[]

Ankara'daki gerçek "nezih" semtler

Ankaralıyım ama buradaki bir duyurudan sonra nezih semt anlayışım değişti. Ankara'da mesela kiralık evine erkek arkadaş geldiğinde insana sıkıntı ve stres yaratmayacak, konu komşu baskısı yaptırmayacak semtler nereler sizce? (Mümkün olduğunca spesifik olarak yer belirtmeniz daha iyi). Teşekkürler.




 
ankara'ya eylül ayında taşındım, haliyle şehri çok iyi bildiğimi söyleyemeyeceğim ve hatta belki ankaralılar "HAHAHAHA" deyu gülecek ama ben şahsen gölbaşı'nda bu konuda çok rahatım. ankara ve gazi üniversitelerinin kampüslerine yakın bir yerdeyim yalnız, çarşı tarafları klasik türk mahallesi gibi duruyor, oralarda problem olabilir sanırım.

benim kaldığım apartmanda aileler, hastane çalışanları ve öğrenciler var ağırlıklı olarak. mesela benim oturduğum kattaki herkes öğrenci. hepimizin evine sürekli olarak birileri gidip geliyor, sülalemiz raad. hadi ben erkek olduğum için sorun yaşamamış olayım, kattaki diğer üç dairenin ikisinde kızların kaldığından eminim, gelenin gidenin haddi hesabı yok. kendimi hiç olmadığım kadar rahat hissediyorum açıkçası burada - bunu tekirdağ'da doğup büyümüş (laiklik rulez), istanbul'da 5 sene yaşamış biri olarak söylüyorum.

merkeze uzak biraz tabii ama araban varsa 20 dakikada gidersin, yoksa da otobüs durağı 5 dakikalık yürüme mesafesinde. atlıyorum, en fazla 45 dakikada yine merkezdeyim. istanbul'da 1 saatte semtten çıkamadığım için ankara'nın trafiği, uzakları vs. hiç rahatsız etmiyor beni.

yerleşmeden önce çekiniyordum açıkçası. kimse iyi bir şey söylememişti gölbaşı hakkında neredeyse. şimdi kendimi silikon vadisi ya da akademgorodok tarzı bir yerdeymiş gibi hissediyorum. her yer öğrenci, akademisyen, doktor falan dolu. nefis.
  • der meister  (10.03.18 14:35:48 ~ 14:36:45) 
umitkoy'de 40 daireli bi sitede 10 yildir oturuyorum. kimse kimseyi tanimiyor :D herkes calisan sabah cikip aksam gelior. insanlar saygili. umitkoy cayyolu konutkent yasamkent baglica taraflari boyle.
esatta 2 sene once bi ev bakmistik. evin onunde bi teyze oturuyordu, 40 tane soru sordu. valla ev de guzedi ama artik bu teyzelerle mahalle hayati baya baymis :)
merkeze yakin nezih semtler ayranci tunali ya da gop olabilir. gop'ta yabancilar da cok var. bahceli taraflari da iyidir ama iste apartmanindan apartmanina farkediyor. eski bi apartmanda emekliler eski ev sahipleri falan varsa ister istemez perde aralarindan gozetleme durumlari oluyor galiba hala.
  • omonia  (10.03.18 14:50:32) 
eryaman, batıkent, komple çankaya bölgesi, bağlıca ve aklıma gelmeyen bir yerler. çok sorun olmuyor böyle yerlerde.

ama ben böyle dedim diye komple kolejde örneğin her apartman bunu sorun yapmayacak değil. kolejde evinde partileri veren insanlar da var, apartmana tanımadığı biri girince kovan apartman görevlileri de var.

o yüzden muhit değil spesifik bina numarası vermemiz lazım sana.
  • kablelvuku  (10.03.18 15:00:00) 
Yukari ayranci.


  • nax  (10.03.18 15:05:39) 
Yıllarca keçiörende yaşamış ailem, kız kardeşimin liseye başlayacağı çağ geldiğinde Çayyoluna taşındı. 10 sene olmuştur. Yollarında lüks arabası olan çocukların tuhaf hareketleri dışında mahallenin bir falsosu yok.


  • geven kafa  (10.03.18 15:19:18 ~ 15:19:31) 
Bilkent harici her yerde sorun olur.


  • yavru tosun  (10.03.18 17:46:08) 
Gölbaşının neresi nezih la? Nezih diyince benim aklıma bahçelievler emek geliyor.


  • freetakilir  (10.03.18 19:03:12) 
Çankaya bahçelievler. Belki mebusevler


  • tociess  (10.03.18 20:20:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.