[]

Cesur mu davranayım korkakça mı?

İyi geceler herkese. Biraz uzun olacak. Başlığı cevap gelsin diye ilgi çekici yapmaya çalıştım onu söyleyeyim. Malumunuz seçimler yaklaşıyor. Ben 21 yaşında ailesinin yanında okuyan bir üniversite öğrencisiyim. Babam ise koyu reisçi. A haber izleyip izlediği her şeye inanıyor diye özetliyim kısaca kafanızda genel profil oluşsun. Babam bana kime oy vereceğimi soracak. Ak parti dışında bir parti söylersem direk öz oğlu olan bana vatan haini damgası vuracak(Referandumda aynen böyle yapmıştı ben de konu uzamasın diye haklısın evete vericem diyip konuyu kapatmıştım). Ama artık yalan söylemek istemiyorum. Korkakça davranmak hem sinirimi bozuyor hem de babam bütün akrabalara hepimiz ailecek Ak partiye oy verdik diyerek çok matah bir şeymiş gibi anlatıyor(bu durum da acayip sinirimi bozuyor çünkü ileride Ak partiye oy veren birisi olarak hatırlanmak istemiyorum). Babam evdeki bir kişiye bile sinirlendiği zaman herkese sataşan birisi olduğu için babama karşı gel(e)miyorum. Ama artık yetti diye düşünüyorum. O yüzden bu sefer adam gibi vereceğim oyu dürüstçe söylemeyi düşünüyorum. Konuyu anneme açtım istediğini yap ama her şeye hazırlıklı ol dedi. En fazla evden kovar, onu da sorun etmem annanemin evi boş orada idare ederim yaz için iş bulabilirsem, yaz sonunda annanem gelince de duruma bakarım. Uzun vadeli düşünüyorum çünkü babamı tanıyorum asla geri adım atmaz, karşı gelirsem ondan özür dileyene kadar konuşmaz benimle. Bundan eminim, çünkü kendisi öz kardeşiyle 20 yıl, babasıyla 3 yıl konuşmamış birisi. Basit bir konu görünebilir ama benim için önemli bir konu. Sizce ne yapayım? Tek endişem bu yaptığım için anneme sataşacak olması.




 
Bekara karı boşamak kolay minvalinden akıl verecekler olacaktır.

Peşinen söyleyeyim, yapma. En azından ekonomik bağımsızlığını kazanana, kalıcı bir evin olana kadar ailenle ters düşme. Hayırlısı neyse o olsun de geç. Ne kadar zor olduğunu tahmin edemiyorum böyle bir şeyi yaşamadığım için; ama en fazla birkaç ay daha dayanacaksın ve şu seçim gündemi tamamen bitecek. Birkaç ay için babanla 20 yıl küs kalmaya, onun nazını, işkencesini çekmeye değer mi?

Haddimi aşmak istemem; ama zaten bu kesim insanların genel davranışı bu şekilde. Kendileri gibi olmayana tahammülleri yok. Hani sadece kayıtsız kalmak da değil, onu yok etmek istiyorlar. O yüzden olayları alevlendirmemekte fayda var bence.
  • g man  (25.05.18 02:09:17) 
Önce evden ayril sonra ne istiyorsan yap. Şu an için idare etmen daha mantıklı.


  • chavezding  (25.05.18 02:11:22) 
Soyleyeceksen hak verecegi bir damari bulabilirsin. "Denge lazim", "artik yoruldular", "baskan reis ama parti xyz", "ekonomi kotu" gibi ona yakin gelebilecek basit bir sey. Anahtar nokta kendine guven. Cekinerek soylersen daha cok ustune gelir. Son olarak aile faciasi cikarmana gerek yok. Kolay gelsin.


