[]

Basketbolda bu kadar başarılıyken futbolda neden bu kadar başarısızız?

Dün Gs kadın basketbol takımı Avrupa'nın 2 numaralı kupasını kazandı. Geçen hafta da Darüşşafaka erkek basketbol takımı yine Avrupa'nın 2 numaralı kupasını kazanmıştı. Erkeklerde Fb ya Euroleague şampiyonu olacak ya da finalist, kadınlarda Yakın Doğu Euroleauge'in favorilerinden, final four'a kaldılar. Erkeklerde yine Banvit'le Karşıyaka Fiba Şampiyonlar ligi'nde çeyrek finalde elendiler, kadınlarda Hatay Bşb Eurocup finalinde Gs'ın rakibi olma şansını 4 sayıyla kaybederek yarı finalde elendi.. Bunlar sadece bu seneki uluslararası başarılar. Geçen senelerde de buna benzer sayısız örnekleri var.

Futbolda ise hem erkeklerde hem de kadınlarda rezil durumdayız. Kadınlarda hiçbir başarımız yok. Erkeklerde son 10 senede Fb'nin ve Gs'ın sadece 1'er Şampiyonlar ligi çeyrek finali ve Fb'in 1 Avrupa Ligi yarı finali var. Milli takımın 2008 hariç hali ortada zaten...

Futbol takımlarımızın harcadığı para basketbol takımlarımızdan onlarca kat fazlayken nasıl basketbol'un 10'da 1'i kadar bile başarılı olamıyoruz??

 
futbol çok daha popüler olduğu için.


  • lazpalle  (19.04.18 12:43:18) 
Ben herkesin bilmiş gibi cok konustugu ve hic kimsenin aslinda bir halt bilmedigi baska bir spor bilmiyorum.

Ayrica evet populer. Turkiyede bir sey populer oldukca diger bazi istenen istatistiklerin ters orantili olarak dusuk olmasi gayet dogal bir durum. Sadece futbol degil her konuda oyle. Ulkenin gelismislik indekslerinde durumu belli. Dolayisiyla populerlik arttikca sikinti buyuyor.

Bir de fanatiklik belasinin en cok sardigi spor. Bunlarin rezil fanatikleri bir de uc buyuklerin basketbola yatirim yapmasiyla basketbola da geldi ne yazikk ki. Bunlarin cogu basketboldan anlamadigi halde yok sirf karsi rakip ezeli rakip diye futbol formasiyla gelip salonda mesale yakip yabanci madde atiyorlar oyunculara.
  • AlsterWasser  (19.04.18 13:07:28 ~ 13:08:44) 
futbol bizde serseri sporu.

serserilik... oyunculardan yöneticilere, oyunculuktan, yöneticiliğe...
oyuncular kavgaya hazır. hakeme itiraza hazır. taraflarda serseri.

böyle olunca, "teknik" geliyor, üstümüze "basıp", "ezip" geçiyor.

Basketbol nispeten daha elit bir spor. teknik çalışan, şark kurnazlığı yapmadan, çirkin durumlara maruz kalmadan, efendi efendi bir yerlere gelebilmek daha mümkün. yoksa ülkemizde potansiyel var, yok değil.

eyyorlamam sona ermiştir.
  • güneyli çocuk  (19.04.18 13:12:32) 
Doğru cevabı kimse vermemiş. Doğru cevap şu.

Futbolun real madrid’i, psg’si, barcası, city’si ; baskette biziz. Bizim bütçelerimiz inanılmaz. Konu para.
  • brad pitt  (19.04.18 13:21:13) 
Avrupa'da basketbol tırt zaten, parayı basan kral oluyor. Futbolda harcanan para basketbola göre fazla olabilir ama diğer futbol takımlarına göre düşük. Futbolda da zaten parayı basıp kral olamıyorsun, City kaç senedir madara oluyor CL'de.


  • i was made for you  (19.04.18 13:23:02 ~ 13:24:26) 
Basketbolda stres yok baskı yok, kimse şampiyon olamayınca yönetim istifa diye bağırmıyor rahat ortam. Onun dışında çok iyi oyuncuları çok iyi koçları daha düşük bütçelerle getirebiliyorsun, haliyle başarı da geliyor. Misal Obradovic Avrupa'nın en iyi koçu, 1 milyon tane kupa kazanmış, bu adamı parayla getirebiliyorsun ama Avrupa'nın en iyi teknik direktörünü parayla bile getiremezsin Türkiye'ye, haliyle başarı da gelmiyor. Fenerbahçe EuroLeague şampiyonu olduysa bu adam sayesinde oldu, bir önceki sene olamamıştı, baskı olsaydı gönderirlerdi adamı ama böyle bir şey olmadığı için göndermediler, sonraki sene de şampiyon yaptı, yani istikrar da sağlanıyor bu şekilde, o da başarıyı getiriyor, başarı da itibarı getiriyor, hepsi birbirine bağlı. Bunların hiçbiri bizim futbol anlayışımızda yok, o nedenle başarı da olmuyor.


  • angelus  (19.04.18 13:23:28) 
Diğer sporlarda bütçeler çok daha düşük. Bu da başarılı olma şansını yükseltiyor. Futbolda takımlar arasında uçurum var. Yakın örnek Bjk'nin Bayern'den 8 yemesi. Bunun dışında futbol bu ülkede iş adamlarının oyuncağı durumunda. Bu yüzden başarılı olabilecekleri avrupa liginde de bir şey yapamıyorlar. Oysa çok makul bütçelerle final yapan takımlar var.


