[]

yurtdışında iş nasıl aranır?

zamanında casa mila anlatmıştı da eşşekliğimden yazmamışım bir kenara.

türkiye'de ikamet ederken bir avrupa/kuzey amerika/okyanusya ülkesinde iş arama olayı nasıl yapılır? hangi sitelere göz atmak gerekir? türk vatandaşı olarak şansımız nedir?

önemli not: yurtdışında iş yapan türk şirketlerinden bahsetmiyorum, allah bir daha göstermesin :)

 
monster.com
bide belli basli sehirler icin (nyc gibi) newyork.craigslist.org
birde cok spesifik bi dalda calisiyosaniz konu ile ilgili muhtemelen kurulmus topluluklar oluyor onlarin sayfasinsdan da bisi cikabilir.
  • badseed  (05.09.07 09:29:09) 
ikamet burdayken pek şansınız olmuyor. yaptığınız işte çok iyiyseniz başka tabi. ssg örneği gibi gider microsoft'a girebilirsiniz.fakat genelde bilişimde falan görüyorum böyle amerikaya falan iyi şartlarla gidenleri.önek: inşaat sektöründe pek almıyorlar mesela ki işimi iyi yaptığımı bildiğim ve bu bana hissettirildiği halde gel amerikada çalış diyen yok. gerçi ister miyim gitmeyi o da tartışılır.


  • ozdek  (05.09.07 10:10:34) 
amerika inşaat sektöründe kalifiye işçilere bayılıyor. bir duvar ustası olun hemen gidersiniz ama bir mühendis olun yüzünüze bile bakmazlar.


  • darknum  (05.09.07 12:44:44) 
www.gumtree.com'a bir bakılabilir ancak işe en uygun adam olsanız bile çalışma vizesi almak biraz zor.. Özellikle bizim memleketten birinin kebapçılık dışında bir
mesleği olabilmesi garip geliyor dünyanın geri kalanına..Bol şans.

  • porsgemsheniark  (05.09.07 12:45:52) 
@darknum:
haklısın new york'da bir boyacı ayda 5 bin dolara para demeyebiliyor. bölgeye göre değişiyor ama bu maaş olayı 2500 e kadar inen de var. ama neyse boyacı ustası olmadığıma göre mühendislik işi ararken bu bilgi bir işime yaramıyor. yok yani adamların mühendisleri de sorumluluk almayan kendi kendine düşünemeyen tipler genelde. bizim çarkı bir gösteriyorsun afallıyor adamlar hepsini mi se yapıyorsun diye. sonra alışıyorlar gerçi.

  • ozdek  (05.09.07 13:16:04) 
oncelikle zor bir istir, onu soyleyeyim. sonralikla monster falandan ziyade ilgili konuda calisan sirketlerin web adreslerini bir deneyin derim. nedense bazi kucuk sirketler, hatta insan kaynaklari departmani olmayan, ozellikle yabanci alimi konusunda buyuk sirketlere gore daha ilimlilar. bu tip kucuk sirketleri bulmaya bakin. direk isi yapan adamla filan konusursunuz, insan kaynaklari gorevlisi yerine.
calisma alanina gore cok degisken tabi bu is bulma sansi.

  • papado  (05.09.07 18:38:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.