[]

marketten alınan etten "steak" olmaz mı?

şimdi ben eti içi biraz pembe severim.

hadipisir.com

şu tabloya göre benim sevdiğim ayar medium.

abicim gittim döküm tava aldım, marketten de gittim böyle iki parmak kalınlığında antrikot kestirdim. tavsiyelere uygun şekilde tavayı 15 dakika kızdırdım, eti attım bir güzel mühürledim, medium için her yüzü 3 dakika, hatta belki 4 dakika pişirdim. görüntü nefis, üstünde kare kare ızgara izi falan. koydum sofraya, bir kestim ki bu linkte gördüğünüz rare'den bile daha rare bir halde. hani ssg'nin koyduğu bir et fotoğrafı vardı ya geçenlerde, "ete ateşi anlatmışlar", "ete hohlamışlar" diye geyik döndü. aynı öyle lan, pembe falan değil bildiğin çiğ. hani böyle yiyor millet yiyim dedim, öyle yumuşacık sulu falan da değil, bildiğin yeni alınmış et kesiyor gibi, bayaa çiğ. üstelik alırken de dikkat ettim, böyle içinde eser miktarda mermer dokusunda yağ falan vardı, güzel etti yani aslında.

attım tekrar tavaya, her iki yüzünü belki 10'ar dakika daha pişirdim de anca medium oldu. dışı da kömür oldu.

tamam bunun etleri dry aged falan özel tamam da, marketten aldığımız etle hiç mi olmaz ya? boşa mı heves ettik içi pembe kalın bifteğe? bir şeyi yanlış mı yapıyoruz?

 
Et çok tazedir belki de. İsterseniz Marine edip bir gece bekleyin. Eti pisirmeden önce de oda sıcaklığına gelmesini bekleyin dolaptan direkt tavaya atmayın.


  • kisa  (16.05.18 02:09:27) 
eti muhurleyip sonra firina almak care olabilir.


  • e haliyle  (16.05.18 03:38:55) 
mühürledikten sonra fırına vereceksiniz.


  • oscar  (16.05.18 03:41:51) 
Tavada mühürleme etin içini pişirmez, çiğ kalır. O eti 5 dakika kadar fırına vermen lazım. Tam suyunu bırakıyor gibi olurken fırından al, nefis olur. İyi başlamışsın, devamını getirememişsin. :)


  • Lethe  (16.05.18 10:07:33) 
görsel yanıltıcı, döküm tavada orta kalınlıktaki bir hamburger köftelik kıyma için bile 3-4 dakika mid-rare için yeterliyken antrikotun pişmesi mümkün değil. mühürleme süresi olarak yazılmak istenmiş sanıyorum, yukarıda dendiği gibi sonrasında fırınlama yapılır ya da daha kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.


  • Bruce  (16.05.18 10:31:52) 
1. et oda sıcaklığına gelene kadar dışarda bekleteceksin. içi soğuk kalırsa mühürden alınan ısı onu pişirmez, sadece ısıtır.

2. döküm tava ısıyı gayet verimli iletir o nedenle ocağın altını çok açmayaksın. çok açtığın için dışı çok önce kömür oluyor. bahsettiğim sıcaklık ayarını iyi yakalamalısın aksi takdirde çok düşük sıcaklık verirsen bu sefer de mühürlenmeden suyunu kaybeder.

3. kalınlık olarak da azami 2.5 cm öneriyorum
  • reproach  (16.05.18 15:52:09) 
Antrikotla uğraşma, bonfile al. Etin oda sıcaklığında olmasına dikkat et. Ben parmak kalınlığındaki bonfileyi döküm tavada da değil, normal tavada birer dakika pişiriyorum, harika oluyor.

bir de et piştikten sonra tavadan kesme tahtasına alacaksın, 10 dakika dinlenecek. O aşamada içi pişmeye devam ediyor. Tavadan alır almaz kesersen de olmaz.

Muhteşem tarifim şu: Bonfileyi tuz, karabiber, zeytinyağı ile ovala. Tavaya yağ koyma, iyice kızdır. Eti tavaya koy, içinden 60'a kadar say, diğer yüzünü çevir. bu yüzünü de içinden 60'a kadar sayarak pişireceksin. Diğer yüzünü çevirdiğinde bir tatlı kaşığı kadar tereyağını tavaya koy, soyup bıçakla vurarak hafif ezdiğin, çatlattığın sarımsakları tereyağına at, her bahçede bulabileceğin taze biberiyeyi de dalıyla birlikte tereyağına at. Son olarak da eğer yanları hâlâ kırmızıysa eti dikleştirip 10-15 saniye yanlarını pişir, eti tavadan al. 10 dakika tahtada beklet, sonra dilimle. Ekmeksiz götür. Böyle bir yumuşaklık ve lezzet yok.
  • yirmisantim  (16.05.18 16:12:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.