[]

okulu bimer'e şikayet ettim "niye ettin" diye peşime düştüler

ortalama denebilecek bi üniversitede ikinci öğretim okuyorum. ancak ders saatlerimin ikinci öğretim olmaması üzerine (09.00 derslerim var) önce bölümbaşkanıyla konuştum "şu an yapacak bi şey yok seneye düzelir inş" deyince bimere yazdım.
rektörlüğe giden şikayetime gelen cevap dalga geçer gibi olunca tekrar şikayet ettim. sorunumun giderilmediğini, öğrenciler olarak mağdur olduğumuzu belirterek, başka bi üniversiteden benzer durumda olan bi öğrencinin devamsızlıktan kalması sonucu mahkemeye başvurması ve kazanması olayının mahkeme tutanağını ekleyerek çözüm bulunmasını istedim.
bugün yana yakıla aradılar sekreterlikten. acil gel görüşeceğiz diye. gittim bölüm başkan yardımcısı görüşecekmiş ama ben gidene kadar gitmiş. sekreter ve bi hoca tarafından "yav sen neden bizi şikayet ediyorsun"sorgusuna maruz kaldım. hoca da " isyankar hareketler bunlar bak hocalara kendini kötü tanıttın daha 4 senen var o hocalarla tüh" diye üstü kapalı tehdit etti.
yarın bölüm başkan yardımıcısıyla görüşeceğim ve yine "neden bimer'e şikayet ediyorsun?" tepkisini alacağım. "yav kötü bi şey yapmadım harç veriyorum o kadar ama sabah 9da okula geliyorum buna karşı çıkmak mı suç?" dediğimde yine "daha 1. sınıfsın yazık zor bitirirsin sen bu bölümü" benzeri bi tepki bekliyorum.
yarın ve sonrasında tutumum ne olmalı?

 
Muhattap olma, benim bir problemim vardı siz çözmediniz ben de çözebilecek mercilere ilettim durumu de geç. Dersler konusunda sıkıntı çıkartırlarsa ilerde onu da şikayet edersin. Üstü kapalı tehdit edenlere sen de üstü kapalı şikayet edeceğin tehditini vurgula. Vatandaş olduğunu, para ödediğini, hizmeti beleşe almadığını açık açık değil üstü kapalı biçimde vereceksin. Öyle devam edecek.


  • bos gezenin bos ustasi  (20.03.18 18:53:16) 
eğer o şekilde tepki verirlerse tehditten bir daha şikayet ederim sizi dersin. alttan alma alttan aldıkça tepene çıkarlar. hakkını savunuyorsun yanlış bir şey yapmıyorsun.


  • sta  (20.03.18 18:53:24) 
cimer'e de yaz bence. böylece mezun olma şansını %1'e kadar düşürebilirsin.


  • ozdek  (20.03.18 19:01:26) 
Bence çok güzel bir tutum içerisindesin, umarım bozmazsin ya da bozmak zorunda kalmazsin. Seni çok zorlarlarsa bu anlamda, seninle aynı durumdaki kişilerle biraraya gelip birlikte arayabilirsiniz hakkinizi. Sonuca daha kolay ve az zararla ulastirir sizi sanıyorum.


  • rahip janick  (20.03.18 19:05:16) 
Sizin durumunuzla benzer: Kocaeli üniversitesi jeoloji mühendisliğinin ikinci öğretimi kapatılmıştı. Ama öğrenciler ikinci öğretim harcı ödemeye devam ediyorlardı. Changede imza kampanyası başlattılar ve ücretler iade edildi, bir daha da alınmayacak.


  • mutlusismankedi2015  (20.03.18 19:09:26) 
Yarin odaya girerken telefondan ses kaydi al.


  • brkylmz  (20.03.18 19:21:40) 
bir kişinin şikaytei yerine daha fazla sayıda kişinin aynı konuda şikayeti olursa gözleri korkar. herkesi de bırakamayacaklarına göre. ayrıca iö dersleri gündüz yapılamaz, haftasonu olabilir en radikal çözüm olarak.

eğer sizi dersten bırakırlarsa bu sefer de bunu şikayet edin.
  • halanne  (20.03.18 19:22:06) 
bizde de benzer durum oldu, ben akademik taraftayım tabi.

yapılacak bir şey yoktu, bimer'e cevap verildi, kimseye de vay efendim niye şikayet ettin denmedi.

tek sıkıntı hani bir konuda yardıma ihtiyacın olur, bir dersten sınırda olursun falan uyuzluk yapabilirler.
  • passion rules the game  (20.03.18 19:27:30) 
Kesinlikle odaya girerken ses kaydı al. Ayrıca üstteki arkadaşlara katılmıyorum sekreter filan bu öğrenciyi bırakın derslerse 100 lük sınavdan 30 aldığına şükredersin.her sınava itiraz komisyon tarafından okunması filan derken sinir hastası olursun.şimdi en önemli kozun geliyor.hoca senintehtit edecek al aes kaydını hpcaylayken eğilip bükülme haklarını savun .sonra seni darlamaya başladıklarında çat bimere ir daha şikayet .hepsi kuzu olacak sonra


  • birdposing  (20.03.18 19:29:42) 
asla geri adım atma.