  • harvey  (19.04.18 13:30:14) 
Çünkü devlet elini atmıyor. Devletin elinin üstünde olduğu basketbol milli takımı yerlerde örneğin. Cevap bu.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (19.04.18 14:06:39) 
Futbol neden 2000'lerin basinda zirve yapti Turkiye'de?

Cunku 80'lerin cocuklari bos arsalarda sehirde top oynayarak basladi bu spora, sonra kuluplere yazildilar ve oradan profesyonel oldular.

Bugun bos arsada sokakta top oynamak diye bir kavram yok. Beton ustunde oynanan futbol ile profesyonel futbol bir degil kesinlikle. Cim saha sart yani. Bu yok buyuk sehirlerde, tasrada da cocuklar ne egitilebiliyor ne de profesyonellige yonlendiriliyor. Zaten nufusun buyuk kismi da sehirde yasiyor.

Bunun yaninda gecmiste de imkan ve olanaklarin kuresellesmemis olmasindan oturu basarili olamadik. O nedenle 2000'lerin basi disinda futbolda basarimiz yok.

Yasadigim yer cok soguk memleket olmasina karsin her okulun cim sahasi var. Spor salonlari var, cocuklarin spora olan tesvigi cok daha farkli. O nedenle 10 milyonluk ulkeden her jenerasyonda super yildiz futbolcular cikiyor(Henrik Larsson, Zlatan, Fredrik Ljungberg, Emil Forsberg vs) Ofsayti bilmeyen insan yok bu ulkede nitekim okulda ogretiliyor. Sadece bu degil tum yaygin sporlarin tum kurallari ogretiliyor ve ogrenmek zorundasin ki sinifi gecebilesin. Sporu sevmesen bile ormanda kosmak zorundasin, yuzmeyi ogrenmek ve belli olcude yuzmek zorundasin, atlamak ziplamak jimnastik yapmak zorundasin sevmesen bile mecburi. Cunku bedenine iyi bakmak derslerinin bir parcasi sen cocukken. Bu bizde yok. Ustune duzgun beslenme bilgimiz de yok. Et yemeyi halen faydali zannedenlerimiz var.
Aynisi daha buyuk ulke olan Almanya'da cok daha ileri duzeyde.

Tesis cok onemli ama bu tesis sadece kulupler icin olmayacak. Her okulun cim sahasi ve saglam beden egitimi dersleri olmak zorunda.

Ote yandan Guney Amerika ve az gelismis ulkelerin basarili futbolculari ve ulusal futbol takimlari ayri bir konudur.

Biz futbolu sevmiyoruz, kaciniz mahallenizin takiminin macina gidiyor bilet alip? Biz sadece uc buyuklerin rekabetini, pes oynamayi ve hali sahada haftada 1 saat ter atmayi seven bir milletiz.

Sehirlesmemiz bok gibi oldugu icin cocuklarin hareket alani kisitli, insanlar cocugunu sokaga cikartmazken nasil futbol oynasinlar?

Aynisi basket icin cok gecerli degil. Ki basketbolda da cok cok basarili sayilmayiz. Bir Ispanya bir Yugoslavya bir Yunanistan Litvanya vs degiliz. Her seyden once basketbol ekolu degiliz. Sansli jenerasyonlarin ekmegini yiyip duruyoruz ki aralarinda cogu zaman gocmenler oluyor Mirsad gibi Ersan gibi.
  • bos gezenin bos ustasi  (19.04.18 15:19:27) 
Beyaz Türk-çomar meselesi bu. Futbol çomar hakimiyeti altında. Menajerler çomar, kulüp başkanları çomar, antrenörler çomar. Çomar oldukları için adam kayırıyorlar, çoluk çocuğu yıldırıyorlar onlar da spora lanet edip bırakıyor. Örneğe uymayan istisnaların arkadında hep sağlam birileri var. Ya aileleri çok sahip çıkıp ilerlemesini sağlıyor ya da birileri insaf edip destek oluyor. Adaletle, liyakatle değil inisiyatifle yürüyor işler. Sonra topçu çıkmıyor. Basket ise tam tersi ama onu da zükmek için yerel liglerle ilgili zükük bir düzenleme getiriyorlardı geçen.


  • taktikmaktikyokbambambam  (19.04.18 18:53:37) 
bugün futbolda avrupa'yı sarsıcak bir takım kurabilmek için sırf bonservislere 1 milyar euro harcamak bile yeterli olmayabilir (neymar 222 m euro), erkek basketbolda ise bu iş bildiğim kadarıyla 10 milyon dolar civarına rahatlıkla çözülüyor, kadın basketbolda çok çok daha az tabi. yabancı da gevşetilince üst düzey başarılar geldi doğal olarak, voleybol için de aynı mantıkla epey iyiyiz.


  • semaforo de medianoche  (19.04.18 20:15:03) 
çünkü futbol başarı için basketbola göre çoooook daha fazla yatırım ve süreklilik gerektiriyor uluslararası rekabet açısından.


  • wilhelmwasmuss  (19.04.18 21:15:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.