[]

japonyada yaşayan yaşamış ya da tanıdığı olan

az önce twitter'da karşıma şöyle bir şey çıktı.

Japonya'da "Nisshoken" (güneş hakkı) diye bir kural var. Yüksek yapı yapan, komşularının güneşini keserek ısıtma giderlerini artırdığı için, yapıma başlamadan önce yüklü bir bedel öder. Bizde kimi gökdelenler neredeyse komşu mesafesi ile yapılıyor. Güneş hakkı hak getire!..

google'da araştırınca da şu linki buldum. çat pat ingilizcemle okudum ama fazla bilgi yoktu.

www.iheartjapan.ca

mümkünse birinci ağızdan öğreneyim dedim.

nedir bu olay?

 
youtube'da japonic diye bir kanal var. o orada yaşıyor ailece uzun zamandır bilse bilse o bilir diye düşünüyorum. sosyal medya hesaplarında ulaşabilirisiniz gibi.


  • c1b2k3  (31.01.18 14:23:39) 
soruna cvp değil ama bizim kanunumuzda da
"manzara kapatmama hakkı" vardır. zannederim ki aynı hakları savunuyor.

  • caletti  (31.01.18 14:25:18) 
O zaman yazın da üzerine gölge düşen evler daha az klima çalıştıracakları için, gökdelenin elektrik faturasının bir bölümünü ödesinler.

Bahsettiğiniz konular 1900'lerin ortalarına kadar olan mimari akımdan kalma şeyler. Teknoloji geliştiği için ısıtma-soğutma, aydınlatma, asansör vb. sistemler de çok gelişti ve mimari akımlar da ona göre şekillendi.
  • malheiros  (31.01.18 14:34:59) 
bizde de şu olay var
image5.sahibinden.com

manzara deniş güneş rüzgar ne varsa adamla yumruk gibi indirmiş binayı
  • güneyli çocuk  (31.01.18 14:40:23) 
Osmanlı dönemi hukuk kitaplarında odaya gelen ışığın tamamen engellenmesi zarar-ı fahiş olarak nitelendiriliyor. Yani kimsenin buna hakkı yok.


  • 1adam  (31.01.18 15:00:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.