları işleten ( ? ) bir grup gerizekalı.

o kadar zavallilardi ki. hayvanlar tabi ki bağlıydi. ağızları bağlıydı. develerin boynunda derisi yüzümüs kısımlar vardı iplerden dolayi. ustlerinde ip süs tüy ıvır zıvır bir şeyler vardı. aşırı mutsuz görünüyorlardı. ve tuhaf olan herkes icin aşırı olağandı bu. bunun bir zulüm olduğu kimsenin aklının ucundan bile geçmiyor gibiydi. bunlari gectim. anlamadığım bu yasal olarak apaçık suç değil mi, nasıl böyle aleni yapıyorlar? orda belediye başkanı vardı, polis, zabıta?


daha fazla görmeye dayanamadim, gerçekten içler acısıydı. eminim türkiye' nin dünyanın birçok yerinde bunlar ve daha fazlası yapılıyordur, yapılmaya devam edilecek. ama ise yaramasa da geçici bir çözüm olsa da, her şey ayni çirkinliği ile devam edecekse de bunun için bir şey yapmak istiyorum.

napilabilir, nasıl hareket edilir, nereye şikayet edilir?

 
savını destekleyecek bir şey söylemek isterim. deve güreşinde yenilen develeri sucuk yapıyorlar.


  • caletti  (25.05.18 22:13:21) 
twitter.com

sosyal medyaya gelince herkes tepki gösteriyor böyle şeylere ama reel hayatta kimsenin sesi çıkmıyor. bu videoda birazcık çıkıvermiş işte.
  • ssiradanbirigibi  (25.05.18 22:32:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.