[]

Deneyerek gelişmek burada da mümkün mü?

Formda bir vücut için düzenli spor yapmayı anlıyorum. Bir müzik aleti çalmak için çokça pratik yapmayı da... Dil öğrenmek için sürekli o dilde konuşmak ve kitap okumak da son derece mantıklı.

Peki o zaman... İçerik üreten biriyim. Sürekli yazmak, diğer yaptığımız faaliyetlerde olduğu gibi benim kalemimi açar mı? Daha rahat ve daha iyi yazar mıyım?

yoksa yazmak yaratıcı bir eylem olduğundan sürekli bir şey üretmem benim yaratıcılığımdan götürür mü? ya sürekli denemeler yaptığım için bir gün üretecek kelimem kalmazsa?

10 bin saat kuralı 'yazmak' için de geçerli mi?

 
belirli bir sistematiği olan konularda daha etkili sonuç verse de evet; sanat gibi soyut uzuvlara, "beyin kası hafızasına" ihtiyaç duyulan konularda da pratik fayda sağlar. sistematiği olmadığı için kümülatif bir şekilde gelişmeyebilir ama zararı olmaz, faydası olur.

üretecek kelime kalmaması söz konusu değil, yaratıcılık söz konusuysa sınır olmaz çünkü. hepi topu 9 notayla bile yüzyıllardır ne şarkılar yapılabiliyorken on binlerce kelime ile kısıtlanabilecek bir deneyim mümkün değil.
  • Bruce  (08.02.18 00:15:33) 
Naçizane fikrim bu metodun yaratıcılık isteyen aktivitelerde geçerli olmadığı yönünde.Her halükarda yazın hızı yahut teknik konuda sizi geliştirse bile yaratıcılık tamamı ile beyin salgıları ile alakalı.Bu konu ile ilgili reddit'te subredditler var bir göz atmanızda fayda var ayrıca melanin salgısını da araştırabilirsiniz.


  • justafkindream  (08.02.18 01:03:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.