[]

Çiçeklerin toplanıp satılması hakkında yazılar

İki konu var.

1- Güzel görünümlü çiçeklerin toplanılıp satılması.

Solana kadar bir kaç günü oluyor ve bildiğim kadarıyla hayata dönemiyor koparıldıktan sonra. Yani aslında öldürülüyor çiçekler. Koparılmasa da ölecek belki de sonuçta buğday değil o, çiçek, zaruri bir şey değil.

2- Bu konu ise farklı iklimlere ait çiçeklerin bir şekilde başka yerlerde yetiştirilip vazoda saksıda satın alınıp eve hapsedilmesi.



2.sini geçelim de ilkiyle ilgili bir şeyler bulamıyorum internette. Eleştirel, eleştirmeyen, öven bir şeyler.

Sadece yabani çiçekler koparılmamalı. Kelebekler için bahçedeki şu çiçekler koparılmamalı gibi şeyler var.


Siz ne dşünüyorsunuz?

 
iyi de bu iş endüstriyel boyuta ulaşmadı mı?
yani öyle sağdan soldan toplanıp satılmıyor ki birçok çiçek, sırf satılmak için özellikle tarlalarda, bahçelerde ekiliyor, büyütülüyor ve satılıyor.

hatta birçok çiçek türü ithal ediliyor.
  • ocanal  (03.03.18 01:06:15) 
köylerde büyütülen inekler de istanbuldaki evlerdeki tabaklara gelmiyor, mezhabalardan geliyor artık. endüstriyel olması veya köyde bahçede yapılması bir şeyi değiştirmiyor. Mesele etik. Bir can var ve insan gibi, o hayvanın da yaşama hakkı savunulmalı.

Çiçeğe gelince, çiçek de bir canlı ve karton bir kukla gibi endüstriyel bahçelerden koparılıp öldürülmeyi haketmiyor. Maydanoz gibi yiyecek de değil. İNsanın görsellik zevki uğruna bir kaç gün vazoda dursun diye
  • Cursed Chico  (06.03.18 04:10:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.