[]

led kontrolu? elektronikciler bir el atin be

elimizde 4 tane yanip sonen led olsun ama teker teker yansinlar. ayrica bir ledin sonup diger ledin yanmasi arasindaki zamani degistirebilmek istiyorum.

peki ben bunlarla ne yapicam? bir grafik uzerinde hareket yonunu ve hizini gostermeyi dusunuyorum.

ucuza boyle bir seyi nasil hallederim. elektronikten cakmam bir de. su cipten al, su direnclerle kullan gibi seyler deyip uzmeyin beni =D

hani su 3-4 grup halinde yanip sonen yilbasi isiklarini dusundum fakat o kadar cok sayida lede ihtiyacim yok. 40 tane led olsa ustunde ve 10 ar 10ar yansalar 36tane ledi sokmem gerek ki ardarda yanip sonen 4 tane ledim olsun. kisaca israf =D

isbu soru basligi her turlu oneriye aciktir.

 
şundan bundan al demeden olmaz, bu iş öyle kolay değil. ben pek çakmam ama anladığım kadarıyla sana pic lazım, onu programlamak için pic programlayıcı lazım, programı yazman lazım, 4 tane direnç lazım, pil lazım.


  • zozjotejmnk  (23.02.10 22:56:27) 
ankaradaysan ulusa gidip derdini anlatırsan uygun bir devre verirler.


  • kediebesi  (23.02.10 22:58:58) 
Bu kontrolü bilgisayar üzerinden mi gerçekleştireceksin? Yani yazdığın bir program ve hazırladığın devreden oluşacak. Programdan parametreleri gireceksin ve ona göre hız ve yön tayin edilecek???


  • iustitia omnibus  (23.02.10 22:59:32) 
led direnç çok ucuz şeyler. bilgisayardan kontrol etmek istiyosan çok uğraşacaksın ama düğme çevireceksen nispeten kolay (555D miydi gençler bi IC vardı.) Ankara'da ulus konya sokak var (gözeler elektronik vardır orda bi yerde, gösterirler, orda bi genç vardı baya becerecek bu işi,) istanbul'daysan karaköy'de bi yerler var da tam bilmiyorum.

grafik üzerinde hareket yönü falan demişsin de, tam detay versen belki biraz daha yardımcı olurduk derim.
  • irony  (23.02.10 23:10:37) 
eger bir kere kullanip birakacagin biseyse elektronik devre malzemesi satan yerler yardimci olabilir. Yok eger kalici bir sistem olsun bu daha baslangic ilerde daha neler neler yaparim diyorsan google'dan arduino diye arat turkiye'de startup kit satiyorlar 80-90 liraya. bir kere ogrendikten sonra degil led club lazeri bile yakip sondurursun...


  • digital mind  (23.02.10 23:15:44) 
istedigim sey cok basit aslinda. www.designtutorials.info su linkteki olayi istiyorum.

yurtdisindayim ve bu isi nerde ucuza yaptiririm bir fikrim yok.

kalici olmayacak bir okul projesinde kullanmak icin sadece. harita uzerine yerlestirecegim ve bilgisayardan bagimsiz olacak.
  • deahy  (23.02.10 23:28:11 ~ 23:31:01) 
kendiniz yapabilirsiniz aslinda cok kolay. ihtiyaciniz olan sey 4 adet 2.5 V renkli led, 2 m kablo, 9 V pil ve bir adet arkadas.

i50.tinypic.com linkini bir kontrol edin. baglantilarin nasil yapilacagini kabaca cizmeye calistim orada. icinde carpi olan yuvarlaklar ledleri temsil ediyor. bir ucu kisa bir ucu uzun olan kenarlari acik dikdortgen de pili temsil ediyor. arkadasinizin birini ikna edin, siz sunumuzu yaparken, pilden gelen ucu sirayla, istediginiz hizda, 4 kabloya surtsun. tabii kablolarin birbirine temas eden noktalarinin ciplak olmasi gerekiyor. uzerindeki yalitkan tabakayi soyun demek istiyorum. arkadas ikna edemem diyorsaniz da ayni isi ufak bir motor ve bakir bir parayla yapabilirsiniz gibime geliyor.

"led sembolu oyle degil ki lan" diyen arkadaslar icin geliyor, "olsun lan!"
  • dahicocuk  (24.02.10 01:15:20) 
arkadaş yerine bir "anahtar" kullanırsınız. 3 ayarlı olanlarından alırsanız 3 renk yapabilirsiniz. belki 4 ayarlı anahtar da vardır.
www.extremeglow.com
ya da belki böyle bir şey işinize yarar ne bileyim bir kaç modu var bunun değişik...
  • kediebesi  (24.02.10 01:54:21 ~ 01:58:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.