[]

excel yardim

selamlar.

girilen degere göre degerleri hesaplayan bir tablo olusturdum. giris olarak A1 hücresine 1 sayisini giriyorum diyelim. tablodaki degerler toplanip sonucu A2 hücresinde gösteriliyor.

Misal A1=1 diyorum sonuc A2=10, veya A1=2 diyorum sonuc A2=20 olarak gösteriliyor.

Her deger icin bir tablo olusturmak yerine istiyorum ki A1 icin girdigim her degere karsilik A2 degerini baska bir hücrede okuyayim.

Nasil yapabilirim bilen var mi acaba? Tesekkürler.

 
Vlookup
Başka bir yerde bir tablo oluşturun, ilk sütuna A1 e koyacağınız değerleri, yanına ise karşılıklarını yazın.
Sonra vlookup ile bu tablodan okuma yaparsınız (vlookup ta son parametre sıfır olmalı)
  • kisa  (10.05.18 06:42:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.