[]

gitmek, ama nasıl?

selamlar, türkiye'den ayrılmak istiyorum ancak yurtdışında iş bulabilecek kadar dil bilmiyorum.
şu an istanbul'da kurumsal bir firmada 2 yılımı tamamladım, iyi bir maaş alıyorum ve şirket içi dengelerden de kaynaklı olarak 1.5-2 sene içinde bulunduğum departmanın direktörü olacağım (şirketin batması vs. gibi ekstrem bir durum olmazsa).
sırf şirket de değil, sektörümde hemen her firmada yine kıdemli bir pozisyonda iş bulmama bir engel yok (tc piyasasının şartlarında dahi)


ancak dediğim gibi, gitmek istiyorum. gitmek için işi gücü de bırakmak gerekecek haliyle diye düşünüp kendimi 2019'a planlarken aklıma şöyle bir plan geldi ve mantıklı mıdır size sorayım dedim;
şu an yaptığım işin çok büyük kısmını home office çalışarak da yapabilirim istediğim taktirde, haliyle yurtdışına (aklımda yunanistan'a yerleşmek var bu arada) taşınıp oradan bir süre evden çalışma şeklinde devam etmek mantıklı olur mu sizce? ben yine maaşı tl cinsinden almaya devam edeceğim için bu plan ne derece uygulanabilirdir?
hem ülkeye alışma sürecini atlatırken işsiz kalmam, hem de dil vs geliştiririm diye düşündüm ama insan euro'yu 5 ile çarpınca her şeyden vazgeçiyor. tabi bir de şirketime böyle bir teklifle gidersem gelecek dönemler için alacağım kıdemleri de feda etmem gerekecek.
diğer yol da klasik;
kendimi 6 ay boyunca dil konusunda kursla vs. geliştirip sonra yurtdışında iş bakmak.


not: 25 yaş

 
>haliyle yurtdışına (aklımda yunanistan'a yerleşmek var bu arada) taşınıp oradan bir süre evden çalışma şeklinde devam etmek mantıklı olur mu sizce?

mantikli olur da nasil tasiancaksin? yunanistan sana oturma izni vermiyor, turist vizesi icin bile bin takla atiyorsun. benim remote isim var yunanistanda ev tutayim oradan yapayim gibi bir imkan / hakkin yok.

eger EU vatandasligin varsa dedigin olur. cok paran varsa orada sirket kurup istihdam yaratacaksan veya gayrimenkul alacaksan da olur oturma iznin. onun disinda tek oturma izni alma yolun is bulmak ve is buldugun yerin sana sponsor olmasi veya ogrenci olarak gitmek.
  • robokot  (18.05.18 18:00:43 ~ 18:02:22) 
@robokot, zaten çalışıyor olacağım için bu şekilde başvuru yapamaz mıyım oturma izni için? çok mu ütopik olur?

eu vatandaşlığım yok, şengen'e geçmedim daha önce hiç.
  • lucky strike  (18.05.18 18:03:55) 
hayir isin olsa da olmasa da oturma izni hakkin yok hic bir EU ulkesinde. Ogrenci olursan alabilirsin veya EU ulkesinde bir yerde calisiyorsan (sana sponsor oldularsa) alabilirsin, onun disinda alabilecegin tek vize turist vizesi (cok zengin olmadigini, is veya gayrimenkul yatirimi yapmayacagini varsayiyorum). onunla da ev tutamazsin. zaten sureli onlar da.

calisiyor olmasan turist vizesi bile zor veriyorlar yani calisiyor olmak zaten alt sınır.
  • robokot  (18.05.18 18:06:58 ~ 18:08:25) 
senin planda acayip boşluklar var.

yabancı dilin yok(ülkenin dili), kaldı ki yunanistan diyorsun, yunancayı ben zor bir dil olarak görmüşümdür, yani bi ingilizce bi almanca gibi değil.

ikincisi hadi diyelim ki paran var. para şurada önemli mesela atıyorum italyadan 80 bin euroya ev alabilirsin ama oturma izni almak için 250 bin euroluk bir ev alman gerekir, ülkelerin değişik kuralları var bu şekilde.

ya da yatırımcı olarak gidebileceğin ülkeler var atıyorum 100 bin euroluk bir iş kurarak.

nerden baksam elimde kalıyor.

hani desen ki ingilizcem çok iyi, ingilizce dili olan bir ülkeden iş buldum gidicem, hemen git derim sana.

bir de ne kadar gezdin de karar verdin yunanistanı onu da merak ediyorum.

ben bi çok ülke gördüm,hatta defalarca bi çok ülke gördüm gezdim, bana sıcak gelen tek ülke ispanya oldu mesela.


bunların hepsini bir yana bırakıp kariyerine bakıyorum, kim bilir ne kadar çabalamışsındır bu kariyere ulaşabilmek için, yükselme ihtimalin de var. bunları komple görmezden gelmek de bence büyük bi sorun.

mesela yurtdışından iş bulup gitmene sıcak gözle bakarım, kanada(türkiyeyi iltica listesine alması), avustralya(gerekli meslekler formu), amerika(yeşil kart)

ya da turist vizesiyle gidip iş aramak.
  • Photographer  (18.05.18 18:32:39 ~ 18:36:25) 
Önce Türkiye'de uluslararası bir şirkette iş bulmaya çalış. Sonra onların yurt dışı ofislerine geçmeye çalış. Ya da gitmek istediğin ülkenin dilini öğren, o ülkelerde çalışmak için izin almaya çalış. Yunanistan pek iyi bir seçenek değil bence. Avrupa olsun, çamurdan olsun düşüncesiyle böyle hareket edersen pişman olma şansın çok fazla. Geçen Romanya'da bir hastane fotoğrafı gördüm, o tablo Türkiye'de 20 yıl önce bile yoktur, öyle diyeyim. Ama AB üyesi bir ülke. Avrupa hedefin varsa da İngiltere, Almanya, Fransa gibi gelişmiş ülkeler için çabala. Ek olarak, 6 ayda dil öğrenmek seni çok ileri götürmez. Genelde B2-C1 seviyesi beklenir çalışanlar için. 6 ayda bu kadar hızlı ilerlemek zor.


  • dissendium  (18.05.18 18:42:42) 
Yunanistanda iş bulabilcek misin peki?


  • klar  (18.05.18 18:53:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.