  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (20.03.18 19:33:18) 
Seni tebrik ediyorum. Gerçekten ülkenin yüzde doksan dokuzundan daha mantıklı ve kurallara uyan bir tipsin. yakın zamanda ülkeden kaçmaya bak; yüksek lisans olur, doktora olur...

yarın hocanla konuşurken sakın atar gider yapma. "ya hocam ben de hiç istemezdim bunu; ama işte mağdurum, ben puanım yetmediğinden değil özellikle ikinci öğretim yazdım," falan de. alttan al; ama hakkını aramayı bırakma.

edit: hukukçu değilim; ama kafana göre ses kaydı almak yasal değil diye biliyorum.
  • sen git ben geliyorum  (20.03.18 19:36:53 ~ 19:41:40) 
Ses kaydı seni haklıyken haksız duruma düşürebilir. Yasal değil diye biliyorum. Haber vererek kayda alırsanız başka ama o iş de pek olabilecek gibi görünmüyor. Gerçekten temel ahlaki değerleri eksik bir toplumuz. Seni tehdit etmelerinin sebebi bu. Keşke arkadaşların destek olsa da bütün sınıf benzer şikayetler atsa. Kopyala yapıştır olmasın, milleti sen kışkırttın derler. Her halükarda derler ama şikâyet az çok farklı olursa ispat edemezler.


  • nihayet  (20.03.18 19:44:21) 
Geri adım atma. Okuldan hukuk profesörü attırmış adamım, haklısın ve bi sik de yapamazlar. Sen hem para vereceksin, hem de karşılığını alamayacaksın öyle mi?

Belki çalışmak zorundasın o yüzden ikinci öğretim seçtin, belki bakmakla yükümlü olduğun biri var?

Yürü, durma bu millet yanında.
  • noluyo yaa  (20.03.18 19:46:44) 
ses kaydını al ama kullanma.cebinde kalsın.ses kaydını kesinlikle al


  • birdposing  (20.03.18 19:52:56) 
ozdek +1

çok daha farklı ve basit yollardan halledebilirdin. "şu an yapacak birşey yok seneye düzelir inş" lafı üzerine hemen bimere mi yazılır?
  • mahone  (20.03.18 21:19:24) 
sekreter kıvırma payı bırakarak, aba altından sopa göstererek söylemiş söylediklerini. o yüzden onu tehdit olarak değerlendirmelerinden ümidini kes, bir de bimer'e de şikayet etsen soruşturmaya dışardan biri gelmiyor diye biliyorum; yani öyle bir bimer heyeti yok, yine ordakiler körler sağırlar birbirini ağırlar falan olur; şayet tehdit ithamında bulunursan.


yani şöyle kıvırabilirler, savunmaları falan istenirse:
- ya bazıları yapabiliyor öyle, başka üniversitelerdeki bölümlerdeki arkadaşlardan duyuyoruz ondan çocuğa zorluk olmasın diye ben dedim öyle.

kıvırma payı dediğim bu. çünkü sekreterin söyledikleri bu şekilde kıvırmaya müsait.

için rahat edicekse ses kaydı al da, birisi sana:
- ya şikayeti geri çek ya da bu okulu bitirtmeyiz lan ona göre!
cinsinden apaçık bir tehdit cümlesi kurmadığı sürece bir işe yaramaz.

ama saat daha somut bir şey. adı üstünde ikinci öğretim ve derslerin o saatte olmayacağının ya okulun ya da yök'ün yönetmeliğinde bir karşılığı vardır, onları bir araştır, iyice öğren. sakin kal, sesini yükseltme hiçbir şartta ve şekilde. haklı çıkamazlar ve sen de ısrar edersen açığını ararlar, o açıdan diyorum sesini yükseltme falan diye.

muhtemelen bölümdekiler akşam dersleri konusunda aralarında anlaşamamışlardır, kimse üstüne almamıştır akşam o dersi, sen de "buralar bizim kafamıza göre yürüyor" zihniyetine maruz kalmışsın.

yine çağıran falan olursa, ya gitme ya da diyaloga girme, dinle, soru sorulursa kısa net cümlelerle cevap ver ve çık. damarına basıp seni "anarşik" diye yaftalayabilecekleri bir malzeme aradıkları için çağırıyolardır, o "senin okulun bitmez" geyiği de zaten onun için mesela. yoksa zaten mevzuyu çözseler konu kapancak gitcek; konuşulacak bir şey de yok ortada.
  • dafaisss  (20.03.18 21:58:14) 
Dik dur, dikleşme, sakin ol.


  • hemsta  (20.03.18 22:27:21) 
Ben de tebrik etmek istiyorum, güzelce hakkını aramışsın.

Bana kalırsa 'okulu bitirtmeme' tehditleri asılsız kalacaktır. Bu kadar uğraşmak için bayağı kindar olmak lazım.

