[]

limak çalışma ortamı-kuveyt

malum yeşil sermaye bunlar, yönetim ofislerinde çalışma ortamları da o şekilde mi? kalyon'la görüşmeye gitmiştim, kapının girişinde kocaman erdoğan posteri vardı, tipler bildiğimiz şakirtlerdi.

yönetim ofisleri profesyonellere mi emanet yoksa komple mi tanıdık, ahbap çavuş? cuma namazı baskısı, karşıt görüş bildirememe gibi psikolojik açıdan zorlayıcı mıdır şartlar?

bir de; kuveyt havaalanını yapıyor bunlar, orası için arıyorlar. burada baskıcı-orada rahat mu olurlar ya da tam mı tersi?

bi de hepsinden bağımsız kuveyte çalışmaya gidilir mi diye genel sorayım, ülke hakkında genel "zengin arap ülkesi" düşüncesinden öte bilgim yok.

teşekkür ederim cevaplar için...

 
kuveytle ilgili olarak sunu biliyorum. kardesime (erkek) linkedinden ulastilar, oradaki ozel bir universitede asistanlik pozisyonu icin. skype mulakatinda kupesi oldugunu gormusler. sartlari konusurken kupe takmasini hos goremeyeceklerini soylediler.


  • pide  (07.05.18 12:51:20) 
Benim konu hakkında bilgim yok, ama böyle durumlarda laf olsun diye söylenen şeyler bazen bakış açısına katkı sağlayabiliyor. O yüzden;

Benim işe yaklaşımım tamamen konforunu geliştirme süreci olduğu için, eğer asker gibi ve ülkenden uzakta olmak seni etkilemeyecekse gidilebilir. Duyduğumuz kadarıyla yurtdışında çalışma ortamı ''kampüs'' oluyor. Yani çok dışarı çıkma ihtiyacı doğmuyormuş ve herhalde anlaşma şartlarınıza göredir tabi ama yılda da 3 bilet veriyorlarmış tatiller için.

Burada da devreye temel mesele olan, konfor-para ilişkisi giriyor. Yani çalışırken konforlu bir yaşam alanı ve iyi de para varsa; ''hayatı ıskalarım'' fikrinden de artık uzaklaşılmışsa gidilebilir.

Çünkü mesleki hayatta maalesef ''kaç para verecen abi sen şimdi'' kısmı aslolan şey. Diğer türlü yan aksiyonlar, benim çoook kısa tecrübelerimde hiç duyamadığım şeyler. Oysaki böyle olmaması gerekirdi diye düşünenlerdenim.

Yani, kampüste yaşarım işe güce bakar alacağım parayı bilirim deniliyorsa gidilir. Ama hayatı da yaşayayım diyorsan şantiye için hep ''olmaz abi öyle'' diyorlar. Ben bilmiyorum tabi ama, yani baskı kısmına çok takılmamak lazım. Bu tür şirketlerde işini yapıp geçtiğinde ters bir refleks gelmez, işi çok sahiplenmeden akıtmak yeterli zannı içindeyim.

Sonuç olarak, ben kampüste bu şekilde yaşarım iyi de para veriyorlar diyorsan ülkeye çok aldırmadan git. hayatın bir kısmını satmak gibi birşey bu. Hatta gidince bize de iş ilanlarından gönder biz de gelelim. Limak'ı içten ele geçirelim, paralel limak kuralım.
  • mete kudur  (07.05.18 13:19:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.