[]

Ayni is yerinde uzun sure calismak

5 senedir ayri is yerinde ayni isi yaparak calisiyorum. Isim rutin ve degisme ihtimali yok. Tukendigimi ve koreldigimi hissediyorum. Daha iyi sartlarda bir is bulunca degistirecegim ama mevcut durumdan yildim. Sabahlari cok zor uyanarak ise gidiyorum. Cok mutsuzum. Sorum ise, hic bir degisiklik olmadan 10-15 sene calisanlar nasil yapiyorsunuz?




 
kuşaklar farkı.


  • acetaminophen  (29.03.18 00:57:32) 
kimisi zorunludur, hayat boyu çeker bu sancıyı; kimisi kendini avutacak bir gerekçe bulur, onun verdiği güçle çalışır. sende her ikisinden biri yoksa depresyondasın dostum. tadını çıkar.


  • burty  (29.03.18 01:02:13) 
muhtemelen sevmediğin işi yapıyosun. işinde sevdiğin yanlar var mı? onları görmeye çalış. ama uzun vadede sevdiğin bişeylere geçmeye bak derim.


  • error522  (29.03.18 01:10:17) 
valla ben de bu insanlara hayret ediyirum. adam universiteyi bitirmis ise baslamis, 18 senedir ayni yerde. cok acayip lan. devlet memurlugunda neyse de ozelde 18 sene bir yerde kalmak cok garip geliyor bana.


  • tabudeviren  (29.03.18 01:17:51) 
@error522 sevdigim icin calismaya basladigim bir departmandayim fakat mevcut isin bir kismi bana ait. Tamamini 5 sene onceki is yerimde yapiyordum.


  • boyalı kuş  (29.03.18 01:17:59) 
yöntemler var. evlen çocuk yap, bu bi yol.
ikincisi şirketi kendine ait zannedenlerden olabilirsin. böyle böbürlenerek falan şirket tişörtüyle falan dolaşan tiplerden ol. bu da idare eder. birnci kadar etkili değil.
işsiz kalmışsan o zamanları hatırlat kendine.
  • kveldulv  (29.03.18 02:52:45) 
Yanlış anlama ama eğer daha iyi bir iş bulma şansın varsa ara yoksa çalışmaya devam.

Borca girip ev, araba, yatırım vs. Yaparsan depresyondan da çıkarsın.

Kusura bakma yanlış anlama :)
  • lion de la Turquie  (29.03.18 02:53:18) 
Özel sektör, 13.yıl. Sevmediğim iş, mecburiyet. Cevabı sen bul :)


  • oligomer  (29.03.18 02:55:45) 
ben de tükettim kendimi ama motivasyonumu yüksek tutmaya çalışıyorum, 12.yılım özel sektörde..
ev aldım bu sürede şimdi 15 yıl olsunda tazminatımı alıp daha güneye falan yerleşme planlarım var.

  • redeath  (29.03.18 09:25:26) 
Aynı iş yerinde 24. senem :)
Mezun olmadan önce de burada staj yapmıştım. Çokuluslu düzgün bir şirket. Aynı gölümde 6 seneden fazla kalmadım, çoğunluk 3-4 senede bir bölüm değiştirdim.Hiç değişiklik olmasaydı sıkılırdım. Son bölümümde 6. senem ama muhtemelen burada bir 3 sene daha kalırım, yeni terfi ettim çünkü. İşin sırrı işini sevmek. Mecbur olduğum dönemlerden de geçtim ama işi sevmek ve firmayı düzgün bulmak benim motivasyonum bunca senedir.

  • SiyamkedisiZorro  (29.03.18 10:30:11) 
@SiyamkedisiZorro, farklı departmanlara geçmek korkutmadı mı? belli bir sene çalışınca o alanda iş başka iş bulma şansı artıyor ama farklı departmanlarda çalışınca hep başlangıç pozisyonlarına başvurulur gibi geliyor.

@rm, maaşım ve pozisyonum 5 senede arttı ama yaptığım iş çok değişmedi.
  • boyalı kuş  (29.03.18 11:43:27) 
@ Boyalı kuş
Farklı bölümlere geçerken hiç korkmadım. Zaten benim geçmemi isteyip teklif edenler o bölümün başındaki insanlardı. Geçtiğin bölümde başlangıç pozisyonunda olmuyorsun hiç. Tecrübe denen bir şey var. Farklı alanlardaki bakış açısını bölüme getirebildiğim için başarılı oldum. Firmanın ayaklı tarihçileriyiz bunca seneden sonra. 15 sene önce olmuş bir olay bugünün müşteri ilişkilerini etkileyebiliyor. Bunu bilen az kişiden biriyim.

Ama kabus bir 5 senelik dönemim de var. Üstelik kendisi "arkadaşım" diyebileceğim, son derece donanımlı bir yöneticiyle tam kabus bir 5 sene geçirdim, bir de bundan önceki 3 senemde direkt moronun biriyle çalıştım. Anladım ki ben işime fazlaca karışılmasını sevmiyorum. Ekip arkadaşlarımla problemim yok, üstelik hep anlatan / öğreten insanımdır, ama "yaptığım işi takdir etmekten sakınan" insan modelleriyle çalışmak beni sağlığımdan ediyordu. Hala daha o problemlerle uğraşıyorum.
  • SiyamkedisiZorro  (29.03.18 13:08:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.