[]

miles&smiles kredi kartı mantıklı mı?

alınır mı? mil biriktirmek istiyorum. garantiyi hiç sevmem, ön yargım var. alırsam zorlama olacak biraz. ykb de hesaplarım, genel hatları ile memnunum.
dışarıdan bakan göz değil de kullanan olarak m&s a ne yorum yaparsınız? (aylık harcama rakamınızı da belirtirseniz çok yardımcı olur)



 
Eğer onu kullanarak düzenli olarak okyanus aşırı uçuşlar yapacağınız bir hayatınız yoksa (Japonya'ya iş seyahati, Amerika'da okumak vs) çok da bir özelliği yok. O durumlarda bile mucizevi değil hatta.


  • sopiro  (21.05.18 11:35:10) 
harcamaniza bagli.
ben surekli seyahat ettigim icin (avrupa ici- okyanus asiri degil) ucak bileti, harcamalar derken baya bir masraf yapiyorum. 10 kusur bin de aylik ortalama mil kazaniyorum.
kredi karti harcamaniz yuklu ise kesinlikle mantikli.
  • 65 derece  (21.05.18 11:46:21 ~ 12:17:40) 
- bütün kredi kartlarını bırakıp sadece miles kullanacaksın
- en az 4-5 bin aylık ekstren olacak.

Bu 2 şartı sağlıyorsan kazanılan mil iş yapar. Sağlamayacaksan gereksiz.
  • 507  (21.05.18 12:23:41) 
Yapı Kredi kullanıyorsunanız adios da çok iyi wordlpuanları uçuş puan olarak x5 kullanıyorsunuz.

Örneğin bize çalıştığım kurum her yıl 800 tl worldpuan yüklerdi. ben onunla 4.000 TL'lik bilet alırdım.
  • hakiki ssg  (21.05.18 12:33:08) 
Ben kullaniyorum. Esim ile birlikte tek kredi karti kullaniyoruz.

Aylik ort 2500 lira oduyorum. Sene basindan beri 5000 mil biriktirdim.

Surekli ic hat uctugum icin avantajli oldugunu dusunuyorum.
  • kaiserr76  (21.05.18 13:02:22) 
aylık harcamam, şirket için yaptıklarım dahil 15-18 arası. o zaman m&s mantıklı gibi duruyor. bu kartın bonus özelliği var değil mi?
edit : adios benim için çok mantıklı değil. öncelikli hedefim bedava uçak biletinden çok, sunduğu vale, cip, lounge, fast track vs. yararlanmak. çevremdeki arkadaşlar yararlandırıyorlar sağolsunlar da, benim misafirim olunca sorun oluyor.

  • o kadar da degil aga  (21.05.18 14:10:32 ~ 14:12:29) 
geçen sene başında milesnsmiles aldım. ilk ekstrede yıllık ücreti geçirdiler. telefonla itiraz ettim. dilersem ücreti mil olarak geri vereceklerini söylediler.

neyse aldık milleri, alışveriş kampanyalarına bakıyorum. akaryakıt kampanyası yok. yok! bunların dışında harcamalarım oluyor ama mil yok denecek kadar az geliyor.
bonus flaş yükledim. bildirim gönderiyorlar şu restoranda yemek yersen ekstra şu kadar mil. bütün restoranlar istanbul'da. bütün mağazaların sadece istanbulda şubesi var. istanbul'da yaşamıyorsan ve restoran harcamaların yüksek değilse, o restoranlara gitmen imkansız. kartların iptali için bugün yarın arayacağım.

maximiles kullanıyordum. ondan memnundum aslında ancak son bilet alımında farketmediğim bir olay yüzünden sorun yaşadım. maximiles sitesinde bilet almak zorundasın, her bilete de 25 eur masraf alıyor şirket. biletlerin bagajı yokmuş meğerse. seçme imkanı da vermiyor sana ayrıca. bende görmedim. portekizde telefonda kadının birine laf anlatmak zorunda kalıp 80 euroyu ödemek zorunda kaldım. ha yinede işbankası ve maximiles iyidir.
  • cliquot  (21.05.18 14:41:14) 
bonus ile mil birbirinden farklı kavramlar. miles kart alırsan mil kazanacaksın, bonus değil. biriken millerle de (vergiler hariç) uçak bileti alacaksın. yazdıgın tutar civarı harcama var bende de ve şu an 120 bin milim var. ayda 1-2 kere yurtdışı bileti alıyorum. örneğin geçen hafta Astana bileti 2.000 TL idi. ben 15.000 mil + 500 TL (vergi) ödedim. aynı şeyi yurtiçi bileti için yaparsan pahalıya gelir: yurtdışı biletlerinde çok daha iyi verim alıyorsun.


  • 507  (21.05.18 15:07:59) 
maximiles deme hocam. 158 tl yıllık aidat yansıtmışlar. iptal isteyince de, 50 tl puan verelim diyorlar :D


  • o kadar da degil aga  (21.05.18 16:24:55) 
Ayda 10 bin civarı normal alışverişe (yiyecek, içecek, restoran, yurtdışı harcaması, benzin vs) 2500 civarı mil veriyor gibi düşün. Onla da sabiha gökçenden bir iç hat gidiş bileti alabiliyorsun yaklaşık olarak. Benim işimi görüyor açıkçası.


  • roket adam  (21.05.18 16:39:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.