  • dunal  (25.05.18 02:12:33) 
2 paralık siyasetçiler için evinin huzurunu bozmaya değer mi kardeşim? Bak evinin diyorum, sadece kendi huzurun değil evinin huzuru bozulacak o salak tartışmalar yüzünden. Bencil olma.
Sen büyüdükçe zaten şekilleneceksin ve insanlar seni konuşmalarından tartıp anlayacaklar. Mantıklı bi insan, aile "reisi" öyle dedi diye herkesin o partiye oy verdiğini düşünmez zaten. Bireyleri teker teker değerlendirir mantıklı insanlar.
Sen sessiz kal, boşver. Ben siyasi kimliğimi üniversite bitene kadar kaçamak cevaplarla gizledim. O aşamada herkes sessiz kalmamdan, olayları(siyasi olmayan olaylar dahil) yorumlayış şeklimden benim ne tarz düşündüğümü anladılar. Problem oldu mu? Hayır. Kimsenin huzurunu bozmadım, kimsenin kalbi kırılmadı, annemin tansiyonunu da yükseltmedim ve huzurluyum.
Yaşın genç, bekleyeceksin, sabredeceksin seni sayacakları yaşa ve itibara sahip olana kadar.
  • megalomaniac  (25.05.18 02:24:13) 
Bunun korkak davranmakla alakasi olmamasi lazim.babanin kime ne soyleyecegini de onemi yok.aoylesede kime ne.evet evet haklisin baba sen cok yasa de istedigin yere at oyunu.su an size hukmedebildigi icin istedigini yapmaya zorluyor,ekonomik ozgurlugunu kazanana kadar sabretmeni oneririm.


  • duptıs  (25.05.18 02:28:06) 
@megalomaniac
Haklısınız ama mevzu zaten siyasetçiler değil. Düşüncemi saklamak zorunda kalmak sinirimi bozuyor. Geçen sene bana hain dediği zaman yaşadığım şoku halen unutamadım.

  • marowak  (25.05.18 02:30:01) 
ya Allah aşkına kıçıkırık bir siyaset meselesi için anne babayı kaybetmeye değer mi? hee akp'ye verdim de gitsin, öteki türlü babanı kaybedeceğini, iyi ihtimalle aranızın açılacağını söylüyorsun. tüm samimiyetimle söylüyorum akp'si de aynı chp'si mhp'si de, ortada babanı karşına alacağın bir dava yok emin olabilirsin.

baban da bizim milletin %80'i gibi fena halde doldurulmuş işte. sağlıklı düşünemiyor olabilir, he deyip geçmek bi şey kaybettirmez sana. yine istediğin partiye ver oyunu, ama git, milli iradeye sahip çıktım baba büyük oyunu bozdum de, siyasilerin ülkeye kattığı bi şey yok, bari baban mutlu olsun gözleri parlasın.

korkakça değil akıllıca davranmış olursun bu şekilde.
  • ssiradanbirigibi  (25.05.18 02:33:14 ~ 02:35:58) 
hayatta herkese gider yapamazsın. bazı şeyleri alttan almak, politik dsvranmak gerekiyor. senin durumuna da korkaklık diyemeyiz. sen şu an durum itibariyle avantajlı konumda değilsin. o yüzden politik davran. bu korkaklık olmaz. he he, de senin dediğine oy veeceğim de sonra git istediğine ver oyunu. kafaya takılacak konu değil, salla.


  • Neill  (25.05.18 02:35:51) 
Neill +1


  • mysql34  (25.05.18 02:36:59) 
hayatta kimi insanlar vardır bunlara laf anlatmak zordur. zihinlerinin önüne bir set çekmişlerdir sen ne dersen de en bir gerçek doğru onlarınkidir. abi tavsiyesi böyle insanlarla tartışma sakın. he de, tamam sensin de geç. zaten seni burada rahatsız eden şey birey olarak kendini ifade edememen. acelesi yok. ekonomik özgürlüğünü eline al ondan sonra ben buyum de. hiç bir şey kaybetmezsin. babanın davranışlarına da gül geç, çocukça davranıyor çünkü. sen olgun olan taraf ol.