Bence görüşürken 'uyuzluk' yapmaya çalışan biri gibi görünmemeye özen gösterirsen, amacının çözüm bulmak olduğunu anlatırsan sorun olmayacaktır.
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (20.03.18 22:35:40) 
hella olsun valla. dik dur, dik durduğunu görünce kuyruklaeını kıstırırlar, ama sert yapma yani. devletin sana verdiği hakkı kullandığını, yoksa kimseyle kötü olmak istemediğini, durum düzelir ise sorun kalmayacağını anlat


  • oscar  (20.03.18 23:19:57) 
Kimliğini gizleyerek mi şikayet ettin bilmiyorum ama bu konuyu bimer personeli ve sorumlu amirler dışında okuldaki hocaların da duyması, seni kimliğine kadar bilmesi de bir hukuksuzluktur.

gerekirse bimer personelini dahi şikayet et. yukarıdaki arkadaşın verdiği yönergeye göre şikayetini yenile ve ek olarak bimer üstünden yapılan şikayetinin gizliliğinin gözardı edildiğini belirt.
  • akatreil  (21.03.18 09:33:38) 
ses kaydı al ancak çok çok zor durumda kalmadıkça kimseye söyleme ve bir yerde duyurma. ancak tehdit edilirsen o ses kaydını da bimere yollayabilirsin. bizim okulda gizlice çekilmiş ses kaydı üzerinden bimer yoluyla hocalara soruşturma açıldı.

ayrıca @cosmicstring ve @akatreil in yazdıkları tavsiyeler üzerinden yürü

ve ikinci kez ayrıyeten, hocalar sana karşı ders geçirmeme gibi bi yamuk yapmazlar. bir kez bimere şikayet ettiğin için olası bir usulsüzlükte onları yeniden bimere şikayet etme ihtimaline karşı kanunsuz bir iş yapamazlar sana karşı. en fazla iyi niyet takdirlerini kullanmazlar o kadar (49'u elli yapma gibi).
  • yemrem  (21.03.18 10:12:26) 
Kimliğimi gizle seçeneğine tıklamadin mi? Veya mesajında mi kimliğini açık eden bir şey dedin?


  • ahada nick  (21.03.18 12:48:40) 
@ahada nick bimer'de şikayet kategorisinde kimliği gizleme seçeneği mevcut değildi.


  • mtfbwy  (21.03.18 13:07:44) 
takdir ediyorum.

başıma çok alakasız şekilde, hocanın birinini dersinin iptal olması mailinden sonra, derse gitmediğimiz için transkriptten çıkarılmayan (keyiften) ders sebepli okulum uzadı. mahkemeye kadar geldi. olası kaybetme ihtimalim ve cepte para olmayışı sebepli peşini bıraktım.

lütfen sen bırakma.
  • antik depresan  (21.03.18 13:17:00) 
Gelişme var mı?


  • sen git ben geliyorum  (22.03.18 15:06:27) 
hocam durum ne öldürmediler inş :d


  • birdposing  (22.03.18 15:43:07) 
durum güncellemesi:
öncelikle hepinize çok teşekkür ederim destekleriniz için. :)
bölüm başkan yardımcı beklediğimden daha olumlu bi tutum sergiledi. neden 2. öğretim dersleri açılmadığını açıkladı(bölümde kadın hocalar ağırlıklı ve geç saatte eve gitmek istemedikleri için ikinci öğretim dersi açmak istemiyorlarmış?, sözleşmeli hocalara 2. öğretim dersi açtıramıyorlarmış vs.).
bugüne kadar bi şikayet gelmediği için her şey yolunda sanıyorlarmış(4 senelik bölümün ikinci öğretim kontenjanı totalde minimum 200 falan. öğrenci temsilcisiyle de görüştüğümde geçtiğimiz senelerde uğraşılıp sonuç alınamadığını dile getirmişti, yani hoca biraz salladı orada:))
yine önümüzdeki güz dönemine kadar ders programında değişiklik yapılamayacağını söyledi. yani özetle biraz başından savmaya yönelik davrandı. kuvvetle muhtemel bimer'e öğrenciyle görüşülüp sorun giderildi gibi bi geri dönüş yapabilmek için. :)

ancak burada hala 2 sorunsal var ve onları nasıl çözeceğimi bilemiyorum.
1. güz dönemine kadar bi şey yapılamıyor demek hali hazırda içinde bulunduğum bahar dönemi demek. ve derslere devam etmekte ciddi anlamda zorluk çekiyorum. tabii ki devamsızlıktan kalma gibi bi şey olursa direkt olarak elimde emsal kararla mahkemeye başvuracağım. :)
2. eğer hocalar 2. öğretim dersi açmıyorlarsa -ki hocanın dediğine göre 2. öğretim ücreti de almıyorlarmış- verdiğimiz harçlar ne oluyor? kimin cebine giriyor?
  • mtfbwy  (23.03.18 00:21:25) 
bu aynı hocalar sonra biz derslere giriyoruz bilimsel çalışma yapamıyoruz filan diye şikayet de ediyorlar.hocam hakkını ara.geçiştirirlerse bidaha yaz


  • birdposing  (23.03.18 15:19:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.