  • issiz karga  (25.05.18 02:13:40) 
playing star again + 1
Seni evden atması sorun değil de, anneni üzecekse bu yüzden söyleme. Sadece ortalığı karıştırıp, onu başını yakıp gitmiş olacaksın.

Annene kızmasa “İstediğini yap” tarafına geçerdim de, şu haliyle bencillik olur.
  • aychovsky  (25.05.18 02:26:16) 
Aynı benim aile ortamı, benim eski sorunlar. Ben yavaş yavaş aşar oldum. Çok iyi anlıyorum seni. İnsan belli bir yaştan sonra kendi kimliğini yaşayabilmeli.
Öncelikle alevli tartışmalara , düşüncemi söyleyeceğim diye ateşli konuşmalara hiç girme. Baştan kötü olur. Siyasi muhabbet açıldığında yorum yapma. Ne rte’ciymiş gibi görün, kendini rahatsız et ne de muhalifliğini belli edip aileni karşına al. Aşama aşama hep bunlar.

İleride akp’ye oy veren biri olarak anılmak istemiyorum yazmışsın, çok doğru. Dediğim gibi kademe kademe, samimi olduğun akrabalarına, ortamda muhalif olduğunu çıtlatabilirsin, bizimkilere söyleyemiyorum üzülmesinler diye falan dersin. Zamanla bu hareketlerinden baban da şüphelenir, muhalif olduğunu düşünmeye başlar. Fakat sen açık açık tartışmaya da girmediğin için olay alevlenmez, bir şey diyemez.

Bende mesela ablamlar, birçok yakın akraba biliyor görüşümü. Babamla tartışmasak da biliyor artık, bildiğini biliyorum. Alıştı. Annem çok sorun eder, onunla da açık açık tartışmaya girmiyorum, hissediyor zaten bir yerden sonra, anlıyor o taraklarda bezim olmadığını.

Yani diyeceğim o ki, ne eğil ne de hararetli tartışmalara gir. Birkaç seçime kalmadan rayına girer.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (25.05.18 02:33:37) 
Cesur ol, içten içe sana daha saygın yaklaşacaktır. Seni kazanmaya çalışacaktır. Daha kötü davranacağını falan sanmıyorum. Bilincinde de bir kırılma yaşatacaksın ona.


  • kitap gibi sessiz  (25.05.18 02:46:37) 
Anneni üzmeye degmez... kim ne isterse dusunsun...


  • chezsoi  (25.05.18 04:36:06) 
Benim babam da böyle. Kardeşine küsmesi, biz hata yaptığımızda hep anneme yüklenmesi falan çok benzer karakterler olduğunu düşünüyorum. Babamın bu huyları yüzünden onunla asla bu konulara girmedim. O anlattı durdu, çoğuna cevap bile vermedim. Çünkü ne onu ikna edebilirim ne de o benim söylediklerime kulak asar. Hiç kendimi yormadım. Çünkü sonu mutlaka kavgayla biterdi biliyorum. Başka konularda öyle oldu kavga ettik, küstü, konuşmadı, sonra zamanla düzelttik.
Senin yaptığın da korkaklık değil, uzlaşamayacağın insanla neden münakaşaya giripte kendini yorasın. Ne olursa olsun baban işte. Yaşlandıkça sana ihtiyacı olacak, şu an çok kızıyorsun ama araya ölüm girerse bu kırgınlıklar pişmanlığa dönüşecek. Bizim yine de çok mükemmel bir ilişkimiz yok babamla. O yüzden huzurunu bozmaya değmez.

  • titanyum  (25.05.18 05:07:34) 
ailemde akp'li yok çok şükür. birinci derece akrabalarım içerisinde de akp'ye oy verecek yok. ilk dönemlerinde oy verenler oldu ama onlar da sonradan vazgeçti. mhp'ye oy verdiriyordum bizimkilere, bu seçim akşener'e verecekler. ince ikinci tura kalırsa cehape'ye oy verdirebilir miyim bilmiyorum :)

birkaç arkadaşımla muhabbeti kestim bu sebepten. bir partiye oy verdikleri için değil, o akp olsa da, hakkı tutup söylemedikleri için. zaten esasında uyuşmamamızın sebebi de bu.

aile; anne baba işin içine girince iş değişir. keşke babana bir şeyler anlatabilsen, fikirleri değişebilse ama bu çok mümkün değil gibi. bir tarafta süper kahraman, süper müslümanlar; diğer tarafta da hainlerin olduğu bir bakış kolay değişmez. sürekli bir arada olmaktan dolayı kaçmak zor olsa da, sen yine de çok muhabbete girme bence.

cesaret ve korkaklık diye tanımlama bu durumu. sen kendini biliyorsun ve biz seni biliyoruz artık. hiç kimseye, hiçbir şeyi kanıtlamak zorunda değilsin.

anne babanı karşına alacak şeylerden kaçın, sadece babanı karşına aldığında da olan sana ve daha çok annene olacak. her şeyi konuşmana, her şeyi bilmelerine gerek yok.

sıkma canını. az kaldı inşallah. kurtulacağız.
  • runagain  (25.05.18 06:11:27) 
Boşver ya korkak olarak görme kendini.
Böyle meseleler yüzünden aile ortamını germeye gerek yok bence. He de geç.
Kendi düzenini kurduğunda daha rahat davranabilirsin bu konuda.
Az da olsa anlayışlı ve konuşunca kendi dönmese bile en azından sana hak verebilecek biri değilse ki öyle görünüyor anlattıklarından kendini yok yere yorar ve gerersin. Hiç lüzum yok.
  • mutekebbir  (25.05.18 07:02:42) 
boşuna babanla tartışmaya girme. ileride zaten kimse ben vermedim diyecek. hatta en önde o götünü yırtanlar diyecek bunu emin ol!!!


  • gameofannen  (25.05.18 09:19:43) 
Benim babam da benzer modeli seninkinin. Gezi sirasinda ne laflar ettik birbirimize. Ama ben babami seviyorum. Babam da beni seviyor. O yuzden beraberken bu konulari hic acmiyoruz. Oturduk konustuk. Gelip gecici siyasiler yuzunden birbirimizi kirmayalim, biz baba-kiziz, goruslerimiz farkli ve birbirimizi ne kadar kirsak da asla ayni goruste bulusmayacagiz o yuzden bu konulari kapatalim artik dedik.

O zamandan beri huzurluyuz, iliskimiz duzeldi. Babam etrafta “benim cok protest bi kizim var eheh” diye dolaniyomus soranlar oldugunda filan :D
Diyecegim odur ki, babani seviyorsan eger bu yuzden onu kirma, konus onunla. Sevmiyosan baska tabi, o zaman belki kopruleri yakabilirsin.
  • kuehles blondes  (25.05.18 09:32:31) 
siyaset için arayı bozmaya gerek yok he de geç gitsin.


  • dieselsingle2  (25.05.18 10:44:47) 
Oy konusunda kararsız olduğunu soyle ve akpnin basiretsiz davrandığı konulardan ilerleyip suphelerin olduğundan gelecegin hakkinda karamsar olduğundan sık sık sikayet et, hatta o kadar dramatik hale getir ve sık yap ki bunu baban da senin geleceğin hakkinda kaygıya kapılsın. Bakarsın kendi oyunu açıklamaya cesaret edemezken babani da yanina cekersin. Annene karsi da kendini cok acik etme ki o da seni açık etmesin. Mesele politika sen de politik ol. Bu söylediklerim de farazi degil gercekte de gençlerin geleceği sıkıntılı.


  • mabesa  (26.05.18 01:08:29) 
Çok benzer bir durumdayım, yaş da aynı. Yapma.


  • haykorsamdunyaya  (26.05.18 09:02:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.